Viikkotiedote 13/2019 Tarkasta hallituksen tekemiset "Mitä hallitus tekee?" -blogista


KILTA TIEDOTTAA 13/19


Jos haluat joitakin asioita viikkomailiin, lähetä mailia osoitteeseen
kik-info@list.ayy.fi tagilla [Infomaili].

 1. KILTA
  1. AYY
   1. AALTO-YLIOPISTO
    1. MUUT

     1. KILTA
      1. Laulusauna ma 24.3.
      2. Tervetuloa laulusaunaan! Muistatko Kuubalaisen serenadin leikiten? Osaatko muut vuosijuhlilla tärkeät laulut? Koska et kuitenkaan, on nyt loistava aika tulla laulamaan, hengaamaan, saunomaan ja fiilistelemään lähestyviä vuosijuhlia! Tarjolla on naposteltavaa ja myynnissä virvokkeita, mutta omatkin saa tuoda. Ovet aukeavat kuudelta, alkuilta vietetään yleistiloissa laulellen ja kaikille avoin sauna lämpiää jossain vaiheessa iltaa (ei ole silti pakko saunoa!).

       Illan tarkoituksena on treenata sekä tuttuja että tuntemattomia biisejä lukkareiden johdolla. Tässä tapahtumassa on myös mahdollisuus päästä tutustumaan lukkarointiin ja tulla koeajamaan vitsejä ja aasinsiltoja, mutta paikalle kannattaa ehdottomasti tulla myös vain opettelemaan lauluja ja pitämään hauskaa!

       Lisätietoja:
       Markus Järvelä
       Lukkarijaosvastaava
       040 844 9885, TG: @markusjarvela

      3. Fuksijäynä ke 27.3.
      4. Fuksipassissa syyskuusta asti kysymyksiä herättänyt ja fuksien mieliä kutkutellut Fuksijäynä on vihdoin täällä! Fuksijäynäjoukkueet aloittavat taipaleensa klo 14.00 Itäisen Satamakaupungin sykkeessä Narinkkatorilta. Fuksijäynän yhteydessä fuksit pääsevät suorittamaan myös laulutentin suullisen osan. Pukeudu haalareihisi, nappaa Wirsusi taskuun ja tavataan Helsingin ytimessä!

       Esitehtävien palautus ti 26.3. klo 12.00 mennessä kippareille sähköisesti. Lisätietoa Fuksijäynästä Wappuluennon materiaaleissa.

       Tarkempia lisätietoja annetaan Telegramissa ja kipparimailissa.

       Mitä? - Fuksijäynä
       Missä? - Itäinen Satamakaupunki, lähtö Narinkkatorilta
       Milloin? - Keskiviikkona 27.3. klo 14.00 alkaen
       Mitä mukaan? - Haalarit ja Wirsu

       Lisätietoja:
       Samuli Vehkomäki
       Fuksikapteeni
       050 320 6203
       samuli.vehkomaki@aalto.fi

       Markus Järvelä
       Fuksikapteeni
       040 844 9885
       markus.jarvela@aalto.fi

      5. Karjalanpiirakkailta ke 27.3.
      6. Tekisikö mielesi päästä leipomaan ja marttailemaan? Tule 27.3 karjalanpiirakkailtaan Servin mökin keittiöön, niin opit miten perinteisiä karjalanpiirakoita valmistetaan! Tapahtumassa opastamassa on Helsingin yliopiston alla toimiva marttayhdistys Hyvät Martat ry:n edustaja. Illan aikana päästään leipomaan karjalanpiirakoita, ja loppuillasta päästään nauttimaan uunituoreista leivonnaisista. Tule siis viettämään rentoa iltaa kokkailun ja herkuttelun parissa!

       Ilmoittautuminen aukeaa 21.3 klo 12.00 täällä. Paikkoja riittää 15 nopeimmalle.

