Viikkotiedote 12/2019 Tarkasta hallituksen tekemiset "Mitä hallitus tekee?" -blogista


KILTA TIEDOTTAA 12/19


Jos haluat joitakin asioita viikkomailiin, lähetä mailia osoitteeseen
kik-info@list.ayy.fi tagilla [Infomaili].

 1. KILTA
  1. AYY
   1. AALTO-YLIOPISTO
    1. MUUT

     1. KILTA
      1. KIK100-yleiskokous ti 19.3.
      2. Koneinsinöörikilta ry:n ylimääräinen yleiskokous tiistaina 19.03.2019 klo 16.30 alkaen salissa K215 osoitteessa Otakaari 4.

       KIK100-historiikkiprojekti on vihdoin liki valmis ja toivottavasti moni teistä pääsee selaamaan sen sivuja jo piakkoin.

       Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
       - KIK100-historian hyväksyminen
       - KIK100-historian lisäbudjetin hyväksyminen
       - Tiina Metson KIK100-historian kirjoituspalkkion toisen osuuden käsittely
       - Wirsutoimikunnan nimitys

       Killan yleisessä kokouksessa on läsnäolo- ja puheoikeus kaikilla killan jäsenillä ja oltermannilla. Äänioikeus on killan varsinaisilla jäsenillä. Tervetuloa!

       Virallinen kokouskutsu ja liitteet löytyvät sähköpostista.

       Lisätietoja killan yleisistä kokouksista löytyy killan säännöistä.

       Lisätietoja:
       Niki Vihtola
       Killan yleisen kokouksen puhemies
       niki.vihtola@aalto.fi

      3. KIK-SIK-kisailu to 21.3.
      4. Orientaatioviikon köydenvedossa alkunsa saanut Koneinsinöörikillan ja Sähköinsinöörikillan välinen kilpailuhenkinen viha-rakkaussuhde saa viimein jatkoa! Tässä ulkoilutapahtumassa kilpaillaan leikkimielisesti pienemmissä sekajoukkueissa ja lopuksi kiltojen fuksit ottavat yhteen suuressa voimainkoetuksessa. Urheilujen jälkeen suunnataan Rantasaunalle, jossa sauna on kuumana, palju märkänä ja ruoka maukasta. Tapahtuma on ilmainen.

       Ilmoittautuminen tapahtumaan täällä.

       Lisätietoja:
       Samuli Vehkomäki
       Fuksikapteeni
       050 320 6203
       samuli.vehkomaki@aalto.fi

       Markus Järvelä
       Fuksikapteeni
       040 844 9885
       markus.jarvela@aalto.fi

      5. Fuksijäynä
      6. Fuksipassissa syyskuusta asti kysymyksiä herättänyt ja fuksien mieliä kutkutellut Fuksijäynä on vihdoin täällä! Fuksijäynäjoukkueet aloittavat taipaleensa klo 14.00 Itäisen Satamakaupungin sykkeessä Narinkkatorilta. Fuksijäynän yhteydessä fuksit pääsevät suorittamaan myös laulutentin suullisen osan. Pukeudu haalareihisi, nappaa Wirsusi taskuun ja tavataan Helsingin ytimessä!

       Esitehtävien palautus ti 26.3. klo 12.00 mennessä kippareille sähköisesti. Lisätietoa Fuksijäynästä Wappuluennon materiaaleissa.

       Tarkempia lisätietoja annetaan Telegramissa ja kipparimailissa.

       Mitä? - Fuksijäynä
       Missä? - Itäinen Satamakaupunki, lähtö Narinkkatorilta
       Milloin? - Keskiviikkona 27.3. klo 14.00 alkaen
       Mitä mukaan? - Haalarit ja Wirsu

       Lisätietoja:
       Samuli Vehkomäki
       Fuksikapteeni
       050 320 6203
       samuli.vehkomaki@aalto.fi

       Markus Järvelä
       Fuksikapteeni
       040 844 9885
       markus.jarvela@aalto.fi

      7. KIK100-historiikki
      8. Jäikö KIK100-historiateos tilaamatta Cuba Night 100:n yhteydessä? Ei hätää, kilta on päättänyt järjestää teokselle uuden ennakkomyynnin!

       Alta löytyvää linkkiä seuraamalla pääset tilaamaan historiateoksen ikiomaksi kotiovelle. Teos kustantaa opiskelijalle 30e ja valmistuneelle 50e sisältäen postikulut.

