Viikkotiedote 10/2019 Tarkasta hallituksen tekemiset "Mitä hallitus tekee?" -blogista


KILTA TIEDOTTAA 10/19


Jos haluat joitakin asioita viikkomailiin, lähetä mailia osoitteeseen
kik-info@list.ayy.fi tagilla [Infomaili].

 1. KILTA
  1. AYY
   1. AALTO-YLIOPISTO
    1. MUUT

     1. KILTA
      1. Pokeri- ja lautapeli-ilta ke 6.3.
      2. Oletko aina tiennyt olevasi killan kiistaton korttikuningas ja löytyykö hihastasi pari ässää? Nyt on aika näyttää se myös kavereille virkistysjaoksen järjestämässä pokeriturnauksessa!

       Tule siis tavoittelemaan Koneinsinöörikillan pokerimestarin titteliä keskiviikkona 6.3 klo 18 alkaen Ossinsaunalle. Illan päätapahtuma on Texas Hold'em pokeriturnaus, johon pääsee mukaan ilmon 35 nopeinta. Nyt on siis hyvä tilaisuus syöstä mestari vallasta ja kantaa loppuvuosi pokerimestari-titteliä!

       Otetaan mukaan myös lautapelejä joita pääsee pelailemaan, ja tottakai myös saunomaan pääsee.

       Hintaa tapahtumalla on pyöreät 0 euroa ja turnauksen voittajalle on luvassa palkinto sekä killan pokerimestarin titteli.

       Ilmottautuminen aukeaa ke 27.2 klo 12 täällä.

       Mitä?: Pokeriturnaus
       Missä?: Ossinsauna
       Milloin?: ke 6.3.2019. klo 18 -->
       Miksi?: Pokerimestarin titteli

      3. KIKin uudet kulttuuri- ja liikuntajaokset
      4. Koneinsinöörikillalle on tehty uudet kulttuuri- ja liikuntajaokset!

       Kulttuurijaoksessa pääset mukaan suunnittelemaan tapahtumia, tutustumisreissuja, ja kaikkea sitä kulttuuritoimintaa mitä toivot, että koneinsinöörikillassa olisi. Tarkoitus on, että omia ideoita voi heitellä Telegram-ryhmässä, ja pääset osallistumaan kulttuuritoiminnan järjestämiseen eikä tapahtumia joudu tekemään yksin!

       Myös liikuntajaoksessa pääset tekemään tapahtumia, kuten lajikokeiluita tai järjestämään vuoroja, sekä kertomaan omia mielipiteitäsi siitä, mitä haluaisit, että killassa järjestettäisiin. Killan liikuntajaos eroaa liikuntatutoreista siinä, että toiminta on lähtökohtaisesti suunnattu kaikille vuosikursseille.

       Toivottavasti kaikki keillä on ideoita toimintaan tai halua auttaa järjestelyissä liittyvät näiden Telegram-kanavien kautta:
       KIK Kulttuurijaos
       KIK Liikuntajaos

     2. AYY
      1. AYY:n viikkotiedote luettavissa täällä.

      2. Liikuntatutorhaku 2019 auki 17.3. asti
      3. Liikuntatutorin tehtävänä on innostaa uusia opiskelijoita liikunnan pariin. Liikuntatutorin ei tarvitse olla ISO/tutor, vaan kuka tahansa vuosikurssista riippumatta voi hakea liikuntatutoriksi!

       Liikuntatutoriksi etsitään reippaita tyyppejä, jotka ovat kiinnostuneita liikkumisesta ja hyvinvoinnista sekä liikuntatapahtumien järkkäilystä. Liikuntatutoreita valitaan kahdesta kuuteen per erityisasemayhdistys riippuen uusien opiskelijoiden määrästä. Nyt juuri sinulla on mahdollisuus päästä mukaan mahtavaan porukkaamme! Liikuntatutorin ei tarvitse olla huippu-urheilija, tärkeintä on kiinnostus liikuntaa kohtaan ja halu toimia yhdessä uusien opiskelijoiden kanssa.

       Ensi syksynä lanseerataan ensimmäistä kertaa uudenlainen liikuntakonsepti, jossa eri urheiluyhdistykset järjestävät viikottaisia lajikokeiluja ja ideana olisi, että liikuntatutorit toimisivat tämän konseptin tukena. Heidän tarkoituksensa olisi siis pyrkiä auttamaan urheiluyhdistyksiä järjestämään lajikokeiluja ja tuomaan uusia opiskelijoita näihin kokeiluihin. Liikuntatutor ei siis tule toimimaan yksin, vaan tukena on poikkitieteellinen tutorporukka sekä muut liikuntavastaavat. Kavereiden kanssa on aina hauskempaa!

