Viikkotiedote 35/2018 Lue viikkotiedote selaimessasi


KILTA TIEDOTTAA 35/18


  Tällä viikolla tapahtuu
Torstaina
  › Kauppakeskus A Blocin avajaiset klo 9 alkaen

 1. KILTA
  1. AYY
   1. AALTO-YLIOPISTO
    1. MUUT

     1. KILTA
      1. Ekan illan sauna ma 3.9.
      2. Ensimmäisen päivän päätteeksi siirrytään Rantasaunalle saunomaan ja hengailemaan. Älä huoli, vaikka Rantasaunan sijainti ei olisi tuttu ennestään. Rantasaunalle siirrytään ISOjen johdolla, kunhan tervetulopuheet on pidetty ja Otaniemen kolkat koluttu. Pitkän päivän päätteeksi voit ottaa rennosti ja tutustua uusiin kavereihisi saunomisen ja vapaan oleilun merkeissä.

       Rantasaunalla pääset myös sovittamaan ikiomia haalareitasi seuraavaa päivää silmällä pitäen. Haalarit voit myös maksaa ennakkoon Rantasaunalla, jotta tiistaina haalareita jaettaessa homma sujuisi mahdollisimman nopeasti. Varaathan siis mukaasi käteistä rahaa! Haalarit kustantavat 20 euroa ja lisäksi 10 eurolla voit lunastaa ainoastaan fukseille suunnatun Teekkari starter packin, johon sisältyvät Koneinsinöörikillan laulukirja Wirsu, Koneinsinöörikillan haalarimerkki ja Koneinsinöörikillan aurinkolasit! Lisäksi tarjolla on maksutonta ruokaa sekä virvokkeita muutamaa lanttia vastaan.

      3. Köydenveto ja Köydenjatke ke 7.9.
      4. On aika suuren urheiluhuuman ja karnevaalihengen. Viha-rakkaussuhdetta vaalitaan fiiliksen noustessa huippuunsa, kun samaa köyttä kiskoo yli sata KIK- ja SIK-fuksia Alvarin aukiolla kello 13.30. Myös kiltojen hallitukset ottavat mittaa toisistaan ja tämän jälkeen hävinneen hallituksen puheenjohtajan valkoiset haalarit saavat uuden ruskeahkon sävyn Ossinlammesta.

       Voittoisan köydenvedon jälkeen siirrytään Rantasaunalle yhdessä sähköläisten kanssa Köydenjatkeeseen, joka toimii etkoina Otaniemen kaudenavajaisille eli Kaukkareille.

      5. Kaukkarit pe 7.9.
      6. SIK, IK ja KIK pitävät huolen, että hellekesän kuivuus loppuu Kaukkareihin. Tuomme eteesi kirjon huikeita bändejä ja DJ:tä, jotka pitävät huolen, että tanssit tiesi tähtiin. Illan avaa Aalto Beer Pongin BP-turnaus klo 19, jossa voittajille on luvassa palkinto, eli kannattaa saapua ajoissa paikalle! Ilmoittautuminen turnaukseen tapahtuu Smökissä klo 18:30 alkaen ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

       Liput maksavat 6€ ja hintaan sisältyy haalarimerkki. Kuitenkin kannattaa varautua siihen, ettei jätä ostopäätöstä ovelle, sillä perinteisesti liput ovat loppuneet runsaasta lukumäärästä huolimatta ennen itse Kaukkaripäivää.

       Lippuja myydään ennakkoon Kandikeskuksen (Kanditalon, Päälafkan) aulassa orientaatioviikolla. Lipunmyynti tapahtuu tiistaista torstaihin klo 10-16, niin kauan kuin niitä riittää. Lippuja pyritään jättämään pieni määrä ovelle, mutta ennakkolipulla varmistat pääsysi orientaatioviikon ikimuistoisimpaan tapahtumaan.

       MITÄ? Kaukkarit!
       MISSÄ? Smökki
       MILLOIN? pe 7.9. klo 19 BP turnaus, klo 20 ensimmäinen esiintyjä
       HINTA? 6€ sis. haalarimerkin
       Tapahtuma Facebookissa

     2. AYY
      1. AYY:n viikkotiedote luettavissa täällä.

      2. Aalto Afterparty pe 7.9.
      3. What happens in Afterparty stays in Afterparty…

       Aalto Partyn viralliset jatkot tarjoavat tänä vuonna vähintään yhtä paljon mahdollisuuksia kuin legendaarinen Las Vegas. Tervetuloa Dipoliin nauttimaan upeasta juhlatunnelmasta ja huimaavista artisteista! Orientaatioviikon satumaisimmissa bileissä riittää tekemistä jokaiselle oman elämänsä onnenonkijalle, hirmubilettäjälle, pelurille, pintaliitäjälle, polttarijuhlijalle ja viihdyttäjälle.

