Viikkotiedote 16/2019 Tarkasta hallituksen tekemiset "Mitä hallitus tekee?" -blogista


KILTA TIEDOTTAA 16/19


Jos haluat joitakin asioita viikkomailiin, lähetä mailia osoitteeseen
kik-info@list.ayy.fi tagilla [Infomaili].

 1. KILTA
  1. AYY
   1. AALTO-YLIOPISTO
    1. MUUT

     1. KILTA
      1. Fuksikekri ma 22.4.
      2. Kevään edetessä, lumen sulaessa, auringon paistaessa, tenttien vähentyessä ja kesän lähestyessä alkaa Wapun ilosanoma laskeutua koko Teekkarikylän ylle. Fuksikekri kokoaa vaaleanpunaisen fuksikansan vielä kerran yhteen juhlimaan ja fiilistelemään ikimuistoista fuksivuottaan!

       Tapahtuma alkaa fuksijäynäryhmittäin porrastetusti noin klo 14:30-17:30 välillä. Fuksijäynäryhmän yhteyshenkilöön ollaan yhteydessä lähempänä tapahtuman alkua.

       Fuksikekri on lakinsaajille kutakuinkin välttämätön! Mikäli sinulla on kuitenkin ylitsepääsemätön este tapahtumaan osallistumiseksi, ota yhteyttä fuksivääpeleihin.

       Ilmoittautuminen aukeaa 15.4. klo 12.00 täällä.

       Mitä? - Ööh...
       Missä? - Jaa'a...
       Milloin? - Maanantaina 22.4.
       Mitä maksaa? - 4 €
       Mitä ylle? - Haalarit + Wappu-härpäke (mukaan myös pyyhe ja laulukirja)

       Lisätietoja:
       Mikko Rahkonen
       Fuksivääpeli
       050 516 7474, TG: @mikkorahkonen
       mikko.rahkonen@aalto.fi

       Mikko Nuutinen
       Fuksivääpeli
       041 595 0244, TG: @Mikko1
       mikko.h.nuutinen@aalto.fi

      3. Lakillisten Wappusitsit to 25.4.
      4. On tullut aika sitsata Wapun kunniaksi! 25.4. Haalarit päällä ja serpentiinit valmiina on hyvä ottaa suunnaksi OK20 yläkerta, jossa fuksit eivät ole jaloissa temmeltämässä.

       Ilmoittautuminen alkaa 15.4. klo 12:05 täällä. Paikkoja on 60, joten vain nopeimmat mahtuvat mukaan.

       Mitä? - Wapullisten lakkisitsit
       Missä? - OK20, yläkerta
       Milloin? - Torstaina 25.4. klo 19
       Mitä maksaa? - 14 €
       Mitä ylle? - Haalarit + Wappu
       Miksi vaivautua? - Koska miks ei!

       Lisätietoja tapahtumasta Facebookissa.

       Lisätietoja:
       Akseli Kjellberg
       Isäntä
       050 434 6546

      5. Sitsikilpailut la 20.4.
      6. On tullut aika koota ystäväsi kasaan ja hoonata luovuutesi huippuunsa, sillä lauantaina 20.4. järjestetään perinteiset sitsikilpailut!

       Kasaa siis joukkueesi ja saavu Alvarin aukiolle esittelemään teemaanne, tarjoilujanne ja muita kommervenkkejänne. Kilpailu alkaa klo 13.00 ja Arwowaltainen Tuomaristo tulee valitsemaan voittajat mm. parhaan teeman, meiningin ja toteutuksen perusteella. Tämän jälkeen voi siirtyä klo 18.00-> OK20 jatkoille! Otathan pyyhkeen mikäli mielit saunomaan!

       Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

      7. Jäynäfinaali ti 23.4.
      8. On tullut aika palkita vuoden kutkuttavimmat, päräyttävimmät ja oivaltavimmat jäynät. Tervetuloa todistamaan, MIKÄ JOUKKUE putsaa palkintopöydän ja on tämän vuoden kovin Jäynääjä!

       32. Jäynäkilpailu huipentuu finaaliin 23.4.2019 klo 16 alkaen Kandidaattikeskuksen U2-salissa. Sali on perinteisesti täyttynyt viimeistä paikkaa myöten, joten muista saapua paikalle ajoissa!

       Yleisöäänestys aukeaa välittömästi Jäynäfinaalin jälkeen osoitteessa jayna.fi! Yleisön suosikki julkistetaan 30.4. Wappuriehan julistuksessa.

