Viikkotiedote 13/2018 Lue viikkotiedote selaimessasi


KILTA TIEDOTTAA 13/18


Jos haluat joitakin asioita viikkomailiin, lähetä mailia osoitteeseen
kik-info@list.ayy.fi tagilla [Infomaili].

 1. KILTA
  1. AYY
   1. AALTO-YLIOPISTO
    1. MUUT

     1. KILTA
      1. Keskiviikon Hesarin Appro-lippuja vielä jäljellä
      2. Helsinginkadun Appro tulee varmemmin kuin kevät! Jo totuttuun tapaan kaksipäiväinen appro valtaa Helsingin Kallion 18. ja 19. huhtikuuta, kun tuhannet opiskelijat pääsevät valloilleen kapakoihin ja kaduille.

       Tapahtuma on loppuunmyyty, mutta Koneinsinöörikillan lipunmyynnistä lipun saa vielä huokeaan 13,50 euron hintaan keskiviikolle! Yksi kiltalainen voi ostaa yhden lipun.
       >> Osta lippu!

       MITÄ: Helsinginkadun Appro 2018
       MISSÄ: Helsingin Kalliossa
       MILLOIN: Keskiviikkona 18.4.
       MITÄ MAKSAA: 13,50 euroa (HUOM! Virallisessa lipunmyynnissä 15€!)

      3. Cuba Night 103 -vuosijuhlassa myönnetyt ansiomerkit
      4. Koneinsinöörikillan kunnianosoituksia myönnettiin juhlallisin menoin Cuba Night 103 -juhlassa 10.3.2017.

       Tuopinkäyttöoikeus
       Olli Kekäläinen, Paavo Pietikäinen, Milla Partanen, Jouni Ilves, Joonas Lehtovaara, Aleksi Aalto, Johannes Huovinen

       Pronssinen ansiomerkki
       Kalle Jalava, Joakim Heinolainen, Petter Selänniemi, Katariina Helin

       Koneinsinöörikilta onnittelee lämpimästi kaikkia ansiomerkin saaneita!

      5. Tule mukaan katsomaan Teekkarispeksiä vuosimallia 2018
      6. Kaikille killan jäsenille avoin ryhmälipunmyynti 9.4. järjestettävään Teekkarispeksin näytökseen. Näytös järjestetään Aleksanterin teatterissa, Albertinkatu 32. Lipun hinta on 15e + teatterin paikan päällä perimä eteispalvelumaksu. Esitys alkaa klo 19.
       >> Ilmottaudu täällä!

       Mikä on speksi?
       Speksi on opiskelijoiden kokoama ja esittämä improvisaatioon nojaava musiikkiteatteri. Speksit eroavat tavallisesta teatterista yleisön osallistumisella: kun omstart-huuto kuuluu yleisöstä, näyttelijä improvisoi kohtauksen uudelleen toimien omstart-huudon toivomalla tavalla, palaten sen jälkeen juoneen ja käsikirjoitukseen. Omstarteja ei harjoitella, vaan ne syntyvät hetkessä, tehden jokaisesta esityksestä erilaisen.

       Lisätietoja aiheesta:
       Virkistysjaosvastaava Marianne Sola
       050 911 6762, marianne.sola@aalto.fi

      7. #LuovutusAalto-kampanja puolessavälissä
      8. Kevään 2018 #LuovutusAalto-verenluovutuskampanjan loppukiri lähestyy, luovutusaikaa on enää perjantaihin 6.4. asti. Jos et ole vielä käynyt luovuttamassa verta yhteisen hyvän puolesta, tee se nyt! Samalla parannat Koneinsinöörikillan mahdollisuutta ottaa kampanjan luovutusvoitto ja kuitata ilmainen ilta AYY:n saunatiloissa.

       Lue lisää täältä. Ja luovuta 6.4. mennessä! Mainitsethan luovuttamisen yhteydessä VeriRyhmä Koneinsinöörikilta ry.

     2. AYY
      1. AYY:n viikkotiedote luettavissa täällä.

      2. Taidetta meille! -ilmaispäivässä ke 28.3.
      3. AYY on mukana Ateneumin nuorten ja opiskelijoiden Taidetta meille! -ilmaispäivässä ke 28.3. klo 10–20.

