Viikkotiedote 14/2018 Lue viikkotiedote selaimessasi


KILTA TIEDOTTAA 14/18


Onnea tenttiviikkoon!
Jos haluat joitakin asioita viikkomailiin, lähetä mailia osoitteeseen
kik-info@list.ayy.fi tagilla [Infomaili].

 1. KILTA
  1. AYY
   1. AALTO-YLIOPISTO
    1. MUUT

     1. KILTA
      1. Mafia-sitsit pe 13.4.
      2. Kevät on koittanut ja Koneinsinöörikilta, suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestö Siula ja Yliopiston Farmasiakunta ovat liittoutuneet ja kokoontuvat Servin Maijan Mökkiin sitsaamaan! Illan teema on siis Mafia. Jos sopivaa asustetta ei kaapista löydy, on cocktailvarustus toimiva. Sitsien päätyttyä jatkot järjestetään samassa tilassa.

       >> Ilmoittaudu sitseille! Ilmo aukee 3.4. klo 12.
       Tapahtuma Facebookissa.

       MITÄ: KIK-YFK-Siula -sitsit
       MISSÄ: Smökki
       MILLOIN: pe 13.4. klo 18:30 Cocktail-tilaisuus, 19:00 Kongi
       DC: Teema/Coctail
       MITÄ MAKSAA: 16€/14€
       MIKSI: Koska poikkitieteellisyys!

      3. Perjantaihin asti aikaa osallistua #LuovutusAalto-kampanjaan
      4. Kevään 2018 #LuovutusAalto-verenluovutuskampanjan viimeinen viikko lähtee käyntiin, luovutusaikaa on enää tämän viikon perjantaihin 6.4. asti. Jos et ole vielä käynyt luovuttamassa verta yhteisen hyvän puolesta, tee se nyt! Samalla parannat Koneinsinöörikillan mahdollisuutta ottaa kampanjan luovutusvoitto ja kuitata ilmainen ilta AYY:n saunatiloissa.

       Lue lisää täältä ja luovuta perjantaihin 6.4. mennessä! Mainitsethan luovuttamisen yhteydessä VeriRyhmä Koneinsinöörikilta ry.

     2. AYY
      1. AYY:n viikkotiedote luettavissa täällä.

      2. Hae AYY:n stipendiä
      3. AYY jakaa keväällä vaihto-, yhteisö- ja opintostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa sekä kannustaakseen opintojen ja opiskelijaelämän hyvää yhteensovittamista.

       Stipendejä voi hakea 28.3. klo 12.00 alkaen. Hakuaika päättyy 18.4. klo 23.59. >> Hae stipendiä!

      4. Verkkoaivoriihi koulutuksen tulevaisuudesta avoinna 8.4. saakka
      5. Opetus- ja kulttuuriministeriö kutsuu opiskelijat mukaan Korkeakoulutus ja tutkimus 2030 -vision verkkoaivoriiheen.

       Lokakuussa 2017 julkistetun Korkeakoulutus ja tutkimus 2030 -vision ”Ehdotus Suomelle: Suomi 100+” mukaan Suomen menestymisen strategia on olla osaavin kansakunta. Tavoitteena on, että vähintään puolet nuorista aikuisista suorittaa korkeakoulututkinnon.

       Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt vision toimeenpanon ja tiekarttavalmistelun yhdessä korkeakoulujen henkilöstön, opiskelijoiden ja sidosryhmien kesken. Nyt avoinna olevassa verkkoaivoriihessä on mahdollista työstää yhdessä keinoja ja kannusteita vision tavoitteisiin pääsemiseksi.

       >> Vastaa verkkoaivoriiheen 8.4.2018 mennessä. Tervetuloa vaikuttamaan vision toimeenpanoon!