       HUOMIO! Jäynäysaikaa on jäljellä 15.04.2019 klo 15:04 asti. Älä nuku onnesi ohi vaan jäynää tiesi finaaliin ja voita uskomattomia palkintoja! Ilmoita joukkueesi mukaan kilpailuun osoitteessa jayna.fi.

       Mitä? - 32. Jäynäfinaali
       Missä? - U2-sali, ent. Mellin-sali
       Milloin? - Tiistaina 23.4.2019 klo 16, ovet avataan klo 15.45

      9. Aalto Open Air ti 23.4.
      10. Painaako kevätväsymys? Onko opiskelu alkanut tympimään?

       On aika nauttia hieman raitista ulkoilmaa, sillä Aalto Open Air tulee ryminällä jälleen! Tänä vuonna uudistettu Open Air tarjoaa mitä parhainta festaritunnelmaa huikeilla musiikkiesityksillä höystettynä. Entropyn Leona nostattaa tunnelman ilmaan, eikä illan pääesiintyjäkään taatusti jätä ketään maan pinnalle. Ohjelmaan kuuluu myös Maailman Suurin Vichyjooga, jossa Otanko ja PoRa tarjoavat mahdollisuuden rentoutua Wappukiireen keskellä.

       Olit sitten ensimmäistä Wappuasi odottava opiskelija tai ännännen vuoden konkari, suuntaa Alvarin aukiolle tiistaina 23.4, sillä tätä spektaakkelia et halua missata! Pysy siis kuulolla, sillä julkaisemme pääartistin ja lisää ohjelmaa pian!

       Iltaa voi jatkaa biletunnelmissa Smökissä, BEST Helsingin ja ESN Aallon järjestämässä Taikauskossa, jossa musiikista vastaa Entropy. Taikausko Facebookissa.

       Mitä? - Aalto Open Air
       Missä? - Alvarin aukio
       Milloin? - Tiistaina 23.4. klo 17
       Mitä maksaa? - Ei mitään!
       Miksi? - Koska kevät on taas täällä ja Wappu!

      11. Äpy-gaala 2019 ti 23.4.
      12. Kahden vuoden odotus palkitaan, kun tämän vuoden paras otaniemeläinen Wappulehti julkaistaan koko Wappukansan tajunnat räjäyttävässä Äpy-Gaalassa tiistaina 23.4. klo 19!

       Minkälainen on tämän vuoden Äpy? Kuka on salaperäinen päätoimittaja Laulikki Äpy? Kuka siin netis on?! Näihin ja muihinkin kysymyksiin löydät vastauksen vain saapumalla itse paikalle! Vastausten lisäksi luvassa on nauruhermoja hivelevää huumoria ja kurkkuja kostuttavia kokemuksia!

       Gaalan parhaat paikat on varattu arvokkaimmille kunniavieraillemme, Äpy-myyjille. Tämän lisäksi Äpy-myyjät pääsevät aloittelemaan gaalahumun kutsuvieraina eksklusiivisilla myyjien VIP-kokkareilla Aalto-salin edustalla klo 18 alkaen.

       Kaikki Äpyn ystävät ovat tervetulleita Gaalaan, mutta huomioithan, että Aalto-salin tila on rajallinen!

       Äpy-Gaala 2019
       Tiistaina 23.4.2019
       Myyjien VIP-kokkarit 18:00 @ Aalto-salin edusta
       Showtime 19:00 @ Otakaari 1, Aalto-sali

      13. KIKin Pesisiltapäivä ke 8.5.
      14. T2H ja OtaKoppi järjestävät yhdessä KIKin kanssa unohtumattoman pesäpallopäivän keskiviikkona 8.5.

       Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille KIKkiläisille, mutta ilmottauduthan tapahtumaan, jotta voit varmistaa paikkasi tapahtumassa. Ilmoittautuminen aukeaa 15.4. klo 12.00 täällä.

       Aloitamme 17.00 OtaKopin vetämällä pesäpallotreenillä ja muistelemme hieman saloja siihen, miten palloa heitetään kovaa ja saadaan lyötyä pitkälle. Treeniosuuden jälkeen pelaamme miniturnauksen kolmella joukkuella.