       Nähtävillä on Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttely ja kansainvälisesti tunnetun nykytaiteilijan Abel Abidinin History Wipes -näyttely, jota taiteilija itse esittelee klo 16.

       Päivän aikana Ateneumiin on vapaa pääsy opiskelijakortilla ja kaikille alle 25-vuotiaille. Samana iltana myös maksullinen Ateneum-klubi klo 19–21. Klubilla esiintyy kehutun debyyttialbumin viime vuonna julkaissut M. Tapahtuma Facebookissa ja lisätietoa täällä.

      4. AYY:n Taidevuosi
      5. Aalto-yliopiston ylioppilaskunta viettää tänä vuonna Taidevuotta. Kevään 2018 aikana käynnistyvän teemavuoden tarkoituksena on toivottaa syksyllä muuttavat Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ARTSin opiskelijat tervetulleeksi Otaniemeen ja juhlistaa koko Aalto-yhteisön luovuutta. Taidevuoden tapahtumat ovat käynnissä jo nyt.

      6. Kiva kämppisteko -kilpailu
      7. Ilmianna kiva kämppisteko!

       Onko kämppiksesi syöttänyt sinulle sinkkiä ja C-vitamiiniä kun olet ollut flunssassa? Auttanut muutossa? Leiponut synttärikeksejä? Siivonnut itsekseen yhteiset tilat? Järjestänyt leffaillan solussa? Avannut tukkeutuneen viemärin? Auttanut laskareiden teossa? Häätänyt yöperhosen huoneestasi? Jotain muuta? Jaa se meille!

       Ilmianna kiva kämppisteko! Teko voi olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, kunhan se on tuottanut jollain tavalla iloa muille kämppiksille. Jos olet itse ollut ilostuttaja, voit ilmiantaa myös oman tekosi. >> Ilmianna kiva kämppisteko!

       Kivoista teoista palkitaan Wappuriehan julistuksessa 30.4., ja jaossa on useita palkintoja. Vielä on siis hyvin aikaa toteuttaa kivoja tekoja kämppiksille! Kämppistekojen ilmoitusten DL kisaan osallistumista varten on ke 18.4.2018. Kilpailussa ovat mukana kaikki AYY:n asunnot sekä Hoasin Otaniemen kämpät. Asuit sitten kaveri-, perhe- tai soluasunnossa, tee jotain kivaa kämppiksillesi!

      8. Hae AYY:n stipendiä
      9. AYY jakaa keväällä vaihto-, yhteisö- ja opintostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa sekä kannustaakseen opintojen ja opiskelijaelämän hyvää yhteensovittamista.

       Stipendejä voi hakea 28.3. klo 12.00 alkaen. Hakuaika päättyy 18.4. klo 23.59. >> Hae stipendiä!

     3. AALTO-YLIOPISTO
      1. Meriteollisuus esittäytyy -risteily ke 18.4.2018.
      2. Meriteollisuuden yritykset kutsuvat tekniikan korkeakouluopiskelijoita Meriteollisuus esittäytyy -tapahtumaan, joka järjestetään piknik-risteilynä Viking XPRS:llä keskiviikkona 18.4.2018 kello 10:30–19:30.

       Ilmoittautumiset osoitteeseen info@edumax.fi, perjantaina 4.4.2018 mennessä. Hae paikkasi tapahtumaan, ilmoita viestissä: nimesi, oppilaitoksesi, koulutusalasi, puhelinnumerosi, mahdolliset allergiat sekä syntymäaikasi. Etusijalla ovat ensimmäistä kertaa vastaavaan tapahtumaan osallistuvat opiskelijat. 60 ensimmäistä ilmoittautujaa mahtuu mukaan.

      3. Innovative Marine Technology For Challenging Seas -näyttely Dipolissa
      4. Meriteollisuuden työllistämisvaikutus kasvaa lähivuosina – laivanäyttelyn vetonaulana ovat uusimmat laivakonseptit. Innovative Marine Technology For Challenging Seas -näyttely on avoinna Otaniemen kampuksella Dipolissa (Otakaari 24, Espoo) 14. maaliskuuta–26. huhtikuuta rakennuksen aukioloaikoina (arkisin klo 7.45–21.30 ja lauantaisin klo 9.30 – 21.30).