      6. A!-pelit ma 16.4.
      7. Nyt on aika ottaa korkeakouluista mittaa, ja selvittää, mistä tulevat parhaimmat palloilijat! AYY:n Liikuntatoimikunta LTMK järjestää A!-pelit, jossa korkeakoulut pääsevät kasaamaan itselleen joukkueen ja mittelemään muita korkeakouluja vastaan. Turnaus pidetään Otahallilla 16.4. ja pelit pelataan 9-16 välisenä aikana. Joukkueet kohtaavat toisensa koripallossa, salibandyssa, futsalissa, lentopallossa ja ultimatessa. Osallistua voi niin moneen lajiin kuin itse haluaa.

       Turnaukseen saavat osallistua kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat fuksista/mursusta N:nnen vuoden opiskelijaan. Turnauksen aikana tullaan kuitenkin käyttämään paria erikoissääntöä:
       - Joukkueella tulee olla jokaisessa ottelussaan kentällä koko ajan vähintään yksi ensimmäisen vuoden opiskelija
       - Joukkueella tulee olla jokaisessa ottelussaan kentällä koko ajan kummankin sukupuolen edustajia

       >> Ilmoittaudu ENGin edustusjoukkueeseen!

       Turnauksen paras joukkue palkitaan ilmaisella saunavuorolla AYY:n kertavuokrattavissa saunatiloissa!

      8. Aalto Open Air 2018 ke 18.4.
      9. Aalto Open Air tulee keskiviikkona 18.4! Alvarin aukion valtaa hulvaton ulkoilmafestari, jossa pääsee nauttimaan loistavista esityksistä ja festarifiiliksestä. Eivätkä bileet suinkaan lopu festareihin, vaan tänä vuonna Alvarin aukiolle nousee myös telttakylä, jonne jokainen opiskelija on tervetullut telttailemaan ja viettämään yön juhlien ja nukkuen yliopiston pihalla.

       Ikimuistoiset bileet tulossa, joten saavu paikalle kavereiden kanssa! Parhaimman telttakokoonpanon tehnyt ryhmä palkitaan AYY:n tilavuokralla, joten kannattaa totisesti laittaa kaikki peliin.

       Tapahtuma Facebookissa.
       MITÄ: Aalto Open Air
       MISSÄ: Alvarin aukio
       MILLOIN: 18.4.2018 klo 16–22
       MITÄ MAKSAA: Ei mitään!
       MIKSI: Koska on aika aloittaa festarikausi ja Wappu

      10. Kiva kämppisteko -kilpailu
      11. Ilmianna kiva kämppisteko!

       Onko kämppiksesi syöttänyt sinulle sinkkiä ja C-vitamiiniä kun olet ollut flunssassa? Auttanut muutossa? Leiponut synttärikeksejä? Siivonnut itsekseen yhteiset tilat? Järjestänyt leffaillan solussa? Avannut tukkeutuneen viemärin? Auttanut laskareiden teossa? Häätänyt yöperhosen huoneestasi? Jotain muuta? Jaa se meille!

       Ilmianna kiva kämppisteko! Teko voi olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, kunhan se on tuottanut jollain tavalla iloa muille kämppiksille. Jos olet itse ollut ilostuttaja, voit ilmiantaa myös oman tekosi. >> Ilmianna kiva kämppisteko!

       Kivoista teoista palkitaan Wappuriehan julistuksessa 30.4., ja jaossa on useita palkintoja. Vielä on siis hyvin aikaa toteuttaa kivoja tekoja kämppiksille! Kämppistekojen ilmoitusten DL kisaan osallistumista varten on ke 18.4.2018. Kilpailussa ovat mukana kaikki AYY:n asunnot sekä Hoasin Otaniemen kämpät. Asuit sitten kaveri-, perhe- tai soluasunnossa, tee jotain kivaa kämppiksillesi!

     3. AALTO-YLIOPISTO
      1. Simaa ja mentorointia sekä harjoitteluinformaatiota Mechatronics Circuksessa to 5.4.
      2. Simaa ja mentorointia sekä harjoitteluinformaatiota Mechatronics Circuksessa 5.4. klo 11-14. Aalto alumnisuhteet sekä ura- ja rekrytointipalvelut esittäytyvät simatarjoilun kera Energy Garagen aulassa (Puumiehenkuja 5) to 5.4. klo 11-14 Mechatronic Circuksen yhteydessä.

