Viikkotiedote 11/2019 Tarkasta hallituksen tekemiset "Mitä hallitus tekee?" -blogista


KILTA TIEDOTTAA 11/19


Jos haluat joitakin asioita viikkomailiin, lähetä mailia osoitteeseen
kik-info@list.ayy.fi tagilla [Infomaili].

 1. KILTA
  1. AYY
   1. AALTO-YLIOPISTO
    1. MUUT

     1. KILTA
      1. Kiltahuone varattu ti 12.3. klo 18.30
      2. Kiltahuone on varattu kokonaan hallituksen ansiomerkkikokousta varten tiistaina 12.3. klo 18.30 eteenpäin koko illan ajaksi.

       Kiltahuoneseen ei pääse sisälle eikä kahvia ole tarjolla kokouksen aikana.

      3. KIK100-historiikki
      4. Jäikö KIK100-historiateos tilaamatta Cuba Night 100:n yhteydessä? Ei hätää, kilta on päättänyt järjestää teokselle uuden ennakkomyynnin!

       Alta löytyvää linkkiä seuraamalla pääset tilaamaan historiateoksen ikiomaksi kotiovelle. Teos kustantaa opiskelijalle 30e ja valmistuneelle 50e sisältäen postikulut.

       Jo teoksen tilanneille löytyy myös mahdollisuus päivittää omat yhteystiedot, jotta teos varmasti löytää perille oikeaan paikkaan. Tämä onnistuu täyttämällä tiedot normaalisti ja valitsemalla alasvetovalikosta "Tietojen päivitys".

       Ennakkotilaaminen päättyy ja maksun eräpäivä on 28.3. Teoksen postitukset aloitetaan huhtikuun alussa. Teoksia tulee myös jonkin verran varastoon, mutta parhaiten varmistat omistussuhteen osallistumalla ennakkotilaukseen!

       Kauan odotettu KIK100-historia koostaa killan ensimmäiset 100 ja toinen toistaan värikkämpää vuotta yksiin kansiin. Opus on jokaisen kiltalaisen kirjahyllyn peruskalustoa. Älä siis epäröi, vaan tilaa se jo nyt!

       http://www.koneinsinoorikilta.fi/Ilmot/historiikki-v100

     2. AYY
      1. AYY:n viikkotiedote luettavissa täällä.

      2. Liikuntatutorhaku 2019 auki 17.3. asti
      3. Liikuntatutorin tehtävänä on innostaa uusia opiskelijoita liikunnan pariin. Liikuntatutorin ei tarvitse olla ISO/tutor, vaan kuka tahansa vuosikurssista riippumatta voi hakea liikuntatutoriksi!

       Liikuntatutoriksi etsitään reippaita tyyppejä, jotka ovat kiinnostuneita liikkumisesta ja hyvinvoinnista sekä liikuntatapahtumien järkkäilystä. Liikuntatutoreita valitaan kahdesta kuuteen per erityisasemayhdistys riippuen uusien opiskelijoiden määrästä. Nyt juuri sinulla on mahdollisuus päästä mukaan mahtavaan porukkaamme! Liikuntatutorin ei tarvitse olla huippu-urheilija, tärkeintä on kiinnostus liikuntaa kohtaan ja halu toimia yhdessä uusien opiskelijoiden kanssa.

       Ensi syksynä lanseerataan ensimmäistä kertaa uudenlainen liikuntakonsepti, jossa eri urheiluyhdistykset järjestävät viikottaisia lajikokeiluja ja ideana olisi, että liikuntatutorit toimisivat tämän konseptin tukena. Heidän tarkoituksensa olisi siis pyrkiä auttamaan urheiluyhdistyksiä järjestämään lajikokeiluja ja tuomaan uusia opiskelijoita näihin kokeiluihin. Liikuntatutor ei siis tule toimimaan yksin, vaan tukena on poikkitieteellinen tutorporukka sekä muut liikuntavastaavat. Kavereiden kanssa on aina hauskempaa!

       Liikuntatutortoiminnasta SINÄ saat:
       - Mahdollisuuden päästä mukaan järjestämään monipuolista liikuntatoimintaa uusille opiskelijoille
       - 4kk Unisport-jäsenyyden ilmaiseksi (Vaatimuksena läsnäolo liikuntatutorkoulutuksissa ja aktiivisuus lajikokeilussa)
       - Toisen 4kk Unisport-jäsenyyden (eli 8kk yhteensä) jos olet aktiivinen koko syksyn ajan (Aktiivisuuden arviointi kartoitetaan myöhemmin)
       - Liikuntatutor-haalarimerkin
       - Poikkitieteellisen tutorporukan ja kivoja tapahtumia yhdessä muiden liikuntatutoreiden kanssa

       Ilmoittaudu heti mukaan täällä.

