Viikkotiedote 12/2018 Lue viikkotiedote selaimessasi


KILTA TIEDOTTAA 12/18


Jos haluat joitakin asioita viikkomailiin, lähetä mailia osoitteeseen
kik-info@list.ayy.fi tagilla [Infomaili].

 1. KILTA
  1. AYY
   1. AALTO-YLIOPISTO
    1. MUUT

     1. KILTA
      1. Tule mukaan katsomaan Teekkarispeksiä vuosimallia 2018!
      2. Kaikille killan jäsenille avoin ryhmälipunmyynti 9.4 järjestettävään Teekkarispeksin näytökseen. Näytös järjestetään Aleksanterin teatterissa, Albertinkatu 32. Lipun hinta on 15e + teatterin paikan päällä perimä eteispalvelumaksu. Esitys alkaa klo 19.

       Ilmoittautuminen 50 ensimmäiselle on auki täällä. Myös varasijoille kannattaa ilmoittautua, jos tulee peruutuspaikkoja.

       Mikä on speksi?
       Speksi on opiskelijoiden kokoama ja esittämä improvisaatioon nojaava musiikkiteatteri. Speksit eroavat tavallisesta teatterista yleisön osallistumisella: kun omstart-huuto kuuluu yleisöstä, näyttelijä improvisoi kohtauksen uudelleen toimien omstart-huudon toivomalla tavalla, palaten sen jälkeen juoneen ja käsikirjoitukseen. Omstarteja ei harjoitella, vaan ne syntyvät hetkessä, tehden jokaisesta esityksestä erilaisen.

       Lisätietoja aiheesta:
       Virkistysjaosvastaava Marianne Sola
       050 911 6762, marianne.sola@aalto.fi

      3. #LuovutusAalto-kampanja puolessavälissä
      4. Kevään 2018 #LuovutusAalto-verenluovutuskampanja on puolessavälissä. Jos et ole vielä käynyt luovuttamassa verta yhteisen hyvän puolesta, tee se nyt! Samalla parannat killan mahdollisuutta ottaa kampanjan luovutusvoitto ja kuitata itselleen ilmainen ilta AYY:n saunatiloissa. Mainitsethan luovuttamisen yhteydessä VeriRyhmä Koneinsinöörikilta ry.

       Lue lisää täältä. Ja luovuta 6.4. mennessä!

     2. AYY
      1. AYY:n viikkotiedote luettavissa täällä.

      2. Hae AYY:n Taidevuosityöryhmään ti 20.3. mennessä
      3. Eräs Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan vuoden 2018 teemoista on taiteellinen toiminta ja aihetta pyritään tuomaan esille ennen kaikkea loppuvuodesta.

       Taidevuosityöryhmän tavoitteena on järjestää vuoden mittaan toimintaa teemaan liittyen ja tukea muiden AYY:n alaisten tahojen taiteellista toimintaa. Suurin yksittäinen projekti on syksyllä järjestettävä Otaniemen yö eli Taiteiden yö -tyyppinen kampustapahtuma Otaniemessä. Haku työryhmään on auki ti 20.3. klo 16 asti.

       Lisätietoja työryhmän roolista ja kokoonpanosta ja hakulomake täällä.

      4. Taidetta meille! -ilmaispäivässä ke 28.3.
      5. AYY on mukana Ateneumin nuorten ja opiskelijoiden Taidetta meille! -ilmaispäivässä ke 28.3. klo 10–20.

       Nähtävillä on Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttely ja kansainvälisesti tunnetun nykytaiteilijan Abel Abidinin History Wipes -näyttely, jota taiteilija itse esittelee klo 16.

       Päivän aikana Ateneumiin on vapaa pääsy opiskelijakortilla ja kaikille alle 25-vuotiaille. Samana iltana myös maksullinen Ateneum-klubi klo 19–21. Klubilla esiintyy kehutun debyyttialbumin viime vuonna julkaissut M. Tapahtuma Facebookissa ja lisätietoa täällä.