       Erityisen ajankohtaista on opiskelija-alumni -mentorointiohjelma, johon haku maisteriopiskelijoille käynnistyy 3.4.2018. Ura- ja rekrytointipalveluista saat vinkkejä viime hetken kesätyönhakuun.

       Lisätietoa: ENG ura- ja rekrytointipalvelut, career-tech@aalto.fi, alumni@aalto.fi ja mentorointi@aalto.fi.
       Oppimispalvelujen informaatiopisteellä on materiaalia harjoittelukursseista ja niiden suorittamisesta. Kaikkien alojen opiskelijat ovat tervetulleilta!

      3. Meriteollisuus esittäytyy -risteily ke 18.4.2018.
      4. Meriteollisuuden yritykset kutsuvat tekniikan korkeakouluopiskelijoita Meriteollisuus esittäytyy -tapahtumaan, joka järjestetään piknik-risteilynä Viking XPRS:llä keskiviikkona 18.4.2018 kello 10:30–19:30.

       Ilmoittautumiset osoitteeseen info@edumax.fi, perjantaina 6.4.2018 mennessä. Hae paikkasi tapahtumaan, ilmoita viestissä: nimesi, oppilaitoksesi, koulutusalasi, puhelinnumerosi, mahdolliset allergiat sekä syntymäaikasi. Etusijalla ovat ensimmäistä kertaa vastaavaan tapahtumaan osallistuvat opiskelijat. 60 ensimmäistä ilmoittautujaa mahtuu mukaan.

      5. Aalto-yliopiston ura-ja rekrytointipalveluiden palautekysely opiskelijoille 2018
      6. Anna palautetta ura- ja rekrytointipalveluista ja voita Aalto-yliopiston Pure Waste –huppari!

       Oletko etsinyt työpaikkoja Aalto CareerWebistä tai osallistunut rekrytointimessuille? Kerro meille, mitä mieltä olet palveluistamme! Jatkossa haluamme palvella sinua entistä paremmin. Kaikkien vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme 4 kpl Aalto-yliopiston Pure Waste -hupparia (arvo 49 €). Vastaa 30.4.2018 mennessä. Vastaaminen kestää vain pari minuuttia.
       >> Vastaa kyselyyn!

      7. Tuntiopettajaksi syksylle 2018 matematiikan ja systeemianalyysin laitokselle
      8. Perustieteiden korkeakoulun matematiikan ja systeemianalyysin laitokselle haetaan uusia matematiikan ja systeemianalyysin tuntiopettajia syyslukukaudelle 2018, lisätietoja math.aalto.fi. Haun deadline on 4.5.2018.

       Hakijoilta edellytetään kyseisen kurssin aiempaa suorittamista sekä kiinnostusta opetustyöhön. Työ on osa-aikaista (2 tai 4 h/viikko). Työtehtäviin kuuluu harjoitusryhmän vetämisen lisäksi harjoitustehtävien ja kokeiden tarkastusta. Palkkaus on koulutuksesta riippuen 30-35 euroa/opetustunti. Opetustuntien kokonaismäärään lisätään myöhemmin määriteltävä kiinteä tuntimäärä harjoitustehtävien ja kokeiden tarkastuksesta. Työtehtävät on tarkoitettu Aalto-yliopiston opiskelijoille.

      9. Insinööritieteiden korkeakoulusta valmistui ennätysmäärä diplomi-insinöörejä
      10. Diplomi-insinöörin tutkintoja valmistui 630 (tavoite 390), joista 87 oli kansainvälisten opiskelijoiden suorittamia (tavoite 80). Tutkintojen määrä professoria kohden oli 10.4. Tekniikan alan kandidaatteja valmistui 223 (tavoite 290 tutkintoa). Vähintään 55 opintopistettä vuodessa suorittaneiden opiskelijoiden prosenttiosuus on noussut tasaisesti vuodesta 2015. Viime vuonna heitä oli noin 37 %.

