Viikkotiedote 14/2019 Tarkasta hallituksen tekemiset "Mitä hallitus tekee?" -blogista


KILTA TIEDOTTAA 14/19


Jos haluat joitakin asioita viikkomailiin, lähetä mailia osoitteeseen
kik-info@list.ayy.fi tagilla [Infomaili].

 1. KILTA
  1. AYY
   1. AALTO-YLIOPISTO
    1. MUUT

     1. KILTA
      1. Koneinsinöörikillan hallituksen päätös uusista haalareista
      2. Koneinsinöörikillan hallitus on päättänyt kokouksessa KIKH 14/2019 26.3.2019 muuttaa haalareiden tunnusvärin. Esitys on hyväksytty hallituksen kokouksessa ja se tuodaan killan yleiseen kokoukseen virallistettavaksi. Haalareiden värin muutos on osa killan muutostoimia yhteisen kone- ja rakennustekniikan opiskeljoiden killan muodostamiseksi.

       Koneinsinöörikilta edustaa nykyään myös rakennustekniikan opiskelijoita tutkintorakenteen muutoksen myötä, eikä nykyinen pinkki haalari edusta rakennustekniikan opiskelijoita. Killan hallitus on jo pitkään pohtinut tarvittavia muutoksia opiskelijoiden opintoalan tasa-arvoisuuden takaamiseksi.

       Hallituksen kokouksessa päädyttiin hopeanvärisiin haalareihin, joka on Koneinsinöörikillan toinen virallinen väri. Koska väri on käytössä harvakseltaan ja vain virallisissa tilaisuuksissa, sitä pidettiin kokouksessa sopivana uutena värinä samalla kunnioittaen killan pitkää historiaa. Hopea väri on kuitenkin uniikki ja erottuu samalla tavalla opiskelijoiden joukosta kuin vanhat pinkit haalarit.

       Killan tunnusvärin vaihtuessa kaikkien jäsenien täytyy vaihtaa pinkit haalarinsa syyslukukauden 2019 aikana uusiin hopeanvärisiin haalareihin. Kilta tukee jäseniä vaihdossa tarjoamalla yksiä pinkkejä haalareita vastaan uudet hopeaiset haalarit sekä pinkin muistohaalarimerkin.

       Hallitus jatkaa muutostoimia kautensa aikana ja esityksiä killan uudesta logosta ryhdytään valmistelemaan, kuten myös killan nimen vaihdoksesta. Killan uudesta logosta järjestetään todennäköisesti suunnittelukilpailu tulevaisuudessa.

       Lisätietoja muutostoimista sekä uusista haalareista löytyy killan kotisivuilta. Palautetta hallituksen päätöksestä otetaan vastaan, mutta siihen ei vastata eikä sitä huomioida millään tavalla.

       Lisätietoja:
       Kimmo Saira
       Puheenjohtaja
       050 569 0890
       puheenjohtaja@koneinsinoorikilta.fi

      3. Helsinginkadun appro ke 10.4.
      4. Helsinginkadun appro tulee jo totuttuun tapaan kaksipäiväisenä tänäkin vuonna! Approt järjestetään keskiviikkona 10.4. ja torstaina 11.4.

       Helsinginkadun appro on jo legendaariseksi muodostunut opiskelijatapahtuma Helsingin sydämessä, Kalliossa.

       Lisätietoja tapahtumasta keskiviikkona ja torstaina löytyy Facebookista.

      5. Wapunaloitusbileet to 11.4.
      6. Vuorimies- ja Koneinsinöörikillan Wapun juhlinta alkaa tänä vuonna ekstra aikaisin OK20 isolla puolella 11.4. Wapunaloitusbileillä! Saavu paikalle nostamaan wapputunnelmaa ja valmistautumaan seuraavan aamun koitosta eli aamusitsejä varten! Bileissä on mahdollisuus saunoa ja nauttia virvokkeista sekä ostaa purtavaa sopuhintaan.

       Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

       Mitä? - Wapunaloitusbileet
       Missä? - OK20, iso puoli
       Milloin? - Torstaina 11.4. klo 18
       Mitä maksaa? - Ei mitään!
       Miksiköhän? - Koska Wappu alkaa extra-aikaisin!

      7. Aamusitsit pe 12.4.
      8. Tervetuloa Vuorimies- ja Koneinsinöörikillan aamusitseille! Aamusitsit ovat niin mahtava konsepti, ettei sitä tarvitse edes mainostaa!

       Tulkaa Wapunaloitusbileiden jälkeisestä mahdollisesta väsymyksestä huolimatta sitsaamaan huikeassa Vuorimies- ja konelaishengessä! Tarjolla on tasoittavia, äänen avausta sekä yleistä päivän piristystä (sekä kolme ruokalajia)!!! Tästä se Wappu lähtee!

       Sitsit alkavat 12.4. klo 8.00, mutta paikalle saa tulla nauttimaan tasoittavaa alkumaljaa jo puoli kahdeksalta. Paikkoja sitseillä on 20 Vuorimiehille ja 20 Konelaisille, paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmo sitseille aukeaa maanantaina 1.4. klo 12.00. Ilmoittautumislinkki julkaistaan myöhemmin täällä. Sitsit maksavat 14 € ja Ilmoittautuminen on sitova ilmon sulkeuduttua ja osallistumismaksu tulee maksaa vaikka ei paikalle pääsisikään.

       Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

       Mitä? - Aamusitsit
       Missä? - OK20, iso puoli
       Milloin? - Perjantaina 12.4. 7.30 cocktail, 8.00 kongi
       Mitä ylle? - Tule sellaisena kuin heräät! Tai jos et herää, sellaisena kuin olet...
       Mitä maksaa? - 14 €
       Minkä ihmeen takia? - Koska päivä on hyvä aloittaa sitsaamalla!

       Lisätietoja:
       Akseli Kjellberg
       Isäntä
       050 434 6546

     2. AYY
      1. AYY:n viikkotiedote luettavissa täällä.

      2. Wappuvaihto 2019 ma 15.4.
      3. Tule selvittämään millainen Wappu on Hervannassa ja ilmoittaudu Wappuvaihtoon!

       Iloinen bussimatka Hervantaan lähtee Otaniemestä 15.4. klo 9:30. Hervannassa on luvassa ainakin Tampin paljastus sekä Colours-bileet Ilonassa. Bussit takaisin Otaniemen turvaan lähtee yöllä klo 1 ollen perillä klo 3:30 mennessä.

       Hintaa (sisältäen bussikyydit Otaniemi-Hervanta-Otaniemi ja lipun Coloursiin) kertyy max 20€ henkilöä kohden riippuen osallistujamäärästä. Mukaan mahtuu 50 nopeinta ja ilmoittautuminen aukeaa 1.4. klo 12 täällä.

       Lisätietoja tapahtumasta Facebookissa.

      4. Taiteellisen toiminnan avoin kokous ke 3.4.
      5. AYY:n taiteellisen toiminnan ohjausryhmä kokoustaa 3.4. klo 17 Kauppakorkeakoulun Café Kylterissä (Ekonominaukio 1) ja toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi kokoukseen! Asialistalla on Otaniemen yö, AYY:n taidekokoelman kartutus, valokuvamosaiikki ja muita projekteja. Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan AYY:n taiteelliseen toimintaan!

       Vaikket pääsisi paikalle (tai vaikka pääsisitkin), voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua AYY:n taiteelliseen toimintaan täällä. Saman lomakkeen kautta voi myös jättää omia ideoita!

      6. Teekkarikulttuurin edistämisen ideointia
      7. Miten sinun mielestäsi teekkarikulttuuria pitäisi edistää?
       Onko sinulla mahtava idea siitä, miten teekkarikulttuuria tulisi edistää Otaniemessä? Kerro ideasi tällä lomakkeella.