      6. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n piikkiin!
      7. AYY järjestää järjestyksenvalvojakurssin huhtikuun alussa. Koulutusta on 6.-8.4. ja 14.-16.4. Koulutuksen saa maksutta lupautuessaan toimimaan neljässä (4) AYY:n tapahtumassa järjestyksenvalvojana vuoden 2019 loppuun mennessä. JV-kertauskurssia vailla olevat voivat suorittaa kertauskurssin 14.4. Kertauskurssin saa maksutta lupautuessaan toimimaan yhdessä (1) AYY:n tapahtumassa järjestyksenvalvojana.

       Kurssille mahtuu 20 osallistujaa ja se järjestetään Otaniemessä. Ilmoittautuminen aukeaa 12.3. klo 12:00 ja sulkeutuu 22.3. klo 23:59 tai kun kurssi on täynnä. Kurssi pidetään suomeksi.

       Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

     3. AALTO-YLIOPISTO
      1. FIF 2019 -info pe 23.3.
      2. FIF tarjoaa arvokasta kansainvälistä kokemusta, mielenkiintoisia ja monipuolisia opintoja tekniikkaa ja taloutta.

       FIF eli ”Framtidens industriföretag” on yhteispohjoismainen poikkitieteellinen opintokokonaisuus. Opinnoissa painottuu erityisesti yrityksen tuotantoprosessit, laatu, automaatio ja tietotekniikan teolliset sovellukset. Lisäksi markkinoinnin ja yritysstrategian kurssit antavat kokonaisnäkemystä yrityksen liiketoiminnan prosesseista. Opetus englanniksi ja ruotsiksi.

       Tule mukaan infoon 23.3. klo 16-16.45
       Paikka Learning Center, huone 113 Johanna (Roberts Coffee) tai ota yhteyttä pia.rydestedt@aalto.fi / 050-5608378
       fif.aalto.fi

      3. Future-Proof Engineering Education 2018 -seminaari pe 23.3.
      4. Tervetuloa keskustelemaan tekniikan alan yliopistokoulutuksen ajankohtaisista teemoista ja kuulemaan vastavalmistuneiden palautekyselyn uusimmat tulokset TEKin Future-Proof Engineering Education 2018 -seminaariin! Voit tulla mukaan koko päiväksi tai ilmoittautua vain aamu- tai iltapäiväksi.

       Erityisteema 2018: Työelämäintegraatio tekniikan yliopisto-opinnoissa; työnteon opinnollistaminen ja opinnäyteyhteistyö Aika ja paikka: 23.3.3018 klo 9.00 – 15.30, Desing Factory, Otaniemi
       - 9.00-9.30 aamukahvi
       - Aamupäivä klo 9.30 – 11.45: 2017 valmistuneiden palautekyselyn tulokset
       - Lounas: 11.45 – 12.45
       - Iltapäivä klo 12.45 – 15.30: Erityisteemana työnteon opinnollistaminen ja opinnäyteyhteistyön kehittäminen

       > Lisätietoja ja ilmottautuminen

      5. Mechatronic Circus 2018 to 5.4.
      6. Tervetuloa Mechatronic Circus 2018 -tapahtumaan 5.4.2018 klo 10 – 16. Sirkus valloittaa Otaniemen Puumiehenkorttelin (Puumiehenkuja 5 E), kun opiskelijat esittelevät kevään projektikursseilla rakentamiaan laitteita jokavuotisessa Mechatronic Circus tapahtumassa.

       Lisätietoa täällä.

      7. Demola Spring 2018 projects are launched!
      8. Do you want to add a practical twist into your studies? At Demola you get the chance to work in a 2 month long co-creation project with great project partners and solve real-life problems. Earn credits and get valuable experience.

       Check the open cases here. The application period is open 28.2.2018 – 15.3.2018.

      9. Study in Taipei, Taiwan
      10. Would you like to spend a semester abroad in a booming commercial and hi-tech hub surrounded by a rich culture, natural wonders, great outdoors opportunities and some of the friendliest people on the planet? Well, now is your chance because we at Asia Exchange are thrilled to introduce our brand new and long-awaited study abroad destination, Shih Chien University in Taipei Taiwan!

       Read more about reasons to choose Taipei as a study abroad destination here.