       Tapahtumaan on paikkoja 30 opiskelijalle ja paikan päältä löytyvät pesisvälineet ja urheilusapuskat. Tapahtuma järjestetään upouudella Tuuliniityn hiekkatekonurmikentällä.

       Lisätietoja tapahtumasta Facebookissa.

       Tapahtuma on täysin T2H rakennuksen sponsoroima, ja heidän urheilullista porukkaa osallistuu mukaan tapahtumaan. T2H tarjoaa upeita työmahdollisuuksia teknillisten tai kaupallisten aineiden opiskelijoille. Lue lisää T2H:sta ja ihanista kodeista tai työmahdollisuuksista täältä.

       Mitä? - Pesäpalloa hyvässä seurassa
       Missä? - Tuuliniityn hiekkatekonurmi
       Milloin? - Keskiviikkona 8.5.
       Mitä maksaa? - 0 €
       Mitä ylle? - Säänmukaiset urheiluvarusteet

       Lisätietoja:
       Mikko Rahkonen
       Fuksivääpeli
       050 516 7474, TG: @mikkorahkonen
       mikko.rahkonen@aalto.fi

       Erika Allekotte
       TG: @erikasofie
       erika.allekotte@gmail.com

      15. Proffaultimate ja jälkilöylyt to 16.5.
      16. On tullut aika selvittää kummat hallitsevat ultimatessa: opiskelijat vai korkeakoulun opetushenkilökunta. Vaihda siis lenkkarit jalkaan ja saavu 16.5. klo 13 Otaniemen yleisurheilukentälle ottamaan tästä selvää. Kenttä on varattuna klo 13 - 16, joten mukaan ehtii, vaikka ei heti klo 13 pääsisikään paikalle. Proffaultimate on oiva tapa tutustua opetushenkilökuntaan rennon pelailun yhteydessä.

       Pelailujen jälkeen on aika siirtyä jälkilöylyille Gorsuun, missä voidaan jossitella siitä kummat voittivat ja samalla vaikkapa puida kulunutta lukuvuotta saunan ollessa lämmin. Muista ottaa mukaan oma pyyhe ja mikäli mielit saunassa mehua väkevämpää juomista, pakkaathan ne reppuun kotoa lähtiessäsi!

       Lisätietoja:
       Jani Pusula
       Opintoministeri
       040 836 8735, TG: @pusulaj

     2. AYY
      1. AYY:n viikkotiedote luettavissa täällä.

     3. AALTO-YLIOPISTO
      1. Liikennetekniikan kesäkoulu 2019
      2. Liikennetekniikan kesäkoulu: Mobility Systems for Open and Happy Cities järjestetään 29.5.–4.6.2019 Otaniemessä kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1). Englanninkielinen kesäkurssi liikenteen ja kaupunkisuunnittelun alalla sisältää luentoja. työpajoja ja vierailuja. Ilmoittautumiset siihen pyydetään 15.5.2019 mennessä.

       Lisätietoa kesäkoulun teemoista ja siihen ilmoittautumisesta on Aallon kotisivuilla.

      3. Apua ajanhallintaan -ryhmä kevät 2019
      4. Aallon opintopsykologit järjestävät huhti-toukokuussa ajanhallintaryhmän, jonka aikana perehdytään ajanhallintaan. Ilmoittautuminen 17.4. mennessä.

       Lisätietoa Intossa.

      5. Climate change and emotions -workshop 24.4. and 8.5.
      6. This 2-hour group workshop is specifically aimed for students. We will focus on emotions and thoughts and how to live with them. This same workshop is organized twice: 24.4.2019 in English and 8.5.2019 in Finnish.

       More information at Into.

     4. MUUT
      1. VTT Energy Communities Workshop ti 23.4.
      2. Tule mukaan osallistumaan tästä linkistä VTT:lle 23.4. klo 16:00 näyttääksemme maailman energia-alan johtajille, että suomalaisissa nuorissa on valtavasti potentiaalia olla innovatiivisia ja ajatella tulevaisuutta.

       Tämä poikkitieteellinen workshop järjestetään VTT:llä nuorille mahdollisuutena keskustella energiatulevaisuudesta, innovoida uusia businessideoita ja verkostoitua osana valmistautumista CEM10/MI-4 ministerikokouksiin 27.-29.5. Vancouverissa Kanadassa.