      4. Avoin luentosarja: Some-riippuvuus ti 12.3.
      5. Tietotekniikkatalo, Konemiehentie 2
       12.3.2019 17:00—18:00

       Kaarlo Simojoki on addiktioihin erikoistunut A-klinikan johtava ylilääkäri. Tutkimusten mukaan sosiaalisen median käyttöön liittyy samanlaisia riippuvuusoireita kuin päihteiden käyttöön. Simojoki nostaisi someriippuvuuden jopa päihderiippuvuutta vakavammaksi ilmiöksi.

       Sosiaalisen median ilmiöt on Aalto-yliopiston Informaatioverkostojen koulutusohjelman avoin luentosarja, jossa asiantuntijat syventyvät sosiaalisen median ilmiöihin useista eri näkökulmista. Luentosarja on ilmainen ja avoin jokaiselle kiinnostuneelle, ja luennot järjestetään osoitteessa Konemiehentie 2, Espoo. Jokaisesta luennosta lähetetään myös verkkoon live-stream -lähetys.

     3. AALTO-YLIOPISTO
      1. Aalto ENG -luento: Awareness-based education and co-creation ke 13.3.
      2. Inner dimension of sustainability has a major role in transitioning towards life-positive futures. This means acknowledging the effect emotions and habits-of-mind have on learning and action, in order to catalyze rapid and large-scale systems change. Without recognizing and activating conscious human agency, all the detailed roadmaps, pathways and sustainability goals may just lead to a dead end.

       This seminar concentrates on personal experiences and joint discussions with the aim of providing the participants concrete and inspirational takeaways on how to apply the awareness-based approach into their own work, teaching environment and research.

       Kirsi Hakio Aalto University School of Arts and Meeri Karvinen Aalto University School of Engineering

      3. Mekatroniikan Sirkus to 4.4.
      4. Sirkus valloittaa Otaniemen Puumiehenkorttelin torstaina 4.4.2019 klo 10.00 -16.00 (Puumiehenkuja 5e), kun opiskelijat esittelevät kevään mekatroniikan kursseilla rakentamiaan laitteita Mechatronic Circus –tapahtumassa.

       Tapahtuma on avoin kaikille eikä sinne tarvitse rekisteröityä. Lisätietoa löytyy täältä.

       Sirkustapahtumaan liittyen ja toimimalla ohjeiden mukaisesti siitä voi hankkia yhden osasuorituksen kurssiin ENG-A1010 Harjoittelupassi.

      5. A!-pelit su 7.4.
      6. Millä korkeakoululla on tarkimmat heitot tai terävimmät potkut? Entä kenellä on paras tiimihenki ja kuka kruunataan turnauksen mestariksi?

       Se tulee taas, nimittäin A!-pelit! Liikuntatoimikunnan(LTMK) jo toista kertaa järjestämässä turnauksessa Aallon korkeakoulut(SCI, BIZ, CHEM, ARTS, ENG ja ELEC) ottavat toisistaan mittaa viidessä eri lajissa: salibandyssa, futsalissa, lentopallossa, koripallossa ja ultimatessa. Turnaus pidetään Otahallilla 7.4. ja pelit pelataan klo 10-16:00.

       Osallistua voi niin moneen lajiin kuin itse haluaa. Turnaukseen saavat osallistua kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat fuksista/mursusta N:nnen vuoden opiskelijaan. Turnauksen aikana tullaan kuitenkin käyttämään paria erikoissääntöä:

        1. Joukkueella tulee olla jokaisessa ottelussaan kentällä koko ajan vähintään yksi ensimmäisen vuoden opiskelija.
        2. Joukkueella tulee olla jokaisessa ottelussaan kentällä koko ajan kummankin sukupuolen edustajia.

       Turnaukseen osallistuminen tapahtuu korkeakoulunne joukkueenjohtajan kautta. Ilmoittautuminen kouluittain alla olevista linkeistä:

       ARTSBIZCHEMELECENGSCI

       Turnauksen paras joukkue palkitaan vuosisadan suurimalla pokaalilla sekä ilmaisella saunavuorolla AYY:n kertavuokrattavissa saunatiloissa!