     4. MUUT
      1. [TEK] "Onko sukupuolella väliä työelämässä?" -aamutilaisuus ti 20.3.
      2. Onko sukupuolella väliä työelämässä?

       ti 20.3. klo 8-10 Dipolissa
       Vaikuttaako sukupuoli uralla etenemiseen? Miten stereotypiat meihin vaikuttavat?

       Aamutilaisuudessa TEK Loungessa pohditaan sukupuolen merkitystä työssä ja keinoja, joilla stereotypioiden vaikutusta voidaan minimoida. Alustajana toimii KTT Jonna Louvrier (tj, Includia Leadership Oy). Tilaisuuden houstaa Susanna Bairoh TEKistä.

       Tilaisuus soveltuu erityisesti tiiminvetäjille, jotka haluavat varmistaa että kaikkien osaaminen saadaan organisaation käyttöön. Myös opiskelijat ja muut aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

       Tapahtuma TEKin sivuilla ja Facebookissa.

      3. OtaKopin naisten joukkueen tutustumistreenit to 22.3.
      4. OtaKopin naisten joukkue etsii uusia pelaajia mukaan kauden 2018 pesiskesään!

       Järjestämme tutustumistreenit kaikille kiinnostuneille pesiksen jo olemassa oleville tai tuleville ystäville 22.3. torstaina klo 20.30-22.00 Otahallissa. Naisten joukkue pelaa tulevana kesänä aluesarjaa, jossa pääsee niin verestämään vanhoja taitoja kuin kehittymään kovaa vauhtia. Mukaan pääsee hyvin myös ilman aikaisempaa pesistaustaa ja tutustumistreeneihin voi tulla testaamaan sopiiko joukkue juuri sinulle. Mukaan tarvitset sisäpelikengät sekä räpylän ja mailan, mikäli niitä löytyy. Tule tutustumaan huikeaan tiimiimme ja viettämään aikaa pesiksen parissa!

       Tästä pääsee vielä tsekkaamaan Facebook-tapahtumaan.

       MITÄ: OtaKopin naisten joukkueen tutustumistreenit
       MILLOIN: 22.3. klo 20.30-22.00
       MISSÄ: Otahalli (Otaranta 6)

      5. KuoLOn Speksi 2018 – Rakkautta ja Radikalismia su 25.3.
      6. Kuopion Lääketieteen Opiskelijoiden Speksi kutsuu kaikki paikalle nauttimaan ensiluokkaisen kierosta savolaisesta huumorista ja pitämään hauskaa yhdessä 25.3. KuoLOn Speksin Helsingin näytökseen!

       MITÄ: KuoLOn Speksi 2018 – Rakkautta ja Radikalismia
       MISSÄ: SYK - Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla
       MILLOIN: 25.3.2018 klo 18.00
       LIPPUHINTA: 15e/kpl tai kiertue-tarjouksena neljä kolmen hinnalla, liput bailataan.fi:ssä

       KuoLOn Speksi 2018 – Rakkautta ja Radikalismia sijoittuu 60-luvulle ja käsittelee opiskelija-aktivismia, yhteiskuntamurrosta ja suuryritysten lobbauksen valtaa politiikkaan. Tarina seuraa nuoren miehen kasvua tämän muuttaessa rauhallisesta kotikylästään suureen opiskelijakaupunkiin.

       Speksi on interaktiivinen opiskelijanäytelmä, jossa myös yleisö voi vaikuttaa siihen mitä lavalla tapahtuu. Jännitystä, huumoria, musikaaliesityksiä ja improvisaatiota luvassa.

       Lisätietoa löytyy tapahtumasta Facebookista.

      7. Vastaa kyselytutkimukseen ja voita festariliput
      8. Haluatko voittaa liput itsellesi ja kaverillesi kesän ykkösfestareille Turkuun?

       Osallistumalla aTalentin kyselytutkimukseen "Rekrytointi nuorten ammattilaisten silmin" osallistut festarilippujen arvontaan ja autat meitä ravistelemaan rekrytointimaailman käytäntöjä!

       Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää nuorten ammattilaisten näkemyksiä ja kokemuksia työnhausta, työelämästä ja rekrytointiprosesseista sekä tuoda esiin uusia käytäntöjä, jotka vastaavat paremmin nuorten työnhakijoiden toiveita.