       Jo teoksen tilanneille löytyy myös mahdollisuus päivittää omat yhteystiedot, jotta teos varmasti löytää perille oikeaan paikkaan. Tämä onnistuu täyttämällä tiedot normaalisti ja valitsemalla alasvetovalikosta "Tietojen päivitys".

       Ennakkotilaaminen päättyy ja maksun eräpäivä on 28.3. Teoksen postitukset aloitetaan huhtikuun alussa. Teoksia tulee myös jonkin verran varastoon, mutta parhaiten varmistat omistussuhteen osallistumalla ennakkotilaukseen!

       Kauan odotettu KIK100-historia koostaa killan ensimmäiset 100 ja toinen toistaan värikkämpää vuotta yksiin kansiin. Opus on jokaisen kiltalaisen kirjahyllyn peruskalustoa. Älä siis epäröi, vaan tilaa se jo nyt!

       http://www.koneinsinoorikilta.fi/Ilmot/historiikki-v100

     2. AYY
      1. AYY:n viikkotiedote luettavissa täällä.

      2. Avoin luentosarja: F-sana - Feministien paikat somessa ti 19.3.
      3. Tietotekniikkatalo, Konemiehentie 2
       19.3.2019 17:00—18:00

       Susanna Paasonen on Turun yliopiston mediatutkimuksen professori. Luennolla eritellään feminismistä somessa käytäviä kiistoja aktivismin ja huumorin teemoja unohtamatta.

       Sosiaalisen median ilmiöt on Aalto-yliopiston Informaatioverkostojen koulutusohjelman avoin luentosarja, jossa asiantuntijat syventyvät sosiaalisen median ilmiöihin useista eri näkökulmista. Luentosarja on ilmainen ja avoin jokaiselle kiinnostuneelle, ja luennot järjestetään osoitteessa Konemiehentie 2, Espoo. Jokaisesta luennosta lähetetään myös verkkoon live-stream -lähetys.

      4. Opiskelijakeskus-infoseminaari ma 25.3.
      5. Opiskelijakeskus on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY), Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) ja Teknologföreningenin (TF) yhteishanke opiskelijoiden yhteisestä rakennuksesta Otaniemen kampuksen keskeiselle paikalle, metroaseman sisäänkäynnin viereen ja Harald Herlinin Oppimiskeskusta vastapäätä.

       Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Tähän kysymykseen AYY, KY ja TF vastaavat infoseminaarissa! Tapahtumassa kuulet, mistä projekti on lähtenyt liikkeelle, missä vaiheessa se nyt on ja mitä seuraavaksi tapahtuu.

       Infoseminaari järjestetään A Gridin (Otakaari 5) Mordorissa maanantaina 25.3. klo 16.15. Se myös striimataan koko jäsenistön saavutettavaksi, sekä tallennetaan katsottavaksi jälkeenpäin. Infoseminaari pidetään englanniksi, kysymyksiä voi kysyä myös muilla kielillä.

       Itse infosession lopuksi pääsee esittämään kysymyksiä, mutta niitä voi myös esittää ennakkoon lomakkeen kautta. Näin osaamme parhaiten valmistautua kertomaan sen, mitä jäsenistö haluaa opiskelijakeskuksesta tietää. Lomake kysymyksille löytyy täältä. Lähetäthän kysymyksesi 20.3. mennessä.

     3. AALTO-YLIOPISTO
      1. MyCourses-työtilat (lv 2015-2016) arkistoidaan ma 1.4.
      2. Opiskelijoiden tuottamat sisällöt sekä opettajan antamat tehtävien arvioinnit poistetaan lopullisesti arkistoinnin yhteydessä. Jos haluat ottaa MyCoursesin vanhoista työtiloista materiaaleja talteen, tee se ennen 1.4.2019.

       Opiskelijoiden tuottamat sisällöt sekä opettajan antamat tehtävien arvioinnit poistetaan lopullisesti arkistoinnin yhteydessä. Jos haluat ottaa MyCoursesin vanhoista työtiloista materiaaleja talteen, tee se ennen 1.4.2019.

       Lisätiedot ja tukipyynnöt: mycourses@aalto.fi ja https://into.aalto.fi/x/Hdi8.

      3. A!-pelit su 7.4.
      4. Millä korkeakoululla on tarkimmat heitot tai terävimmät potkut? Entä kenellä on paras tiimihenki ja kuka kruunataan turnauksen mestariksi?