       Lisätietoa asiasta täällä. Korkeakoulun vuosikertomus ja siihen liittyvään tausta-aineistoon voi tutustua täällä.

     4. MUUT
      1. [MKR] Seula-excursio ma 9.4
      2. MKR (Maa- ja kalliorakentajat ry) järjestää maanantaina 9.4 excursion TTY:n ammattiainekerho Seulan kanssa. Vierailemme Triplassa sekä Hki-vantaan laajennustyömaalla. Päivän päätteeksi kokoonnumme Otarantaan Avain-saunalle kuulemaan suunnittelupuolen näkemystä alasta. Illan päättää rento seurustelu hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Nyt on oiva mahdollisuus tutustua alan yritysten lisäksi muihin opiskelijoihin Otaniemestä ja Tampereelta. Tarkempi kuvaus löytyy ilmoittautumislomakkeista.

       >> Ilmoittautuminen työmaaexcuille (ja saunailtaan)
       >> Ilmoittautuminen VAIN saunailtaan

      3. HEL Tech ma 9.4.
      4. HEL Tech on Helsingissä järjestettävä kuukausittainen teknologiatapahtuma. Tapahtumassa alan huippuasiantuntijat tuovat viimeisintä tietoa liittyen kuukauden teema-aiheeseen (9. huhtikuuta aiheena 5G).

       Koneinsinöörikillan jäsenille tapahtuma olisi loistava paikka kohdata teknologia-alan yrittäjiä, rekrytoijia, alasta kiinnostuneita ja kuulla uusista tuulista teknologian saralla. Tapahtuma Facebookissa.

      5. Marathon Monday Lappeenrannassa 16.-17.4.
      6. Huhtikuussa Lappeenranta jälleen kerran räjähtää! Tällä kertaa suuremmin kuin koskaan, kun vuosittainen Marathon Monday laittaa kaupungin sekaisin 24 tunniksi. Tapahtuma on saanut vahvasti vaikutteita Blue Mountain Staten Marathon Monday päivästä; haasteena on siis nauttia kuuluisasta ja rakastetusta Wapusta 24 tuntia putkeen! Lipunmyynti tapahtuu Bailataan.fi-sivuston kautta. Lippu maksaa 20 €, ja sisältää tapahtumarannekkeen, appropassin, haalarimerkin ja jatkolipun+narikan.

       MITÄ: Marathon Monday
       MILLOIN: 16.4.(-17.4.)
       MISSÄ: LAPPEENRANTA, päivä alkaa Pusupuistosta.
       MIKSI: Koska olet opiskelija ja tarvitset tämän kokemuksen!
       Tapahtuma Facebookissa.

      7. 31. Jäynäfinaali pe 20.4.
      8. On taas aika!
       Tule tsekkaamaan vuoden hervottomimmat ja kutkuttavimmat jäynät U2-saliin perjantaina 20.4. klo 16! Tunnelmaa aletaan nostattamaan salin edustalla jo klo 15 alkaen. Sali on perinteisesti täyttynyt jokaista paikkaa myöten, joten paikalle on suositeltavaa saapua ajoissa.

       Muista myös välittömästi Jäynäfinaalin jälkeen avautuva yleisöäänestys osoitteessa jäynä.fi! Yleisön suosikki julkistetaan 30.4. Wappuriehan julistuksessa.

       Huom! Jäynäysaikaa on vielä 12.4. asti. Juuri Sinun joukkueesi jäynä voi päästä finaaliin ja voittaa koko kilpailun! Lisätietoa Jäynäkilpailusta sekä kisan palkinnoista löytyy osoitteesta jäynä.fi.

       MITÄ: 31. Jäynäfinaali
       MILLOIN: Pe 20.4.2018 klo 16, ovet saliin avataan klo 15:45
       MISSÄ: U2-sali (entinen Mellin-sali)

      9. [RIL] Kevätliittokokous Tampereella 27.-28.4.
      10. RIL järjestää mielenkiintoista ohjelmaa sisältävän kaksipäiväisen tilaisuuden huhtikuun lopussa. Ohjelmassa mm. kevätliittokokous, ekskursioita ja illallinen, jossa palkitaan Vuoden 2018 rakennusalan diplomi-insinööri.

