Viikkotiedote 11/2018 Lue viikkotiedote selaimessasi


KILTA TIEDOTTAA 11/18


Minipossu, kissa ja paperikassi täällä!
Jos haluat joitakin asioita viikkomailiin, lähetä mailia osoitteeseen
kik-info@list.ayy.fi tagilla [Infomaili].

 1. KILTA
  1. AYY
   1. AALTO-YLIOPISTO
    1. MUUT

     1. KILTA
      1. MemENG -sitsit ke 21.3.
      2. ENGIIIIIIIIIII!!!!!

       Nyt kun ollaan kaikki killat saman katon alla, niin miksi emme ruokailisi yhdessä? Miksi emme juhlistaisi tätä yhteiseloa kauniina keskiviikkoiltana? Kisko siis päällesi suosikkimeemisi ja suuntaa nokka kohti Smökkiä viettämään vuoden kummallisimmat sitsit kieroutuneen ENGi-perheesi kanssa.

       Meno pärähtää käyntiin mitä mainioimmassa seurassa klo 19:00 kokkareiden jälkeen. Eikä ilta suinkaan lopu siihen. Sitsien jälkeen suuntaamme iki ihanalle rantsulle jatkoille joten otathan pyyhkeen myös mukaan! Ilmo julkaistaan myöhemmin.

       MITÄ: MemENG-sitsit
       MISSÄ: Smökki
       MILLOIN: 21.3. kokkarit klo 18:30, kongi klo 19:00
       MAKSAA: 12€
       MIKSI: ENGIIIII!!!!
       Tapahtuma Facebookissa.

      3. Tule mukaan katsomaan Teekkarispeksiä vuosimallia 2018!
      4. Kaikille killan jäsenille avoin ryhmälipunmyynti 9.4 järjestettävään Teekkarispeksin näytökseen. Näytös järjestetään Aleksanterin teatterissa, Albertinkatu 32. Lipun hinta on 15e + teatterin paikan päällä perimä eteispalvelumaksu. Esitys alkaa klo 19.

       Ilmoittautuminen 50 ensimmäiselle on auki täällä. Myös varasijoille kannattaa ilmoittautua, jos tulee peruutuspaikkoja.

       Mikä on speksi?
       Speksi on opiskelijoiden kokoama ja esittämä improvisaatioon nojaava musiikkiteatteri. Speksit eroavat tavallisesta teatterista yleisön osallistumisella: kun omstart-huuto kuuluu yleisöstä, näyttelijä improvisoi kohtauksen uudelleen toimien omstart-huudon toivomalla tavalla, palaten sen jälkeen juoneen ja käsikirjoitukseen. Omstarteja ei harjoitella, vaan ne syntyvät hetkessä, tehden jokaisesta esityksestä erilaisen.

       Lisätietoja aiheesta:
       Virkistysjaosvastaava Marianne Sola
       050 911 6762, marianne.sola@aalto.fi

      5. #LuovutusAalto-kampanja puolessavälissä
      6. Kevään 2018 #LuovutusAalto-verenluovutuskampanja on puolessavälissä. Jos et ole vielä käynyt luovuttamassa verta yhteisen hyvän puolesta, tee se nyt! Samalla parannat killan mahdollisuutta ottaa kampanjan luovutusvoitto ja kuitata itselleen ilmainen ilta AYY:n saunatiloissa. Mainitsethan luovuttamisen yhteydessä VeriRyhmä Koneinsinöörikilta ry. Lue lisää täältä.

     2. AYY
      1. AYY:n viikkotiedote luettavissa täällä.

      2. Hae AYY:n Ulkopelitoimikuntaan to 15.3. mennessä
      3. Ulkopelitoimikunta on vanha Humans vs Zombies -toimikunta, joka on nyt mukana järjestämässä myös Akateemisen Huispauksen MM-kisoja.

       Toimikunnasta löytyy tehtäviä monipuolisesti sekä Humans vs Zombies -pelin että huispauksen parista. Voit osallistua esimerkiksi markkinointiin, HvZ-pelin moderoimiseen tai huispauksen tuomarointiin. Vai haluatko lähteä toteuttamaan ideaasi jostain muusta ulkopelistä? Myös siihen on mahdollisuus!

       Jos pidät ihmisistä, zombeista, huispauksesta, suurten tapahtumien järjestämisestä tai pöhköistä ideoista, kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan! Toimikuntaan voi hakea kuka tahansa pelikokemukseen katsomatta. Voit osallistua yhden tai useamman tapahtuman järjestämiseen oman mielenkiintosi mukaan.
       Jos HvZ ja huispaus eivät ole vielä tuttuja, lue perustiedot peleistä hakusivulta. Haku alkoi 5.3. ja päättyy 15.3. täällä!

      4. St Patricksin päivä pe 16.3.
      5. Tule juhlimaan St Patricksin päivää!

       AYYn kansainvälisyysjaosto Mosaic lähettää sinulle onnea nelinapilanmuodossa. Liity seuraan juhlimaan St Patricksin päivää 16. maaliskuuta. Tarjolla on bingoa, karaokea, ilmaista kaljaa ja kaikkea muutakin kivaa!

       MITÄ: St Patricksin päivä
       MISSÄ?: Otakaari 20 yläkerta
       MILLOIN: 16. maaliskuuta klo 19-01
       HINTA: ilmainen!!

      6. Hae AYY:n Taidevuosityöryhmään ti 20.3. mennessä
      7. Eräs Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan vuoden 2018 teemoista on taiteellinen toiminta ja aihetta pyritään tuomaan esille ennen kaikkea loppuvuodesta.