       Mitä? - Karjalanpiirakoiden leipomista
       Missä? - Servin mökin keittiö, Jämeräntaival 4
       Milloin? - Keskiviikkona 27.3. klo 18
       Mitä maksaa? - 15 euroa

      7. KelkerENGit to 28.3.
      8. ENGin yhteisbileet Rantasaunalla to 28.3.

       ENGin fuksikollektiivit järjestevät edellisvuoden tapaan keväiset yhteisbileet: KelkerENGit! Unohda siis arjen stressi, vedä haalarit päälle, kaiva kaapistasi hauskin päähineesi ja tule juhlistamaan korkeakouluvalintaasi sekä tutustumaan toverikiltojen fukseihin Rantasaunan sykkeeseen maaliskuun viimeisellä viikolla 28.3. klo 20 alkaen. Pukukoodina haalarit ja hassu hattu!

       Lipunmyynti järjestetään ti 19.3. ja to 21.3. klo 12-14 kandilafkan aulassa.

      9. KIK100-historiikin ennakkotilaus sulkeutuu to 28.3.
      10. KIK100-historiikin ennakkotilaus on auki vielä 28.3. saakka! Teoksia tulee myös jonkin verran varastoon, mutta parhaiten varmistat omistussuhteen osallistumalla ennakkotilaukseen!

       Alta löytyvää linkkiä seuraamalla pääset tilaamaan historiateoksen ikiomaksi kotiovelle. Teos kustantaa opiskelijalle 30e ja valmistuneelle 50e sisältäen postikulut.

       Jo teoksen tilanneille löytyy myös mahdollisuus päivittää omat yhteystiedot, jotta teos varmasti löytää perille oikeaan paikkaan. Tämä onnistuu täyttämällä tiedot normaalisti ja valitsemalla alasvetovalikosta "Tietojen päivitys".

       Ennakkotilaaminen päättyy ja maksun eräpäivä on 28.3. Teoksen postitukset aloitetaan huhtikuun alussa. Teoksia tulee myös jonkin verran varastoon, mutta parhaiten varmistat omistussuhteen osallistumalla ennakkotilaukseen!

       Kauan odotettu KIK100-historia koostaa killan ensimmäiset 100 ja toinen toistaan värikkämpää vuotta yksiin kansiin. Opus on jokaisen kiltalaisen kirjahyllyn peruskalustoa. Älä siis epäröi, vaan tilaa se jo nyt!

       http://www.koneinsinoorikilta.fi/Ilmot/historiikki-v100

      11. Cuba Night 104 -sillis su 31.3.
      12. Tervetuloa Cuba Night 104 sillisaamiaiselle Smökkiin! Tänä vuonna silliksellä pääesiintyjä on Tommi Läntinen! Tule siis kuuntelemaan sulosointuja ja nauttimaan muusta viihdykkeestä sekä maittavasta sillisaamiaisesta. Ovet aukeavat klo 12 ja tapahtumaan saa lippuja ovelta 15€ hintaan.

       Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

       Mitä? - Cuba Night 104 sillisaamiainen
       Missä? - Servin Mökki
       Milloin? - Maaliskuun viimeinen päivä 31.3. kello 12
       Mitä maksaa? - 15€ ovelta

       Lisätietoja:
       Akseli Kjellberg
       Isäntä
       050 434 6546

      13. Konecranes-excursio ma 1.4.
      14. Excursio Konecranesille, jossa pääsemme tutustumaan Konecranesiin yrityksenä, vanhojen kiltalaisten uratarinoihin sekä Konecranesin Hyvinkään tehtaaseen.

       Exculle järjestetään bussikuljetus, joka lähtee klo 11.50 konelafkan edestä (Otakaari 4).

       Excursiolle otetaan 38 henkilöä. Avoin kaikille vuosikurssille. DC Haalarit. Excupaikka: Koneenkatu 8, Hyvinkää.

       Ilmottautuminen on jo alkanut! Paikkoja mukaan löytyy vielä täältä.

       Lisätietoja:
       Lauri Seutu
       Excumestari
       040 964 4618
       lauri.seutu@aalto.fi

       Oliver Aarrelampi
       Excumestari
       050 405 0900
       oliver.aarrelampi@aalto.fi

     2. AYY
      1. AYY:n viikkotiedote luettavissa täällä.

      2. Opiskelijakeskus-infoseminaari ma 25.3.
      3. Opiskelijakeskus on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY), Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) ja Teknologföreningenin (TF) yhteishanke opiskelijoiden yhteisestä rakennuksesta Otaniemen kampuksen keskeiselle paikalle, metroaseman sisäänkäynnin viereen ja Harald Herlinin Oppimiskeskusta vastapäätä.

       Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Tähän kysymykseen AYY, KY ja TF vastaavat infoseminaarissa! Tapahtumassa kuulet, mistä projekti on lähtenyt liikkeelle, missä vaiheessa se nyt on ja mitä seuraavaksi tapahtuu.

       Infoseminaari järjestetään A Gridin (Otakaari 5) Mordorissa maanantaina 25.3. klo 16.15. Se myös striimataan koko jäsenistön saavutettavaksi, sekä tallennetaan katsottavaksi jälkeenpäin. Infoseminaari pidetään englanniksi, kysymyksiä voi kysyä myös muilla kielillä.

       Itse infosession lopuksi pääsee esittämään kysymyksiä, mutta niitä voi myös esittää ennakkoon lomakkeen kautta. Näin osaamme parhaiten valmistautua kertomaan sen, mitä jäsenistö haluaa opiskelijakeskuksesta tietää. Lomake kysymyksille löytyy täältä. Lähetäthän kysymyksesi 20.3. mennessä.

      4. AYY:n stipendihaku aukeaa ke 27.3.
      5. AYY jakaa keväällä vaihto-, yhteisö- ja opintostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa sekä kannustaakseen opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

       Stipendejä voi hakea 27.3. klo 12:00 - 24.4. klo 23:59.

       Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä

      6. AYY osallistuu WWF Earth Houriin la 30.3.
      7. Vaikka valojen sammuttamisessa ei ole yltäkylläisen paljon vaikutusta, yhteisellä ponnistuksella on. Jos ei sähköyksiköissä, tietoisuuden kasvussa.

       AYY sammuttaa keskustoimiston valot WWF:n Earth Hourin ajaksi ensi lauantaina, 30.3., klo 20.30-21.30 yhdessä Aalto-yliopiston ja Aalto-yliopistokiinteistöjen kanssa. Tänä vuonna olemme mukana ilmastoteemalla, ja kehotamme teitä allekirjottamaan kansallisen ilmastovetoomuksen ilmastoveivi2019.fi ja osallistumaan kansainväliseen oppilas- ja opiskelijaliikkeeseen #FridaysForFuture sekä Otaniemen ilmastolakkoon.

       Jos päätät osallistua valojen sammuttamisessa, haastamme sinut viettämään tunnin pimeydessä luovasti. Vietä päivällinen pimeässä, leikki piilosta, mene kummituskävelylle, maalaa maalaus!

       Lisää tietoa Earth Hourista löydät WWF:n sivuilta.

      8. Taiteellisen toiminnan avoin kokous ke 3.4.
      9. AYY:n taiteellisen toiminnan ohjausryhmä kokoustaa 3.4. klo 17 Kauppakorkeakoulun Café Kylterissä (Ekonominaukio 1) ja toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi kokoukseen! Asialistalla on Otaniemen yö, AYY:n taidekokoelman kartutus, valokuvamosaiikki ja muita projekteja. Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan AYY:n taiteelliseen toimintaan!

       Vaikket pääsisi paikalle (tai vaikka pääsisitkin), voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua AYY:n taiteelliseen toimintaan täällä. Saman lomakkeen kautta voi myös jättää omia ideoita!

      10. Teekkarikulttuurin edistämisen ideointia
      11. Miten sinun mielestäsi teekkarikulttuuria pitäisi edistää?
       Onko sinulla mahtava idea siitä, miten teekkarikulttuuria tulisi edistää Otaniemessä? Kerro ideasi tällä lomakkeella.

       Tekniikan akateemiset lahjoitti viime vuoden lopussa 30 000 euroa teekkarikulttuurin edistämiseen. Ideoita on kerätty erilaisissa työpajoissa ja nyt kaikki teekkariyhteisön jäsenet pääsevät kertomaan oman ideansa lomakkeen avulla. Mikä mielestäsi edistää teekkarikulttuuria parhaiten? Ideasi voi maksaa mitä tahansa 1-30 000 euron väliltä. Kysely on auki 7.4. asti.

       Lisää tietoa TEKin lahjoituksesta täältä.

