Tervetuloa opiskelemaan energia- ja konetekniikkaa!

Energia- ja konetekniikan opiskelu antaa valmiudet monenlaisiin työelämän tehtäviin. Opinnoista saat vankan fysiikan ja matematiikan osaamisen lisäksi taitoa ratkaista ongelmia luovalla tavalla. Opintojen alkuun sijoittuvissa perusopinnoissa kerrataan myös tärkeimpiä lukion oppimäärään kuuluvia asioita, joten älä huoli, vaikka sinulla olisi jäänyt joitain lukion fysiikan kursseja välistä tai ehtinyt kertymään useampia välivuosia.

Kilta

Koneinsinöörikilta on energia- ja konetekniikan opiskelijoiden ainejärjestö. Killan tehtävänä on pitää huolta, että opiskeluajastasi tulee ikimuistoinen ja pääset kokemaan mitä huikeimpia juttuja! Järjestämme kaikenlaisia tapahtumia, valvomme opiskelijoiden etua, järjestämme fuksikasvatusta sekä pidämme huolen, että kiltahuoneella on kahvipannu lämpimänä. Lisätietoa killasta löydät näiltä nettisivuilta. Toimintaa on laidasta laitaan, joten tutustumista riittää!

Opiskelijoiden tarinoita

Alta voit lukea kone- ja energiatekniikan opiskelijoiden, Oskarin ja Sampon kokemuksia opinnoista ja opiskelijaelämästä. Kuten tarinoista huomaa, energia- ja konetekniikan opinnot tarjoavat monipuolisesti kursseja eri aloilta, ja opinnoista myös sivuaineen ja vapaavalintaisten kurssien avulla räätälöityä juuri itsensä ja omien kiinnostuksen kohteidensa näköisen kokonaisuuden. Kurssien lisäksi omanhenkistä porukkaa löytyy kiltatoiminnasta, tapahtumista ja erilaisista kerhoista ja toimikunnista, joita ylioppilaskunnassamme on kasapäin.

“Olen Oskari Räsänen, viidennen vuoden konetekniikan opiskelija. Kone oli minulle melko itsestään selvä valinta, sillä olen ollut kiinnostunut tekniikasta ja koneista niin pitkään kuin vaan muistan ja todennäköisesti vielä sitäkin pidempään. Täällä olen päässyt perehtymään tarkemmin minua aina kiehtoneisiin asioihin sekä tutustumaan useisiin mielenkiintoisiin uusiin ilmiöihin. Esimerkiksi materiaalitekniikka oli minulle melko tuntematon aihe ennen opintojani, mutta nyt olen jopa työskennellyt sen parissa yritysmaailmassa.

Opintojen aikana on ensimmäisten vuosien ajan paljon yleisiä kursseja, joiden parissa on mahdollista tutustua erilaisiin aiheisiin ja lopullista päätöstä opintojen suunnasta ehtii harkita rauhassa. Se onkin hyvä asia, sillä konetekniikan alle kuuluu erittäin laaja valikoima eri aloja meritekniikasta lujuusoppiin ja mekatroniikkaan. Kursseja voi myös käydä eri opintosuunnilta ja oman opintokokonaisuutensa voi suunnitella todella vapaasti omien toiveidensa mukaisesti.

Minulle eräs parhaista asioista opiskelussa on tietenkin ollut mahdollisuus yhdistää omat mielenkiinnon kohteet opintoihin. Monet kurssit ovat suoraan yhteydessä omiin harrastuksiini, joita vapaa-ajalla teen ja muutaman kerran olen jopa saanut jonkin oman projektin siirrettyä suoraan kursseilla tehdyksi työksi. Mielenkiinto pysyy hyvin yllä ja oppimiaan asioita pääsee soveltamaan suoraan omassa elämässään, mikä on erittäin palkitsevaa. Toinen erittäin tärkeä asia minulle on ollut myös kiltatoiminta, jonka parissa olen tavannut paljon uusia ihmisiä ja kokenut paljon hienoja asioita. Hyvä porukka ympärillä auttaa jaksamaan opinnoissa ja sellaistahan meiltä löytyy.”