       Vastaa kyselyyn täällä. Vastaa viimeistään 27.4.2018 niin osallistut lippujen arvontaan.

      9. Vastaa kyselyyn ja voita lahjakortti
      10. Do you have a minute? Help a international student project team from Laurea University of Applied Sciences Hyvinkää campus.

       Please answer a questionnaire here, we’re dying to know how you choose your favourite bar! (Yep, this is a marketing analysis, but not one of those long and boring ones)

       We throw a lottery for all you witty participants at the end of the month, one lucky bugger gets a 50€. Gift Card to an exciting restaurant and 10 of you will get a ticket to try out some very special Caffeine Products.

      11. STUPID HACK is coming back on April 13th-14th!
      12. STUPID HACK is coming back! Apply on March 26th at 12pm!

       Hey, how awesome would it be to translate your speech to your dog? An app that’d make you yawn more during work-hours? Or a chat where you can only communicate with emojis?

       Stupid Hack by Junction is where you can actually create those without any stress or pressure and with whatever-background. We welcome you and your crazy ideas and love for experimentation to join us to the STUPIDEST hackathon ever held!

       The application form opens on Monday 26.3. at noon. We will share the link on our Facebook event. Be alert and make sure to click “interested” on this event so you don’t miss the application form. There are only 100 places available, so be quick!

       WHEN & WHERE: April 13th-14th @ Startup Sauna
       HOW TO APPLY: Through application form March 26th at noon on Facebook
       If you have any questions, don’t hesitate to holla at us at hello@hackjunction.com or on Facebook messages.

      13. Opiskelijoiden painonnoston ja voimanoston SM-kisat 2018 14.-15.4.
      14. OSM-kilpailut painonnostossa ja voimanostossa järjestetään 14.-15.4.2018 Tampereella. Järjestävänä tahona toimii Herwannan Hauiskääntö yhteistyössä Tampereen Pyrinnön ja Team Nordic Thunderin kanssa. Yhdeksättä kertaa järjestettävät kilpailut kisataan viime vuosilta tuttuun tapaan Tampereen teknillisen yliopiston Tamppi Areenalla, joka tarjoaa mahtavat puitteet vahvimpien opiskelijoiden mittelöihin.

       Kilpailussa on oma sarjansa korkeakoulu- ja toisen asteen opiskelijoille. Painonnosto ja voimanosto kilpaillaan sekä kilpasarjassa (osallistumisvaatimuksena lajiliiton lisenssi) että rentosarjassa, johon voi osallistua vain lisenssittömät nostajat. Molemmissa lajeissa kilpailevat osallistuvat myös lajien yhdistelmään, Supertotaliin. Kilpailu käydään painonnostossa Sinclair-pisteissä ja voimanostossa Wilks-pisteissä. Supertotalissa eri lajien pisteet lasketaan yhteen. Voimanostossa kilpaillaan klassisen voimanoston säännöin.

       Painonnostokisa käydään lauantaina 14.4. ja voimanosto sunnuntaina 15.4. Osallistuminen edellyttää voimassa olevaa yliopiston, ammattikorkeakoulun tai toisen asteen oppilaitoksen opiskelijakorttia, läsnäolotodistusta tai todistusta valmistumisesta kuluvana tai edellisenä kalenterivuotena. Yleisölle on tapahtumaan vapaa pääsy! Tapahtuma Facebookissa.

       Ilmottaudu kilpailuun täällä 31.3. mennessä. Virallinen kisakutsu täällä.

      15. Fat Lizardin pitsatarjous opiskelijoille
      16. Fat Lizard tarjoaa opiskelijakortilla minkä tahansa pitsa hintaa 14,50€ viikonloppuisin klo 23–3.30. Ravintola sijaitsee osoitteessa Tietotie 1.
       ravintolafatlizard.fi

     Kiltasivut Facebook Instagram

     Haluatko pois killan tiedotuslistalta? Lähetä mailia killan WWW-vastaavalle Vili Kuosmaselle osoitteeseen vili.kuosmanen@aalto.fi ja kerro samalla osoite, johon tiedotusmaili tulee.