       Liikuntatutortoiminnasta SINÄ saat:
       - Mahdollisuuden päästä mukaan järjestämään monipuolista liikuntatoimintaa uusille opiskelijoille
       - 4kk Unisport-jäsenyyden ilmaiseksi (Vaatimuksena läsnäolo liikuntatutorkoulutuksissa ja aktiivisuus lajikokeilussa)
       - Toisen 4kk Unisport-jäsenyyden (eli 8kk yhteensä) jos olet aktiivinen koko syksyn ajan (Aktiivisuuden arviointi kartoitetaan myöhemmin)
       - Liikuntatutor-haalarimerkin
       - Poikkitieteellisen tutorporukan ja kivoja tapahtumia yhdessä muiden liikuntatutoreiden kanssa

       Ilmoittaudu heti mukaan täällä.

      4. AYY etsii suunnittelijaa ja tekijää seremoniamestarin sauvalle
      5. AYY täyttää jo yhdeksän vuotta, mutta jotain AYY:ltä yhä puuttuu. Nimittäin seremoniamestarin sauva!

       Seremoniamestarin sauvaa käytetään yhdistyksen, tai AYY:n tapauksessa ylioppilaskunnan, vuosijuhlissa sekä mahdollisesti muissa juhlavissa tilaisuuksissa. Seremoniamestari lyö sauvaa maahan juhlissa saadakseen juhlaväen huomion esimerkiksi ennen juhlapuhetta. Seremoniamestarin sauva on yleensä noin kaksi metriä pitkä ja sen päässä on yhdistystä kuvaava logo, tunnus tai muu symboli. Sauvalla on yleensä jalusta, joka voi olla joko koristeellinen tai yksinkertainen.

       AYY:n vuosijuhlien jälleen lähestyessä tulee seremoniamestarin sauvankin tarve hyvin todelliseksi. AYY haluaa sauvan, joka kuvastaa yhteisöämme. Näin ollen etsimme suunnittelijaa ja tekijää sauvallemme! Tämä sauva tulee olemaan ylioppilaskuntamme käytössä todennäköisesti vuosikymmeniä kaikissa juhlallisimmissa tilaisuuksissa, ja toimii tärkeänä, arvokkaana symbolina AYY:lle. Tekijän kanssa sovitaan palkkio. Jätä siis kädenjälkesi AYY:n historiaan ja jätä suunnitelmasi tällä lomakkeella 24.3. mennessä tänne.

       Kuvia yhdistysten olemassa olevista sauvoista sekä AYY:n olemassa olevista tunnuksista löytyy täältä.

       Sekä sauva, sen nuppi että jalusta on mahdollista, ja toivottavaa, suunnitella ja tehdä omaa luovuutta käyttäen. Kuvia voi käyttää apuna sauvan käytön hahmottamiseksi. AYY:n tunnuksia saa käyttää joko sellaisenaan, tai niistä saa poimia yksittäisiä elementtejä osaksi sauvan muotoa. Tärkeää on, että sauva kuvastaa jollain tapaa AYY:tä!

       Tarpeen mukaan osia voidaan tilata ulkopuoliselta tekijältä, mutta eniten toivomme tekemistä itse! Aalto Infrastructures on luvannut Aallon pajat sauvan tekijän käyttöön ja tarjoaa sauvan tekoon lisäksi tarvittavia materiaaleja.

       Kaikkiin kysymyksiin vastaa & lisätietoa antaa Marianne Honkasaari (marianne.honkasaari@ayy.fi, 040 964 5608).

     3. AALTO-YLIOPISTO
      1. Aallon sivuainemessut to 7.3.
      2. Mietitkö vielä sivuainevalintaasi? Haluaisitko välillä opiskella jotain aivan muuta?

       Tule Aallon sivuainemessuille tutustumaan Aallon monipuoliseen sivuainetarjontaan! Tilaisuus järjestetään torstaina 7.3. klo 12-15 Kandidaattikeskuksen 2. kerroksen aulassa.

       Lisää tietoa tapahtumasta Intossa.

      3. ME310 Aalto hands-on workshop: Introduction to Design Thinking to 14.3.
      4. Date: Thursday 14th of March, 2019
       When: 14:00h – 16:30h
       Where: ME310 Loft - Aalto Design Factory

       This will be a fast-paced workshop, based on Stanford University way of teaching, where participants will be taken through a full design cycle, in order to learn about the principles of design thinking and see how you can apply it in complex real world challenges. Through this experience we hope you will start to adapt them into your routines.

       Sign up for free in here. Registration is mandatory until 11th of March.

       *No previous design experience required.
       *This workshop is for Aalto students only.

       Please do not hesitate to get in touch should you have any questions. We hope to see you there!