       Illan aikana juhlakansaa viihdyttävät ja tanssittavat mm. aKYstic, AaltoDJ:n TAKO x MONSU sekä illan kruunaava Basshunter (SWE). Lisäksi Dipolin uumenista löytyvät myös muun muassa karaokehuone, lounge sekä “kappeli”.

       Lipunmyynti aukeaa keskiviikkona 22.8.2018 klo 12.00. Liput tapahtumaan voit lunastaa 14 euron hintaan (+ haalarimerkki 2 euroa) osoitteesta bailataan.fi (+palv. maksu 0,50 euroa) tai orientaatioviikoilla uusille opiskelijoille järjestettävistä lipunmyynneistä maanantaina 3.9. ja tiistaina 4.9. klo 12-16 kandikeskuksen aulasta. Nettilippujen rannekkeeksi vaihtoaikataulu ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

       HUOM. Tapahtuma on K18! Yhteistyössä Clas Ohlson ja K-Market Otaniemi.

       MITÄ: Aalto Afterparty 2018
       MISSÄ: Dipoli, Otakaari 24
       MILLOIN: keskiviikko 5.9.2018, ovet aukeavat klo 21
       MITÄ MAKSAA: 14€
       LIPUT: Bailataan.fi
       Tapahtuma Facebookissa.

      4. Orientaatioviikon SuperSillis la 8.9.
      5. Toivottavasti olette kesällä rentoutuneet, sillä vuoden toiseksi rankin viikko on melkein täällä. Orientaatioviikon hulinoissa väsyy kokenutkin opiskelija. Mutta ei hätää, sillä vaivaan on lääke. Yhteisöjaosto Aavan, KY:n kulttuurivaliokunnan ja Teekkarijaoston järjestämä Orientaatioviikon SuperSillis 8.9. auttaa kaikkia löytämään sisäisen zen-tilansa ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia jälleen skumppaa Otaniemen rantasaunan syleilyssä.

       Ilmoittautuminen sillikselle alkaa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

       MITÄ: Orientaatioviikon SuperSillis
       ELI MIKÄ: Parempi versio brunssista
       MILLOIN: 8.9. klo 12-18
       MISSÄ: Rantasauna, Vastaranta 1, Otaniemi
       KUINKA PALJON: 12 €
       KENELLE: Kaikille orientaatioviikon sankareille!
       MIKSI: Koska kehosi vaatii sillistä
       Tapahtuma Facebookissa.

      6. Hae JMT 5A:n peruskorjattuihin asuntoihin 14.9. mennessä
      7. Jämeräntaival 5A -kohteeseen Otaniemessä valmistuu yhteensä 32 asuntoa: 24 soluyksiötä ja 8 yksiötä. Kohde valmistuu lokakuun aikana ja asunnot ovat muuttovalmiita 1.11.2018. AYY:n hallituksen päätöksen mukaisesti kaikille AYY:n jäsenille annetaan yhdenvertainen mahdollisuus hakea Jämeräntaival 5A:n asuntoja ja hakuprosessissa käytetään arvontaa. Asuntoja 13.8.-14.9.2018 välisenä aikana hakeneet ovat mukana arvonnassa.

       Lue lisää täältä.

      8. Akateemisen Huispauksen MM-kisat 2018 la 15.9.
      9. Viime vuonna suurta hämmennystä ja suosiota niittänyt turnaus järjestetään taas Silkkiniityllä ensi syksynä 15.9. Tapahtuman konsepti säilyy samana ja paikalle odotetaan suurta joukkoa innokkaita huispaajia taistelemaan mestaruudesta. Tapahtumasta tulee lisätietoa lähempänä ajankohtaa. Nyt kannattaa laittaa päivämäärä muistiin ja alkaa kasailemaan joukkueita kokoon!

       Säännöt löytyvät esimerkiksi viime vuoden infosivuilta.

      10. Otakaari 20 muuntautuu kierrätyskortteliksi ma 17.9.
      11. Syksy tulee, uudet opiskelijat saapuvat Otaniemeen ja vanhat poistuvat. Sisään ja pois muuttavien opiskelijoiden tavaravirtoja saa optimoitua tietysti kierrättämällä! Kierrätyskorttelissa teet upeita kirppislöytöjä ja myyt pois ylimääräisiä kapistuksiasi! Kierrätyskorttelissa Otakaari 20:n kaksi kerrosta sekä sisäpiha muuntautuvat kokeneimmankin kirppiskävijän unelmakohteeksi maanantaina 17.9. klo 16-20.

       Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta ja aikataulusta julkaistaan myöhemmin.
       MITÄ? Kierrätyskortteli
       MISSÄ? Otakaari 20 ylä- ja alakerta + sisäpiha
       MILLOIN? Ma 17.9. klo 16-20
       MIKSI? Tule tekemään kirppislöytöjä!

      12. Pyörämyynti 17.-18.9.
      13. Kaipaatko omaa fillaria, jolla polkisi kätevästi kampukselle, kauppaan ja kotiin? Syyskuussa sinulla on tilaisuus ostaa itsellesi käyttöpyörä kelpoon hintaan Otaniemen Pyörämyynnistä!

       Pyörien hinnat ovat 20€, 40€ tai 60€, missä hinta määräytyy pyörän kunnon mukaan. Myynnissä on myös sekalaisia käytettyjä osia, joiden hinta määräytyy tehtyjen tarjousten perusteella. Pyörämyynnin pyörät ovat hylättyjä, mutta hyväkuntoisia pyöriä, jotka on kerätty keväällä Otaniemen pyörätelineistä ja -kellareista Otaniemen Romupyöräkeräyksessä.

       MITÄ? Pyörämyynti
       MISSÄ? Otaniemi, osoite ilmoitetaan myöhemmin
       MILLOIN? Ma 17.9. & Ti 18.9. klo 15-19
       MIKSI? Osta hyvä pyörä!
       Tapahtuma Facebookissa.

      14. Kuplafutisturnaus by Digia & AYY ke 19.9.
      15. Digia ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta yhdessä järjestävät kuplafutistapahtuman Otarannan urheilukentällä 19.9. kello 17:00 alkaen. Ohjelmassa leikkimielistä kisailua kuplafutisherruudesta sekä tietysti asiaan kuuluvat jälkipelit Avain Saunan löylyissä.

       Paikalla on Digian edustajia, joiden kanssa voi jutella vaikkapa työ-, dippa- tai harjoittelumahdollisuuksista Digialla.
       >> Ilmoittaudu mukaan 10.9. mennessä!
       Tapahtuma on suomenkielinen.

      16. Otaniemen yö la 6.10.
      17. Festivaalin ohjelma julkaistaan syyskuun puolessa välissä osoitteessa otaniemenyo.fi Tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

       MITÄ: Otaniemen yö, pääsymaksuton taidefestivaali
       MISSÄ: Otaniemi, ympäri kampusta
       MILLOIN: Lauantaina 6.10. iltapäivästä yöhön
       MITÄ MAKSAA: 0€

      18. Unisportin Kohti aktiivista elämäntapaa-kurssin kehittämiskysely
      19. Kehitämme UniSportin Kohti aktiivista elämäntapaa -kurssia, jonka tarkoitus on innostaa osallistujat liikunnan aloittamisesta ja kannustaa fyysisesti aktiivisemmaksi.

       Haluamme kuulla kohderyhmältä arvokkaita mielipiteitä kurssin sisällöstä.
       >> Vastaa kyselyyn UniSport
       ”Enemmän kuin liikuntaa”

     3. AALTO-YLIOPISTO
      1. Assistentteja syksyn kursseille
      2. Etsitään tuntiassistentteja ennen kaikkea kurssille Termodynamiikka ja lämmönsiirto, mutta mahdollisesti myös muillekin energiatekniikkaa käsitteleville kursseille.

       Työn sisältö sovitaan tapauskohtaisesti, mutta sisältää tyypillisesti mm. laskuharjoitustehtävien valintaa ja kehittämistä, malliratkaisujen tekemistä ja esittämistä opiskelijoille, opiskelijoiden palauttamien vastausten pisteytystä, tenttien valvontaa, ym. tehtäviä. Yhtä kurssia kohden alustava työtuntiarvio on noin 50.

       Tehtäviin valittavilta opiskelijoilta toivotaan kiinnostusta energiatekniikkaan ja opettamiseen, hyvää opintomenestystä kurssien aihepiiriin liittyvissä opinnoissa, riittävää kielitaitoa sekä joustavuutta ja oma-aloitteisuutta. Työstä maksettava palkkio on Aalto-yliopiston palkkasuositusten mukainen.

       Lisätietoja: Tuomas Paloposki (tuomas.paloposki@aalto.fi)

      3. DIA-webinaari ma 10.9.
      4. Kiinnostaako opiskelijoitasi tekniikka tai arkkitehtuuri? Osallistu Diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnan järjestämään webinaariin tulevista valintauudistuksista!

       Diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinta (DIA) järjestää 10.9.2018 klo 13-14.30 tekniikasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille hakijoille ja opinto-ohjaajille tarkoitetun webinaarin. Webinaarissa käydään läpi DIA-yhteisvalintaan vuosina 2019 ja 2020 tulevia muutoksia.

       Webinaari on kaikille avoin ja osallistuminen tapahtuu verkossa. Ohjeet osallistumiseen päivitetään DIA-yhteisvalinnan verkkosivuille syyskuun alussa. Sivuilla julkaistaan myös webinaarin materiaali tilaisuuden jälkeen. Webinaarin kieli on suomi.

       MITÄ: DIA-yhteisvalinnan webinaari valintauudistuksista MILLOIN: 10.9.2018 klo 13-14.30 MISSÄ: Katso dia.fi/valintojen-kehittäminen

     4. MUUT
      1. HSL:n tilapäiset opiskelijamatkakorttien päivityspisteet
      2. Opintojen aloitus ruuhkauttaa syksyisin HSL:n palvelupisteitä - koulujen alkaessa palvelupisteissämme asioi muutaman viikon aikana noin 40 000 opiskelijaa päivittämässä alennusoikeuden matkakortilleen. Ruuhkaa on siis luvassa. Pop-up palvelupisteissä voivat asioida kaikki opiskelijat riippumatta siitä missä itse opiskelee.

       Pop up-palvelupisteiden sijainnit ja aukioloajat:

       > Aalto yliopisto, Otaniemi, Harald Herlin-oppimiskeskuksen aula
       20.8.-7.9. ma-pe klo 12-18

       > Helsingin yliopisto, Kaisa-talo, kirjaston aula
       20.8.—24.8. ma-pe klo 9-16
       27.8.—31.8. ma-pe klo 9-18
       3.9.—7.9. ma-pe klo 9-16

      3. AEC Hackathon Helsinki 7.-9.9
      4. KIRA-digi järjestää osana Asuntomessujen Jätkäsaari City Living -tapahtumaa ja WDBE 2018 -tapahtumaa AEC Hackathonin Vanhalla Polysteekilla Helsingin ydinkeskustassa 7.-9.9.2018. AEC Hackathon on viikonlopun yli kestävä tapahtuma, jossa KIRA-alan ammattilaiset ja devaajat yhdessä kehittävät nopealla aikataululla uusia digitaalisia ratkaisuja KIRA-alan tarpeisiin.

       Tapahtumaan toivottaisiin runsaasti kiinteistö- ja rakennusalan sekä IT-alan opiskelijoita.

      5. Kasperin Kisat la 29.9.
      6. Kasperin Kisoissa joukkueet ottavat toisistaan mittaa materiaali- ja kaivannaisteollisuuteen liittyvissä lajeissa, joissa sekä fyysiset että älylliset taidot ovat koetuksella. Tänä vuonna kilpailut järjestetään 29.9.2018 Otaniemessä. Tule kannustamaan joukkueet huimaan kilpaan ja näe mitä alan yrityksillä on tarjottavana!

       Seuraa kisoja Instagramissa ja FB:ssä @kasperinkisat
       Tapahtuma Facebookissa.

      7. Kutsu opiskelijoille Vantaan Energian Lämpö 2050 - Ratkaisujen yö jätevoimalassa -tapahtumaan 6.-7.10.
      8. Vantaan Energia järjestää yön yli kestävän ratkaisupajan energia-alan tulevaisuuden osaajille ja innovaattoreille.

       Ratkaisupajan tavoitteena on löytää kestäviä, päästöttömiä ja liiketoiminnallisesti fiksuja ratkaisuja tulevaisuuden lämmöntuotantoon pääkaupunkiseudulla. Ratkaisupaja järjestetään Vantaan Energian jätevoimalassa 6.–7.10. Vantaalla (Pitkäsuontie 10). Ideoita haastamaan ja kehittämään saapuvat energia-alan ammattilaiset. Tapahtuman päätteeksi tiimit esittelevät ideansa Vantaan Energian kokoamalle raadille.

       Kilpailun voittajatiimille on luvassa rahapalkinto ideansa jatkojalostamiseen. Parhaassa tapauksessa Vantaan Energia sitoutuu jatkokehittämään voittajatiimin ideaa eteenpäin.

       Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

     Jos haluat joitakin asioita viikkomailiin, lähetä mailia osoitteeseen
     kik-info@list.ayy.fi tagilla [Infomaili].

     Kiltasivut Facebook Instagram

     Haluatko pois killan tiedotuslistalta? Lähetä mailia killan WWW-vastaavalle Vili Kuosmaselle osoitteeseen vili.kuosmanen@aalto.fi ja kerro samalla osoite, johon tiedotusmaili tulee.