       Se tulee taas, nimittäin A!-pelit! Liikuntatoimikunnan(LTMK) jo toista kertaa järjestämässä turnauksessa Aallon korkeakoulut(SCI, BIZ, CHEM, ARTS, ENG ja ELEC) ottavat toisistaan mittaa viidessä eri lajissa: salibandyssa, futsalissa, lentopallossa, koripallossa ja ultimatessa. Turnaus pidetään Otahallilla 7.4. ja pelit pelataan klo 10-16:00.

       Osallistua voi niin moneen lajiin kuin itse haluaa. Turnaukseen saavat osallistua kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat fuksista/mursusta N:nnen vuoden opiskelijaan. Turnauksen aikana tullaan kuitenkin käyttämään paria erikoissääntöä:

        1. Joukkueella tulee olla jokaisessa ottelussaan kentällä koko ajan vähintään yksi ensimmäisen vuoden opiskelija.
        2. Joukkueella tulee olla jokaisessa ottelussaan kentällä koko ajan kummankin sukupuolen edustajia.

       Turnaukseen osallistuminen tapahtuu korkeakoulunne joukkueenjohtajan kautta. Ilmoittautuminen kouluittain alla olevista linkeistä:

       ARTSBIZCHEMELECENGSCI

       Turnauksen paras joukkue palkitaan vuosisadan suurimalla pokaalilla sekä ilmaisella saunavuorolla AYY:n kertavuokrattavissa saunatiloissa!

       Mitä: A!-pelit
       Missä: Otahalli
       Milloin: 7.4 klo 10-16:00

      5. Kysely digitalisaatiosta opetuksessa ja oppimisessa (ECAR-kysely) tulossa
      6. Aalto-yliopisto osallistuu kansainväliseen ECAR 2019 kyselyyn, jolla kartoitetaan opiskelijoiden teknologian käyttökokemuksia ja näkemyksiä sen hyödyntämisestä korkeakouluopiskelussa.

       Kyselyn tuloksia käytetään niin Aalto-yliopiston opetuksen ja opetusteknologiapalveluiden kehittämisen työkaluna kuin kansallisella tasolla korkeakoulutason digitalisaation kehityksen seuraamiseen. Kyselyn tulokset ovat siis tärkeitä niin Aallossa opiskeleville kuin valtakunnallisesti.

       Lisätietoa Intossa.

     4. MUUT
      1. [VTK] KaVo Kerr -excursio ke 3.4.
      2. Tervetuloa Valmistustekniikan kerhon järjestämälle ekskursiolle KaVo Kerrille Tuusulaan keskiviikkona 3.4.2019!

       KaVo Kerr Group Finland on yksi Suomen suurimmista terveysteknologian vientiyrityksistä ja hammaslääketieteellisen kuvantamisen tuotekehityksen ja tuotannon huippuosaamiskeskus. Tuotekehitys ja tuotanto työskentelevät Tuusulassa rinnakkain saman katon alla.

       VTK järjestää ekskursiolle Otaniemestä ilmaisen bussikuljetuksen, joka starttaa K1 rakennuksen edestä osoitteesta Otakaari 4 kello 12:10. Voit myös saapua paikalle omalla kulkuneuvolla, mutta olethan paikalla ennen kello 13:00, jolloin ekskursio alkaa. Kavo Kerrin toimipisteen osoite on Nahkelantie 160, Tuusula.

       Pukukoodina toimii VTK:n tapojen mukaisesti tumma puku.

       Ekskursion kesto on noin pari tuntia, jonka jälkeen bussi kuljettaa osallistujat takaisin Otaniemeen.

       Ilmoittaudu tästä linkistä ekskursiolle!
       Ilmoittauduthan viimeistään 31.3. Excursiolla paikkoja on 30 opiskelijalle. Tervetuloa!

       Et ole valmistustekniikan kerhon jäsen? -Ei hätää!
       Kerhon jäsenyys on ilmainen ja liittyä voit täältä.

       Mikä on VTK?
       Valmistustekniikan kerho on Aallon tuotantotekniikan opiskelijoiden ammattiainekerho. Kerholla on vahvat suhteet yritysmaailmaan ja henkilökuntaan. Jäsenenä pääset mukaan kerhon yritysvierailuille ja muuhun toimintaan. Varsinaisella pääaineellasi ei ole väliä. Kiinnostus tuotantotekniikkaan on jo mainio syy liittyä jäseneksi!