     4. MUUT
      1. Laskiaisrieha 2019 ti 5.3.
      2. Maailman hulluin mäenlaskukisa tulee jälleen!

       #laskiaisrieha19 #LR19 @laskiaisrieha http://laskiaisrieha.fi

       Laskiaistiistaina 5.3.2019 Helsingin Kaivopuistossa nautitaan iloisesta tunnelmasta perinteisessä Ullanlinnanmäen Laskiaisriehassa! Vauhdikkaan ja riemukkaan iltapäivän ajan mäki täyttyy kelkoista, pulkista, liukureista ja niitä ohjastavista iloisista opiskelijoista pääkaupunkiseudulta ja kauempaa. Pulkka kainaloon ja eikun mukaan mäkeen!

       Vapaan laskemisen ja hauskanpidon lisäksi rinteessä on luvassa musiikkia, kilpailuja sekä hulppeaa ohjelmaa! Päivän kruunaa legendaarinen ABB:n Akateeminen mäenlaskukilpailu, jossa joukkueet kisaavat toinen toistaan kekseliäämmillä ja näyttävämmillä rakennelmilla huikeimman mäenlaskuvälineen tittelistä. Ullanlinnanmäen historiallisella näyttämöllä on nähty viime vuosina junia, mittarimatoja, saunoja, paljuja, ufoja, tankkeja, illallispöytiä ja jopa Titanicin uppoaminen! Tule seuraamaan, mikä joukkue on luonut parhaan mäenlaskuvälineen ja shown tällä kertaa!

       Paras tunnelma mäessä on klo 11-16 ja tunnelma kohoaa huippuunsa ABB Akateemisen mäenlaskukilpailun startatessa kello 14.00. Mäenlaskun jälkeen meno jatkuu Vapaateekkarien Laskiaisapprossa, joka starttaa Ullikselta kello 16.00. Appron mukana voit lasketella Helsingin läpi baareja kierrellen aina virallisille jatkoille saakka Gravitaatioon!

       Lisätietoja Laskiaisapprosta ja Gravitaatiosta Facebookissa.

       Mitä?: Laskiaisrieha 2019
       Missä?: Kaivopuisto
       Milloin?: Laskiaistiistaina 5.3. klo 11-16

      3. Gravitaatio 2019 ti 5.3.
      4. Laskiaisrieha päättyy Gravitaatioon!

       Gravitaatio järkyttää jälleen painovoimaa Apollossa Ullanlinnanmäen Laskiaisriehan virallisten jatkojen merkeissä. Sukella mustaan aukkoon ja herätä syvänmeren haudassa talviunta uinunut petosi maaliskuun pimeimmissä bileissä!

       Saavuttaakseen optimaalisen putoamiskiihtyvyyden, kannattaa vauhtia iltaan hakea Laskiaisapprosta, josta painovoima vetää sinut Gravitaation pimeää ydintä kohti!

       Paras tunnelma mäessä on klo 11-16 ja tunnelma kohoaa huippuunsa ABB Akateemisen mäenlaskukilpailun startatessa kello 14.00. Mäenlaskun jälkeen meno jatkuu Vapaateekkarien Laskiaisapprossa, joka starttaa Ullikselta kello 16.00. Appron mukana voit lasketella Helsingin läpi baareja kierrellen aina virallisille jatkoille saakka Gravitaatioon!

       Lisätietoja Laskiaisapprosta ja Gravitaatiosta Facebookissa.

       Mitä?: Gravitaatio 2019
       Missä?: Apollo Live Club
       Milloin?: Laskiaistiistaina 5.3.
       Miten?: Lippu etukäteen 11 € täältä + palvelumaksut. Ovelta 13 € + eteispalvelumaksu 3 €
       Miksi?: Alkuvuoden suurimmat poikkitieteelliset opiskelijabileet, huikeat esiintyjät ja Laskiaistiistain meininkien viralliset jatkot. Tätä et halua missata!

       Yhteistyössä kanssamme VT, Äpy, Radiodiodi ja RWBK!
       Lipunmyyntiajat ja -paikat löytyvät tapahtuman Facebookissa sekä nettisivuilta.
       HUOM! Tapahtuma on K-18

      5. Sweco Room -luento: Työelämän tarpeet nyt ja tulevaisuudessa ke 6.3.
      6. Sweco Room tuo yhteen rakentamisen opiskelijat ja alan kovimmat ammattilaiset. Seuraavaksi keskustellaan työelämän tarpeista nyt ja tulevaisuudessa.