       Mikäli sinulla on projektista kysyttävää, kommentoitavaa tai laajempi idea esiteltäväksi, olethan yhteydessä projektitiimiin essi.puustinen@ayy.fi, lauri.jurvanen@ayy.fi ja anna.halsas@ayy.fi.

     3. AALTO-YLIOPISTO
      1. ENG Opintoneuvolan ohjausaamu ti 2.4.
      2. Insinööritieteiden korkeakoulun ”Opintoneuvolan ohjausaamu” järjestetään tiistaina 2.4. 2019 klo 9.00-10.30 palvelupisteellä (Otakaari 4, huone 102).

       Tervetuloa kyselemään ja juttelemaan opinnoistasi ja harjoittelusta. Opintoneuvojat, koordinaattorit ja suunnittelijat ovat tavattavissa. Ilmoittautuminen tapahtumaan 1.4.2019 mennessä.

       Lisätietoa Intossa.

      3. Alan ulkopuolisia opintoja Aallossa?
      4. Aalto-yliopistossa voi suorittaa opintoja myös oman korkeakoulun ja alan ulkopuolella. Osa opinnoista on avoimia kaikille, osaa varten tulee erikseen hakea opinto-oikeutta.

       Lisätietoa Intossa.

      5. Kaksi uutta UWAS-kurssia alkaa 5. periodissa
      6. Viidennessä periodissa alkaa kaksi UWAS-kurssia, joiden aikataulut ovat nyt vahvistuneet: UWAS Project: Provokaatiota, seksiä ja sekoilua. BILEET 1968 – Never forget ja UWAS-C0009 UWAS-C0009 Artist in Residence workshop: Diagonal Science and Artistic Research.

       Lisätietoa kursseista ja ilmoittautumisesta Intossa.

     4. MUUT
      1. Asia Exchange Webinars
      2. Next week on March 27th, 2019 at 10am (CET) we'll organize a webinar called Study in New Zealand. We've recently started to offer study abroad opportunities in New Zealand, and in this webinar we'll cover the many good reasons to study abroad in this exotic country.

       The second webinar is called Study in East Asia (China, Korea, Taiwan) and will take place on April 3rd, 2019 at 10am (CET).

       In the third webinar, we'll dive into Studying IT & Engineering in Asia. The webinar will take place on April 4th at 12 (CET).

       All of these webinars last approximately 30 minutes, followed by a Q&A session in the end, where participants are welcome to ask us any questions they might have, be it about the application process, choosing courses, budgeting, travel preparations or anything else.

       Our previous webinars have been rated by participants as highly informative, especially because of the possibility to interact and ask questions.

       Who are we?
       For over 10 years, Asia Exchange has helped students from all over the world to study abroad in Asia, and more recently in New Zealand. We’re dedicated to making studying abroad in Asia affordable, easy and hassle-free so that as many students as possible can enjoy the same life-changing and career-shaping experiences we’ve been privileged to have ourselves. Together with our partner universities we complement existing avenues of student mobility and provide students with more opportunities to gain valuable international experience.

       By doing what we do, we also make things easier for the sending institutions and for you, as someone working in the field of international student mobility. This is because we take care of much of the communications and administrative work involved in sending students abroad.

      3. Rambollin esitelmä aiheesta "Export projects" to 28.3.
      4. Timo Stapelfeldt Rambollin GEO-puolelta pitää ensi viikon torstaina 28.3. klo 16-17 esitelmän aiheesta "Export projects".

       Esitys pidetään Rambollin Aalto-tiloissa (Rakentajanaukio 4, 3. kerros) ja kuuntelemaan ovat tervetulleita niin opiskelijat kuin proffat ja muu Aallon henkilökunta.

      5. Psykologian rajatilabileet to 28.3.
      6. Oletko valmis reivaamaan ratikassa!?

       Hyppää bileratikan kyytiin ja tule kokemaan rajatilat poikkitieteellisessä seurassa. On aika vapauttaa jokaisen sisäinen kapinallinen ja rikkoa rajoja. Nappaa kaverisi kainaloon ja tule kreisibailaamaan ratikkaan!!
       Matka kohti rajatiloja lähtee Mikonkadun tilausajopysäkiltä Casinon edestä torstaina 28.3 kello 20.30. Kaikkien kyytiin aikovien tulee olla paikalla viimeistään kello 20:15!!