       Workshop on juuri sinulle, jos haluat olla aktiivisesti mukana rakentamassa energia-alan tulevaisuutta ja kuulla miten energiankulutustottumuksesi tulevat muuttumaan lähivuosina. Workshopin tavoitteena on muodostaa beyond the obvious -ratkaisuja ja tätä varten tarvitaan poikkitieteellinen ryhmä, joten taustasta riippumatta kaikki ovat tervetulleita!

       Osallistuminen workshopiin on ilmaista ja tarjoamme osallistujille kahvia ja pientä purtavaa, joten rekisteröidy ennen 18.4. täällä.

      3. [VTK] Wappubooli 2019 pe 26.4.
      4. Legendaarista legendaarisempi Wappubooli räjäyttää wapputunnelman Rantasaunalla jälleen 26.4.2019!

       LVK, Teekkarien LVI-kerho ja VTK tarjoavat jäsenilleen boolia, ruokaa ja mitä mainiointa seuraa wappuviikon perjantaina. Tule katsomaan, minkä voimalla palju lämpiää, millaiset putket sen vedet täyttävät, ja miten vuoden paras booli valmistuu!

       Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa tällä sivulla maanantaina 15.4. klo 12.00.
       Paikalle mahtuu 110 waputtajaa seuraavasti: LVK 50 paikkaa, LVI 30 paikkaa ja VTK 30 paikkaa.
       HUOM! Tapahtuma on vain kyseisten kerhojen jäsenille.
       Mikäli et ole vielä Valmistustekniikan kerhon jäsen, voit liittyä ilmaiseksi täällä.

       Mitä? - Wappubooli 2019
       Missä? - Rantasauna, Jämeräntaival 5 takana
       Milloin? - Perjantaina 26.4.2019 klo 18.00-02.00

      5. Eviitten uusien ilta la 27.4.
      6. Tervetuloa Espoon tieteen ja teknologian eli Eviitten uusien iltaan 27.4.! Tapahtuma on loistava tilaisuus päästä kuulemaan vihreästä tiedepolitiikasta sekä käynnissä olevista hallitusneuvotteluista. Paikalla tulee olemaan myös vihreitä kansanedustajia (varmistuvat vaalituloksen selvittyä) Tapahtuma on kaikille avoin ja aikaisempaa tietämystä politiikasta ei tarvita.

       Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

      7. Waputin ke 1.5.
      8. Tule haltioitumaan fantastistakin fantastisempaan Waputtimeen!

       Tervetuloa wapun fantastisimpiin konserttitanssiaisiin! Polyteknikkojen Orkesteri järjestää perinteiset Waputin-konserttitanssiaiset wapunpäivänä klo 17 GLO Hotel Artin Jugend-linnassa (Lönnrotinkatu 29, Helsinki).

       Ennusmerkit ovat vahvistuneet hetki hetkeltä: Wanha Poli täyttyy lumoavista sävelistä ja maagisista tanssiaskelista toukokuun ensimmäisen iltapäiväauringon säteiden osuessa Servin Vuoren seinään.

       Ennustuksen mukaan ensimmäisenä linnan pääsalin valtaa Polyteknikkojen Orkesteri, jonka komeita ja neuvokkaita soittajia johtaa kuningas Jens H. Kaamea. Konserttiosuuden jälkeen tuolit siirretään syrjään, ja yleisö pääsee tanssimaan sinfoniaorkesterin säestyksellä. Polyteknikkojen Orkesterin jälkeen soittoon ryhtyvät Salonkiyhtye Jorman viekkaat joukot, ja kolmantena ennustusta toteuttaa Retuperän WBK.

       Myyttiset konserttiliput eli Waputin-wappulehdet voi ostaa linnan portilta hintaan 20 € (opiskelijat 10 €). Ennakkoon lippuja voi ostaa osoitteesta polyteknikkojenorkesteri.fi ovelta noudettaviksi.

       Wappu on monelle juhlaa, mutta vasta Waputin tekee juhlasta tilaisuuden! Älä jää paitsi tapahtumasta, joka toteutuu vain kerran wapussa, vaan nappaa kaapusi ja vaella Waputtimeen! Näin on ilmoitettu!

       Tapahtuma löytyy myös Facebookista.


     Kiltasivut Facebook Instagram

     Haluatko pois killan tiedotuslistalta? Voit perua tilauksen täällä.
     Ongelmatilanteissa lähetä mailia killan WWW-vastaavalle Teemu Vierrokselle osoitteeseen teemu.vierros@aalto.fi ja kerro samalla osoite, johon tiedote tuli.