       Mitä: A!-pelit
       Missä: Otahalli
       Milloin: 7.4 klo 10-16:00

      7. Aalto University Summer School on Transportation 29.5.–4.6.
      8. Intensiivinen kesäkoulu "Aalto University Summer School on Transportation”, jonka aiheena on liikenne ja kaupunkisuunnittelu järjestetään 29.5.–4.6.2019 Aalto-yliopiston kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1).

       Kesäkouluun sisältyy luentoja, työpajoja ja paikkavierailuja. Kesäkoulu on tarkoitettu ammattilaisille tai vähintään maisteritason opiskelijoille. Lisätietoa täällä.

     4. MUUT
      1. [KY] Chess + Networking Game Night ti 12.3.
      2. Tervetuloa pelaamaan shakkia 12.3. klo 17-20 Gate A21:seen! Tapahtuma on avoin kaikille, eikä aikaisempaa kokemusta tarvita.

       Enemmän tietoa itse toiminnasta sekä miten pääsee mukaan löytyy Facebookista.

      3. Otaniemen ilmastolakko pe 15.3. & pe 5.4.
      4. Tervetuloa osoittamaan mieltäsi ilmaston puoluesta Otaniemessä 15.3. ja 5.4. järjestettävään ilmastolakkoon! Tuhannet nuoret ympäri maailmaa skippaavat koulun lakkoillakseen kovempien ilmastotoimien puolesta. Sillä miksi opiskella ja valmistua, jos koko sukupolvemme tulevaisuus on vaarassa?

       Lisätietoja ilmastolakosta löytyy Facebookista.

      5. Radiodiodin tärkeä tiedote!
      6. Etelän ketterimmän wappuradion eli Radiodiodin ohjelmantekijäilmoittautuminen on avoinna! Navigoi osoitteeseen https://radiodiodi.fi/ilmo ja ilmianna itsesi ja kaverisi piristämään wapunajan tunnelmaa tekemällä juuri teidän näköistänne radio-ohjelmaa Radiodiodin studiolla. Ilmoittautumisia on kertynyt jo yli 70 — toimi nopeasti!

       Mikä Radiodiodi? Radiodiodi on jokavuotinen wappuprojekti, jossa opiskelijat pääsevät tekemään omannäköistänsä radio-ohjelmaa Otaniemessä. Toiminta on opiskelijoille ilmaista eikä edellytä aiempaa kokemusta. Radiolähetystä kuunnellaan lähetyskauden aikana sekä verkossa että FM-aalloilla. Lue lisää osoitteessa https://radiodiodi.fi!

       Liity Radiodiodin kanaville Telegramissa: Keskustelu ja tiedotus.

       PS. Ohjelmantekijöiden lisäksi Radiodiodi etsii jatkuvasti innokkaita visionäärejä projektin toimitukseen ja taustatiimiin! Laita viestiä osoitteeseen rekry@radiodiodi.fi tai Telegramissa.

       Korkea taajuus, matala laatu. Radiodiodi!

      7. VTK:n collegetilaus
      8. Tilaa itsellesi upea VTK-college!

       VTK:n hallitus järjestää ainutlaatuisen yhteistilauksen collegepaidoista kerhon omissa väreissä. College on kierrätetyistä materiaaleista valmistettu laadukas Pure Waste Sweatshirt. Kyseessä on täysin sama malli kuin Aalto Shopista löytyvä "Made In Aalto University" -college, joten voit käydä sovittamassa oikean koon kätevästi esimerkiksi Dipolissa.

       Paita maksaa vain 22,80 euroa, ja paidat noudetaan VTK:n kerhohuoneelta niiden saavuttua. Otathan erikseen yhteyttä, mikäli haluaisit tilata paidan, mutta et pääse noutamaan sitä Otaniemestä. Lomake menee kiinni to 21.3. klo 12.00.

       Tilauslomake, lisätietoja sekä havainnekuva paidasta täällä.


     Kiltasivut Facebook Instagram

     Haluatko pois killan tiedotuslistalta? Voit perua tilauksen täällä.
     Ongelmatilanteissa lähetä mailia killan WWW-vastaavalle Teemu Vierrokselle osoitteeseen teemu.vierros@aalto.fi ja kerro samalla osoite, johon tiedote tuli.