       6.3. klo 9:00-12:00 Sami Karvinen & co: Tulevaisuuden tekijät.
       Mitkä ovat työelämän tarpeet nyt ja tulevaisuudessa? Rakennetekniikan yksikön johtaja Sami Karvinen antaa vinkkejä siihen, mitä kannattaisi opiskella, jotta työelämän vaatimukset pystyisi mahdollisimman hyvin täyttämään. Samilta kuulet, millaisia projekteja Swecolla tehdään, millä työkaluilla ja millainen osaaminen on Swecolla hyödyksi. Pääset kuulemaan myös Swecon urapolkumallista!

       Lisäksi edellisenä päivänä puheenvuoro:
       5.3. klo 10:00-14:00 Juha-Matti Savolainen ja Pasi Kivimäki: BIM Teollisuus

       Tervetuloa!

      7. Lääketieteen kandidaattiseuran 86. vuosijuhlien jatkot la 16.3.
      8. Hellurei! Kevään siisteimmät bailut on tuloillaan, kun lääkisläiset ja muut opiskelijat valtaavat tanssilattian LKS:n vuosijuhlien jatkojen merkeissä 16.3.2019 klo 23.00 alkaen. Jatkopaikka paljastetaan samaisena päivänä, ja se sijaitsee Helsingin keskustan tuntumassa. Pue siis päällesi glittermekkosi taikka pikkutakkisi ja tule nostamaan korkkarit kattoon kanssamme. Jatkolippu sisältää sisäänpääsyn lisäksi kaksi drinkkilippua, narikan sekä pientä purtavaa. Hinta on 20€ (käteinen & MobilePay).

       Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

       LIPUNMYYNTI:
       Pe 1.3. klo. 13 - 15 Porthania, aula
       Ma 4.3. klo. 10 - 12 Ruskeasuo, kandihuone
       Ma 4.3. klo. 13 - 15 Otaniemi, Päärakennus
       Ti 5.3. klo. 11 - 15 Laskiaisrieha, LKS-ständi
       Ke 6.3. klo. 8 - 10 Meilahti, Mocsu
       Ke 6.3. klo. 12 - 14 Kumpula, Physicumin aula
       To 7.3. klo. 12 - 14 Meilahti, Haartman-instituutin aula
       To 7.3. klo. 13 - 15 Viikki, Biokeskus 1
       Ke 13.3. klo 12-13 Meilahti, Mocsu

       Juhlaterveisin,
       LKS:n emännistö

      9. [VTK] VTK-ROPO Paintball ma 25.3.
      10. Kummalla on tarkempi sihti, kone- vai raksaopiskelijalla? Nyt siitä otetaan kerralla selvää, kun Valmistustekniikan kerho VTK ja Rakentamistalouden kerho ROPO kohtaavat toisensa paintballin merkeissä.

       Bussikuljetus taistelutantereelle lähtee klo 17:00 K1-rakennuksen edestä (Otakaari 4). Kuulat lentävät klo 18-20 Paintball Sissoksen sisäareenalla (Läntinen teollisuuskatu 26, 02920 Espoo) ja kummankin kerhon joukkueessa on tilaa 14 urhealle taistelijalle. Tarkempi ohjeistus varustuksesta tämän tapahtumakuvauksen lopussa.

       Paintballin jälkeen bussi kuljettaa osallistujat takaisin Otaniemen Fat Lizardiin, jossa jälkipelit käyvät kuumana iltamyöhään.

       Kaikki tämä hupi maksaa kerhojen jäsenille vain 17 euroa! (Jälkipelien neuvoa-antavat ovat omakustanteisia.) Maksutiedot ilmoitetaan myöhemmin.

       Ilmoittautuminen Paintball-otteluun ja bussikuljetukseen alkaa tiistaina 5.3. klo 12.00 täällä.

       Ohjeistus pelejä varten:

       Peliin kuuluu
       - Jokaiselle osallistujalle maski ja asepaketti (Ase, lipas, paineilmapullo)
       - Ammattitaitoinen ohjaajaa koko tapahtuman ajaksi
       - Rajoittamattomat ammukset
       - Pukuhuoneet ja suihkut

       Sisäkentällä käytetään kuulana värikuula-aseisiin suunniteltua joustavaa kumikuulaa, joka ei rikkoudu, eli paikat pysyvät puhtaina, lattia pitävänä ja pelaajat voivat pelata omilla varusteillaan.
       Pelaaminen onnistuu esimerkiksi omilla verkkareilla tai college-puvulla. Käyttöösi saat halutessasi myös haalarit ja muuta tarviketta ilman lisäkustannusta.

       Tapahtuma löytyy myös Facebookista.


     Kiltasivut Facebook Instagram

     Haluatko pois killan tiedotuslistalta? Voit perua tilauksen täällä.
     Ongelmatilanteissa lähetä mailia killan WWW-vastaavalle Teemu Vierrokselle osoitteeseen teemu.vierros@aalto.fi ja kerro samalla osoite, johon tiedote tuli.