       Tekniikan akateemiset lahjoitti viime vuoden lopussa 30 000 euroa teekkarikulttuurin edistämiseen. Ideoita on kerätty erilaisissa työpajoissa ja nyt kaikki teekkariyhteisön jäsenet pääsevät kertomaan oman ideansa lomakkeen avulla. Mikä mielestäsi edistää teekkarikulttuuria parhaiten? Ideasi voi maksaa mitä tahansa 1-30 000 euron väliltä. Kysely on auki 7.4. asti.

       Lisää tietoa TEKin lahjoituksesta täältä.

       Mikäli sinulla on projektista kysyttävää, kommentoitavaa tai laajempi idea esiteltäväksi, olethan yhteydessä projektitiimiin essi.puustinen@ayy.fi, lauri.jurvanen@ayy.fi ja anna.halsas@ayy.fi.

     3. AALTO-YLIOPISTO
      1. ENG Opintoneuvolan ohjausaamu ti 2.4.
      2. Insinööritieteiden korkeakoulun ”Opintoneuvolan ohjausaamu” järjestetään tiistaina 2.4. 2019 klo 9.00-10.30 palvelupisteellä (Otakaari 4, huone 102).

       Tervetuloa kyselemään ja juttelemaan opinnoistasi ja harjoittelusta. Opintoneuvojat, koordinaattorit ja suunnittelijat ovat tavattavissa. Ilmoittautuminen tapahtumaan 1.4.2019 mennessä.

       Lisätietoa Intossa.

      3. Mekatroniikan sirkus to 4.4.
      4. Tervetuloa mukaan Mekatroniikan sirkukseen 4.4.2019 klo 10-16 (osoite: Puumiehenkuja 5 E).

       Opiskelijat esittelevät kevään mekatroniikan kurseilla rakentamiaan laitteita Mechatronic Circus -tapahtumassa, joka on avoin kaikille eikä sinne tarvitse rekisteröityä. Tule tutustumaan opiskelijoiden upeisiin töihin milloin vain klo 10-16 välisenä aikana.

       Hernekeittoa on tarjolla soppatykistä klo 11-14. Tapahtumaan liittyen on mahdollisuus suorittaa yksi osasuoritus harjoittelukurssiin ENG-A1010.

       Lisätietoa Aallon kotisivuilla.

     4. MUUT
      1. Äpyn myyjäkauden avajaiset ti 2.4.
      2. Kuuletko, kuinka kevät ulkona puhkeaa kukkaan ja hukuttaa harmoniseen hyminäänsä kevään huolet ja kiireet? Wappu, vuoden riehakkain ja räyhähenkisin juhla on täällä, ja vuoden hauskin huumorilehti Äpy julkaistaan Äpy-gaalassa tiistaina 23.4. Oletko sinä tämän Wapun Äpy-myyjä? Äpyn myyjäkausi aukeaa ryminällä tiistaina 2.4. klo 10 Kandidaattikeskuksessa. Avajaisissa pääset tutustumaan tämän Äpyn myyjätuotteisiin sekä lunastamaan omasi välittömästi diilin tehtyäsi. Paikalla myös muut Wapun ajan hyödykkeet Äpy-myyjille, naposteltavaa sekä muuta kiinnostavaa!

       Kun teet diilin ensimmäisen 50h aikana, (torstai 4.4. klo 12 mennessä) osallistut Relex Solutions Flow-lippu-arvontaan sekä Äpyn 50h-yhdistysskabaan. Osallistumalla Äpyn 50h-yhdistysskabaan autat yhdistystäsi voittamaan 30 pulloa kuohuviiniä TAI 300 munkkia toimitettuna suoraan yhdistyksesi päivystyspisteelle Wappupäivänä. Wau! Kysy tarkemmat tiedot yhdistyksesi diilistä yhdistyksesi hallitukselta.

       Lisätietoja tapahtumasta Facebookissa.