       Näyttelyssä on esillä 10 pienoismallia 1950-luvulta nykypäivään ja siellä voi tutustua meritekniikan ja aktisen tekniikan tutkimukseen sekä yhteistyöyliopisto FITechiin. Meritekniikan alasta ja alan osaajien uranäkymistä on kerrottu alaa esittelevässä videossa täällä. Uusia osaajia kaivataan myös perinteisen laivansuunnittelun ja -rakentamisen ulkopuolelta.

      5. Uudistettua Intoa päivitetään ja täydennetään vähitellen
      6. Inton sisältöjä täydennetään ja päivitetään. Vanhan Inton sisältöön on pääsy uuden Inton rinnalla vielä kevään ajan. Arkisto-Into löytyy osoitteesta into-archive.aalto.fi, Intoa koskevaa palautetta voi lähettää osoitteeseen into@aalto.fi

      7. Study in Taipei, Taiwan
      8. Would you like to spend a semester abroad in a booming commercial and hi-tech hub surrounded by a rich culture, natural wonders, great outdoors opportunities and some of the friendliest people on the planet? Well, now is your chance because we at Asia Exchange are thrilled to introduce our brand new and long-awaited study abroad destination, Shih Chien University in Taipei Taiwan!
       Read more about reasons to choose Taipei as a study abroad destination here.

     4. MUUT
      1. Julkun diilikoneen juhlallinen avaus ti 27.3.
      2. Aurinkoista päivää Julkun toimituksesta. Julkun Juhlalliseen Julkaisuun on aikaa enää noin kuukausi! Sinulla ja ystävilläsi on mahdollisuus päästä levittämään wappumieltä ympäri pääkaupunkiseutua ryhtymällä Julkku-myyjäksi.

       Julkku-myyjäksi on mahdollista ilmoittautua tiistaina 27.3. kanditalon pääaulassa kello 10-16, jossa nähtävillä myyjätuotteita, lisätietoa Julkun 40h kisasta, sekä diilin tehneille suun kostuketta. Tämän jälkeen diilin tekeminen onnistuu diilikoneessa osoitteessa diilit.julkku.fi

       Diilin tekemistä ei kannata pitkittää sillä ensimmäisen 40 tunnin aikana tehty suurin kiltadiili palkitaan wappuisalla Julkun tarjoamalla brunssilla. Emme myöskään unohda eniten lehtiä myyneitä myyjiämme vaan heille on luvassa mahtavia palkintoja. 40h kilpailun aikana 20 suurimman yksittäisten diilien tekijät palkitaan Ruosniemen olutmaistelulla.

       Parillisina vuosina julkaistava Wappulehti Julkku on tämän kevään hauskin wappulehti. Julkun myyminen porukalla tai yksin on — paitsi hulvattoman hauskaa — myös kannattavaa. Wappurahan lisäksi myyjät saavat mahtavia myyjäetuja sekä myyjätuotteita.Tule kanditalon pääaulaan 27.3 kello 10-16 kuulemaan lisää! Nähdään silloin! Lisätietoa Julkku kauden avajaisista Facebookissa.

      3. RIL:n kevätliittokokous Tampereella 27.-28.4.
      4. RIL järjestää mielenkiintoista ohjelmaa sisältävän kaksipäiväisen tilaisuuden huhtikuun lopussa. Ohjelmassa mm. kevätliittokokous, ekskursioita ja illallinen, jossa palkitaan Vuoden 2018 rakennusalan diplomi-insinööri.

       Opiskelijalle viikonlopun hinta on 30€, joka sisältää ohjelman ja ruokailut. Lisätietoja ja osallistuminen täällä.

      5. Teekkarispeksin ensi-iltaan 4.4. RIL-Nuorten kanssa?
      6. Pääkaupunkiseudun RIL-Nuorten johtoryhmä järjestää jäsenilleen jälleen mahdollisuuden mennä katsomaan kevään Teekkarispeksin ensi-iltaa 4.4.2018 jäsenhintaan: opiskelijoille 8 euroa ja valmistuneille 17 euroa (lisäksi teatteri perii eteispalvelumaksun). Esitys alkaa Aleksanterin teatterissa kello 19. Ennen esitystä valmistaudumme iltaan afterworkeilla esityspaikan läheisessä kuppilassa, missä johtoryhmä tarjoaa ilmoittautuneille viileän virvoikkeen irrottamaan hauskempia omstarteja. Voit myös tulla suoraan teatterille.