       Bileratikka ajelee ympäri Helsingin katuja pari tuntia ja meno kovenee entisestään ratikan jälkeen Baarikärpäsessä. Luvassa on drinkkitarjouksia ja custom-made rajatila-drinkki ;)

       Dresscode: HAALARIT+ uskottavin katuasusi

       Mitä? - RAJATILABILEET 2019
       Missä? - 20.30 Ratikkaetkot, 22.30-> Baarikärpänen (Pohjoinen Rautatiekatu 21)
       Milloin? - Torstaina 28.3.
       Miksi? - Koska rajatilat on saavutettava
       Mitä maksaa? - 10 € (ei sisällä narikkaa)

       Lippuja voi ostaa täältä ja Facebook-tapahtuman löytää täältä.

      7. Tieteen ja teknologian sekä Aaltovihreiden vaalisauna ti 2.4.
      8. Espoon ja Vantaan tieteen ja teknologian vihreät sekä Aaltovihreät järjestävät Otaniemen rantasaunalla vaalisaunan!

       Paikalla esimerkiksi eduskuntavaaliehdokkaat Saara Hyrkkö (DI), Henna Partanen (arkkitehti) ja Petteri Räty (DI). Tule tapaamaan Uudenmaan kuumimmat ehdokkaat saunan ja paljun merkeissä. Tarjolla pizzaa ja kaljaa. OPM: Omat pyyhkeet mukaan!

       Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

      9. Tieteen ja teknologian sekä Aaltovihreiden vaalisauna ti 2.4.
      10. Ihmiset vastaan Zombit on moderoitu hippapeli, jossa zombi-pelaajat yrittävät levittää infektiota ottamalla ihmisiä kiinni. Ihmiset voivat puolustautua piiloutumalla, pakenemalla tai taistelemalla käyttäen sukkia tai nerf-pyssyjä zombeja vastaan. Pelin ohessa on erilaisia tehtäviä tekemässä pelistä mielenkiintoisempaa. HvZ on joukkuepeli, joten pelissä myös varmasti tutustuu uusiin ihmisiin.

       Osallistuminen on täysin ilmaista. Pelissä tarvittavan huivin ja erityishärpäkkeet saa järjestäjiltä. Sinun tarvitsee vain ilmoittautua, tulla paikalle ja pelata.

       Ilmoittaudu mukaan täällä ja käy katsomassa tapahtuma myös Facebookista.

      11. Retuperän WBK Finlandia-talossa to 5.4.
      12. Maailman paras uudempaa ranskalaista torwimusiikkia soittava espoolainen teekkaripalokuntaorkesteri nähdään Töölönlahden palokunnantalon nokisten kurkihirsien alla suurkonsertissa perjantaina huhtikuun 5. päivänä kello 19.33 alkaen. Konsertissa kuullaan valtakunnansovittaja Simeon Suihkutsalon varta vasten tätä konserttia varten retusoimia klassisen musiikin kirkkaimpia lasihelmiä, joita Retuperän kemiallisesti vahvistetun torwiseitsikon lisäksi tulkitsee maamme solistitähtitaivaan häikäisevät tähdenlennot, Sakari Mäkimattila pasuunalla ja Antero Pellikka kitaralla. Konsertin kapellimestarina toimii Retuperän WBK:n taiteellinen harhaanjohtaja Torturo Canini, eräs aikamme johtavista kapellimestareista.

       Lippuja konserttiin voi tilata täällä. Lippuja on myös myynnissä Otakaari 1:n aulassa viikolla 13. Opiskelijaliput 15 euroa. Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

       Retuperän WBK Finlandia-talossa 5.4.2019 kello 19.33
       Johtaa: Torturo Canini
       Solistaa: Sakari Mäkimattila, pasuuna
       Solistaa: Antero Pellikka, kitara
       Woimailee: Koejäsenet


     Kiltasivut Facebook Instagram

     Haluatko pois killan tiedotuslistalta? Voit perua tilauksen täällä.
     Ongelmatilanteissa lähetä mailia killan WWW-vastaavalle Teemu Vierrokselle osoitteeseen teemu.vierros@aalto.fi ja kerro samalla osoite, johon tiedote tuli.