      3. Tieteen ja teknologian sekä Aaltovihreiden vaalisauna ti 2.4.
      4. Espoon ja Vantaan tieteen ja teknologian vihreät sekä Aaltovihreät järjestävät Otaniemen rantasaunalla vaalisaunan!

       Paikalla esimerkiksi eduskuntavaaliehdokkaat Saara Hyrkkö (DI), Henna Partanen (arkkitehti) ja Petteri Räty (DI). Tule tapaamaan Uudenmaan kuumimmat ehdokkaat saunan ja paljun merkeissä. Tarjolla pizzaa ja kaljaa. OPM: Omat pyyhkeet mukaan!

       Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

      5. Opiskelijoiden ilmastolakko pe 5.4.
      6. Tervetuloa osoittamaan mieltäsi ilmaston puoluesta Otaniemessä 5.4. järjestettävään opiskelijoiden ilmastolakkoon! Tuhannet nuoret ympäri Suomea skippaavat koulun lakkoillakseen kovempien ilmastotoimien puolesta. Sillä miksi opiskella ja valmistua, jos koko sukupolvemme tulevaisuus on vaarassa?

       Lue lisää tapahtumasta Facebookissa.

       Käy myös allekirjoittamassa Otaniemi 1,5 -adressi vähäpäästöisemmän Otaniemen saavuttamiseksi!

      7. Humans vs Zombies kevät 2019 pe 5.4.
      8. Ihmiset vastaan Zombit on moderoitu hippapeli, jossa zombi-pelaajat yrittävät levittää infektiota ottamalla ihmisiä kiinni. Ihmiset voivat puolustautua piiloutumalla, pakenemalla tai taistelemalla käyttäen sukkia tai nerf-pyssyjä zombeja vastaan. Pelin ohessa on erilaisia tehtäviä tekemässä pelistä mielenkiintoisempaa. HvZ on joukkuepeli, joten pelissä myös varmasti tutustuu uusiin ihmisiin.

       Osallistuminen on täysin ilmaista. Pelissä tarvittavan huivin ja erityishärpäkkeet saa järjestäjiltä. Sinun tarvitsee vain ilmoittautua, tulla paikalle ja pelata.

       Ilmoittaudu mukaan täällä ja käy katsomassa tapahtuma myös Facebookista.

      9. Retuperän WBK Finlandia-talossa pe 5.4.
      10. Maailman paras uudempaa ranskalaista torwimusiikkia soittava espoolainen teekkaripalokuntaorkesteri nähdään Töölönlahden palokunnantalon nokisten kurkihirsien alla suurkonsertissa perjantaina huhtikuun 5. päivänä kello 19.33 alkaen. Konsertissa kuullaan valtakunnansovittaja Simeon Suihkutsalon varta vasten tätä konserttia varten retusoimia klassisen musiikin kirkkaimpia lasihelmiä, joita Retuperän kemiallisesti vahvistetun torwiseitsikon lisäksi tulkitsee maamme solistitähtitaivaan häikäisevät tähdenlennot, Sakari Mäkimattila pasuunalla ja Antero Pellikka kitaralla. Konsertin kapellimestarina toimii Retuperän WBK:n taiteellinen harhaanjohtaja Torturo Canini, eräs aikamme johtavista kapellimestareista.

       Lippuja konserttiin voi tilata täällä. Lippuja on myös myynnissä Otakaari 1:n aulassa viikolla 13. Opiskelijaliput 15 euroa. Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

       Retuperän WBK Finlandia-talossa 5.4.2019 kello 19.33
       Johtaa: Torturo Canini
       Solistaa: Sakari Mäkimattila, pasuuna
       Solistaa: Antero Pellikka, kitara
       Woimailee: Koejäsenet


     Kiltasivut Facebook Instagram

     Haluatko pois killan tiedotuslistalta? Voit perua tilauksen täällä.
     Ongelmatilanteissa lähetä mailia killan WWW-vastaavalle Teemu Vierrokselle osoitteeseen teemu.vierros@aalto.fi ja kerro samalla osoite, johon tiedote tuli.