       Lisätietoja:
       Paavo Pietikäinen
       VTK - Puheenjohtaja
       040 415 8675
       paavo.pietikainen@aalto.fi

      3. Asia Exchangen kesäkoulut 2019
      4. Ulkomailla opiskelu on ainutlaatuinen kokemus, joka voi vaikuttaa erittäin positiivisesti henkilökohtaiseen ja ammatilliseen elämääsi tulevaisuudessa. Monet vaihto-opiskelijat kertovat jälkeenpäin, että ulkomailla opiskelu oli yksi heidän elämänsä parhaimmista kokemuksista.

       Osallistumalla kansainväliseen kesäkouluohjelmaan pääset samanaikaisesti kokemaan aivan uuden kulttuurin, opit uuden kielen perusteita, saat uusia ystäviä ympäri maailman ja suoritat mielenkiintoisia kursseja - kaikki tämä vain yhden kuukauden aikana. Voit suorittaa ohjelman aikana yhteensä 10-12 opintopistettä, eikä sinun myöskään tarvitse käyttää omaisuutta ulkomailla opiskeluun. Lisäksi sinulla on mahdollisuus varata majoitus Asia Exchangen kautta, joten sinun ei tarvitsisi huolehtia majoituksen löytymistä kesäkoulukuukauden ajaksi.

       Voit hakea nyt kesäkouluohjelmiimme Balille Indonesiaan ja Souliin Etelä-Koreaan. Kuukauden mittainen kesäkouluohjelmamme vie sinut sisään uuteen kieleen ja kultuuriin samalla, kun se antaa sinulle mahdollisuuden opiskella myös muitakin asioita.

       Kansainvälinen kesäkoulu Hankuk University of Foreign Studiesissa vie sinut suoraan korealaisen kielen ja kulttuurin sydämeen. Kursseja tarjotaan muun muassa esittävistä taiteista, kulttuurista, liiketaloudesta, aasialaisesta politiikasta, nyky-yhteiskunnasta ja kansainvälisistä suhteista.

       Warmadewa Universityn kansainvälinen kesäkoulu antaa sinulle mahdollisuuden opiskella indonesian kieltä, kulttuuria, matkailua ja liiketaloutta. Et tule pelkästään kuluttamaan luokkahuoneen penkkejä, sillä pääset osallistumaan myös moniin mielenkiintoisiin työpajoihin ja opintomatkoihin.

       Kummankin kesäkoulumme hakuaika päättyy toukokuun lopulla 31.5.

       Jos kiinnostuit ja haluat tietää lisää kesäkouluistamme, osallistu ilmaiseen kesäkouluwebinaariimme 20. maaliskuuta klo 11 Suomen aikaa. Rekisteröidy webinaariin täällä.

       Jos kesäkoulun sijasta haluat suorittaa kokonaisen neljän kuukauden vaihto-ohjelman, hakuaikamme kohdeyliopistoihimme Etelä-Koreaan, Kiinaan, Taiwaniin, Thaimaahan, Malesiaan, Indonesiaan ja Uuteen-Seelantiin ovat auki huhtikuun ja toukokuun loppuun saakka. Tarkista hakuaikamme täältä.

       Asia Exchange on vaihto-opiskelupaikkoja välittävä organisaatio, joka on ottanut tehtäväkseen tehdä vaihto-opiskelun Aasiassa mahdollisimman helpoksi ja edulliseksi, niin monelle opiskelijalle kuin mahdollista. Kaikki työntekijämme ovat opiskelleet ulkomailla, joten he kertovat sinulle mielellään omista kokemuksistaan ja auttavat sinua valmistautumaan omaan vaihto-opiskeluaikaasi. Lue lisää Asia Exchangesta täältä.

       Jos sinulla on kysymyksiä vaihtokohteisiimme liittyen, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen info@asiaexchange.org.

       Aurinkoista viikkoa!

       Ystävällisin terveisin,
       Asia Exchange


     Kiltasivut Facebook Instagram

     Haluatko pois killan tiedotuslistalta? Voit perua tilauksen täällä.
     Ongelmatilanteissa lähetä mailia killan WWW-vastaavalle Teemu Vierrokselle osoitteeseen teemu.vierros@aalto.fi ja kerro samalla osoite, johon tiedote tuli.