       >> Ilmoittaudu mukaan!
       Ilmottautuminen on sitova, tapahtumaan saa ottaa avecin mukaan. Avecin on ilmoittauduttava erikseen, RIL:n ulkopuolisille lippujen hinnat ovat 15 / 24 €. Ilmoittautuminen aukeaa tänään 21.3. klo 12:00 ja päättyy 28.3.2018 klo 12:00. Maksu suoritetaan tilisiirtona. Maksutiedot ja etkopaikka lähetetään osallistujille myöhemmin.
       Lisätietoa näytöksestä: teekkarispeksi.fi
       Lisätietoja tapahtumasta: Henri Hyttinen (henri.hyttinen(at)aalto.fi)

      7. RIL:n haalarimerkkiskaba 2018
      8. Jo perinteeksi muodostunut RIL:n haalarimerkkiskaba on taas auki! Tarkoituksena on keksiä RIL:n haalarimerkkiin uusi nokkela lausahdus. Viime vuosina voittajia ovat olleet mm. “koska tolpan koolla on väliä”, “paalutan sun perustukset” ja “mallinnan sun muodot”.

       Anna siis luovuuden kukkia, sillä paras ehdotus palkitaan!
       >> Osallistu skabaan!

      9. Teekkaripurjehtijoiden laivurikurssit
      10. Haluatko oppia purjehtimaan, yhdistää vauhdikkaan ja merellisen harrastuksen ja mahdollisuuden oppia uutta venetekniikasta ja purjeiden fysiikasta? Voit olla vasta-alkaja tai jo jonkin verran vesillä ollut, joka haluaisi tehokkaasti ja kattavasti oppia purjehtimisen perusteet. Jos kokemusta löytyy jo jonkin verran, saattaa kipparoinnin harjoittelu siintää mielessä? Teekkaripurjehtijoiden purjehtijakurssien ilmoittautuminen on nyt auki!

       Purjehtijakurssi on tarkoitettu aloittelijoille miehistötaitojen oppimiseen, kun taas saaristopäällikkökurssi antaa perusvalmiudet toimia purjeveneen kipparina. Suositeltu purjehduskokemus saaristopäällikkökurssiin on vähintään 100 merimailia sekä saaristonavigointikurssi tai vastaavat taidot.

       Kurssimaksut ja lisätietoa löytyy täältä. Maksut palautetaan, mikäli haluamassasi ryhmässä ei ole tilaa.
       >> Ilmoittaudu kursseille

      11. Tunnistatko vahvuutesi työntekijänä?
      12. Tiedätkö, keiden työnantajien kanssa arvosi kohtaavat? Mitkä ovat vahvuutesi? Mitä taitoja työnantajat etsivät?

       Osallistumalla Universumin uratestiin voit tukea Suomen Punaisen Ristin toimintaa, sekä saat
       - Analyysin uraprofiilistasi sekä miten sijoitut vertaisiisi nähden mm. palkkaodotuksissa
       - Kohdistetun listan sinulle sopivimmista työnantajista
       - Yli 1000 HR-asiantuntijan selvityksen työnantajien halutuimmista pehmeistä taidoista

       Mikäli uratestiin osallistuu kansalliseti yli 1000 vastaajaa, Universum lahjoittaa 500 euroa Punaisen Ristin Suomen yksikön toimintaan.
       >> Tee uratesti

       Universum on maailman johtava työnantajakuvan tutkimiseen ja kehittämiseen keskittynyt yritys. Universum toteuttaa jokavuotisen globaalin Career Testin yli 1.4 miljoonalle opiskelijalle 2000 eri yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa. Uratestin tavoitteena on yhdistää opiskelijat heille ihanteellisimpien yritysten kanssa sekä auttaa heitä tulevaisuuden uravisioissaan. Voit tutustua lisää Universumin liiketoimintamalliin osoitteessa universumglobal.com


     Kiltasivut Facebook Instagram

     Haluatko pois killan tiedotuslistalta? Lähetä mailia killan WWW-vastaavalle Vili Kuosmaselle osoitteeseen vili.kuosmanen@aalto.fi ja kerro samalla osoite, johon tiedotusmaili tulee.