       Opiskelijalle viikonlopun hinta on 30€, joka sisältää ohjelman ja ruokailut. >> Lisätietoja ja osallistuminen!

      11. Tunnistatko vahvuutesi työntekijänä?
      12. Tiedätkö, keiden työnantajien kanssa arvosi kohtaavat? Mitkä ovat vahvuutesi? Mitä taitoja työnantajat etsivät?

       Osallistumalla Universumin uratestiin voit tukea Suomen Punaisen Ristin toimintaa, sekä saat
       - Analyysin uraprofiilistasi sekä miten sijoitut vertaisiisi nähden mm. palkkaodotuksissa
       - Kohdistetun listan sinulle sopivimmista työnantajista
       - Yli 1000 HR-asiantuntijan selvityksen työnantajien halutuimmista pehmeistä taidoista

       Mikäli uratestiin osallistuu kansalliseti yli 1000 vastaajaa, Universum lahjoittaa 500 euroa Punaisen Ristin Suomen yksikön toimintaan.
       >> Tee uratesti

       Universum on maailman johtava työnantajakuvan tutkimiseen ja kehittämiseen keskittynyt yritys. Universum toteuttaa jokavuotisen globaalin Career Testin yli 1.4 miljoonalle opiskelijalle 2000 eri yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa. Uratestin tavoitteena on yhdistää opiskelijat heille ihanteellisimpien yritysten kanssa sekä auttaa heitä tulevaisuuden uravisioissaan. Voit tutustua lisää Universumin liiketoimintamalliin osoitteessa universumglobal.com

      13. Ympin tyttökalenteri on täällä taas!
      14. Jo 16. kalenterimme on saapunut painosta ja ihanat tyttömme on mahdollista tilata itselleen suoraan kotiin. Kalenteri on Wapusta 2018 Wappuun 2019 ja hintaa sillä on 7e/kpl, johon lisätään kohtuulliset postikulut. Kalenterin tuotot käytetään kiltamme ulkomaanexcursioon, joka kohdistuu Italiaan.

       >> Tilaa kalenteri! Mukavaa Wapun odotusta!

      15. Espoon rokotetutkimusklinikka tiedottaa: tule mukaan tutkimukseen, jossa saat hepatiitti B- rokotteet!
      16. Hei! Oletko yli 18-vuotias etkä ole vielä saanut hepatiitti B -rokotetta? Ilmoittaudu mukaan tutkimukseen, jossa saat täyden hepatiitti B -rokotesarjan. Soveltuvuutesi tutkimukseen selvitetään ensimmäisellä käynnillä tehtävällä terveystarkastuksella, josta saat samalla arvokasta tietoa terveydestäsi. Tutkimuksessa vertamme kahta käytössä olevaa hepatiitti B -rokotetta.

       Hepatiitti B on virus, joka aiheuttaa tarttuvaa maksatulehdusta. Tauti voi olla hengenvaarallinen. Maailmassa on 260 miljoonaa hepatiitti B -viruksen kantajaa, heistä yli 600 000 menehtyy vuosittain maksakirroossiin ja -syöpään.

       Tutkimukseen voivat osallistua myös täysi-ikäiset perheenjäsenesi ja tuttavasi. Osallistumalla olet mukana kehittämässä kanssamme tehokkaampaa hepatiitti B -rokotetta.

       Yhteydenotot:
       Espoon rokotetutkimusklinikka
       Ison Omenan toimistotorni 7. krs
       Piispansilta 11
       p. 040-190 4113
       rokotetutkimus.espoo@uta.fi


     Kiltasivut Facebook Instagram

     Haluatko pois killan tiedotuslistalta? Lähetä mailia killan WWW-vastaavalle Vili Kuosmaselle osoitteeseen vili.kuosmanen@aalto.fi ja kerro samalla osoite, johon tiedotusmaili tulee.