       Taidevuosityöryhmän tavoitteena on järjestää vuoden mittaan toimintaa teemaan liittyen ja tukea muiden AYY:n alaisten tahojen taiteellista toimintaa. Suurin yksittäinen projekti on syksyllä järjestettävä Otaniemen yö eli Taiteiden yö -tyyppinen kampustapahtuma Otaniemessä. Haku työryhmään on auki ti 20.3. klo 16 asti.

       Lisätietoja työryhmän roolista ja kokoonpanosta ja hakulomake täällä.

      8. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n piikkiin!
      9. AYY järjestää järjestyksenvalvojakurssin huhtikuun alussa. Koulutusta on 6.-8.4. ja 14.-16.4. Koulutuksen saa maksutta lupautuessaan toimimaan neljässä (4) AYY:n tapahtumassa järjestyksenvalvojana vuoden 2019 loppuun mennessä. JV-kertauskurssia vailla olevat voivat suorittaa kertauskurssin 14.4. Kertauskurssin saa maksutta lupautuessaan toimimaan yhdessä (1) AYY:n tapahtumassa järjestyksenvalvojana.

       Kurssille mahtuu 20 osallistujaa ja se järjestetään Otaniemessä. Ilmoittautuminen aukeaa 12.3. klo 12:00 ja sulkeutuu 22.3. klo 23:59 tai kun kurssi on täynnä. Kurssi pidetään suomeksi.

       Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

      10. Kaupunkipyörät saapuvat Otaniemeen toukokuussa
      11. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan kaupunkipyörät otetaan Espoossa käyttöön toukokuun ensimmäisellä viikolla. Otaniemeen ja lähialueille on tulossa useita kaupunkipyöräasemia.

       Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on alusta asti ollut ajamassa kaupunkipyörähanketta. Hienoa, että Espoon tekninen lautakunta kuunteli AYY:n toiveita kaupunkipyöräasemien sijainneista! Katso linkin takaa kartta siitä, mihin paikkoihin kampusalueella kaupunkipyöräasemia on suunnitelman mukaan tulossa täältä.

     3. AALTO-YLIOPISTO
      1. Käyttökatko Intossa maanantaina 12.3. – uusi Into julkaistaan
      2. Uusi Into julkaistaan maanantaina 12.3. Julkaisun takia Intossa on käyttökatko klo 8 lähtien, jonka aikana vanha Into arkistoidaan ja uusi Into julkaistaan. Käyttökatkon on arvioitu kestävän n. 4 tuntia. Palvelu ei ole käytettävissä katkon aikana.

      3. Koskenalustan säätiön stipendi tekniikan alalle
      4. Koskenalustan säätiö jakaa 1000 euron stipendin teknisen alan henkilölle idean, keksinnön tai patentin kehittelyä varten.

       Hakemukset toimitettava 28.3. mennessä. Lisätietoa ja hakuohjeet täällä.

      5. Fulbright Forum - Education, Innovation, Science and Art Fri 16.3.
      6. March 16, Aalto University, Dipoli, Auditorium Lumituuli

       Fulbright Forum on Education, Innovation, Science and Art Explores 21st Century Education, Arctic Health, Innovative Energy Solutions and other current themes!

       Fulbright Forum seminar provides a unique opportunity to hear about the research and projects that the current American Fulbright scholars, teachers, and graduate students are doing in Finland. The first seminar day at the University of Helsinki focuses on Education. The second seminar day at Aalto University is multidisciplinary and it includes a wide array of topics from Health Sciences to Business and Engineering.

       Check out the program here.

       The seminars are open to the public and free of charge. Join us for the whole seminar or pop in for the presentation of your choice and meet with the Fulbrighters! Welcome also to drop by the Fulbright Finland stand during the breaks to speak about study, research, and funding opportunities in the U.S.

       The seminar is organized jointly by Fulbright Finland and the University of Helsinki and Aalto University.

      7. Musiikki tekee hyvää! -minifestari 17.-18.3.
      8. Musiikki tekee hyvää! -minifestari Otaniemen kappelilla Yhteisvastuukeräyksen hyväksi 17.-18.3.2018.

       Konsertteihin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen kolehti yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Tervetuloa kuuntelemaan ja tekemään hyvää! Tarkka ohjelma ja lisätietoa täällä.

      9. Future-Proof Engineering Education 2018 -seminaari pe 23.3.
      10. Tervetuloa keskustelemaan tekniikan alan yliopistokoulutuksen ajankohtaisista teemoista ja kuulemaan vastavalmistuneiden palautekyselyn uusimmat tulokset TEKin Future-Proof Engineering Education 2018 -seminaariin! Voit tulla mukaan koko päiväksi tai ilmoittautua vain aamu- tai iltapäiväksi.

       Erityisteema 2018: Työelämäintegraatio tekniikan yliopisto-opinnoissa; työnteon opinnollistaminen ja opinnäyteyhteistyö Aika ja paikka: 23.3.3018 klo 9.00 – 15.30, Desing Factory, Otaniemi - 9.00-9.30 aamukahvi
       - Aamupäivä klo 9.30 – 11.45: 2017 valmistuneiden palautekyselyn tulokset
       - Lounas: 11.45 – 12.45
       - Iltapäivä klo 12.45 – 15.30: Erityisteemana työnteon opinnollistaminen ja opinnäyteyhteistyön kehittäminen

       > Lisätietoja ja ilmottautuminen

      11. Mechatronic Circus 2018 to 5.4.
      12. Tervetuloa Mechatronic Circus 2018 -tapahtumaan 5.4.2018 klo 10 – 16. Sirkus valloittaa Otaniemen Puumiehenkorttelin (Puumiehenkuja 5 E), kun opiskelijat esittelevät kevään projektikursseilla rakentamiaan laitteita jokavuotisessa Mechatronic Circus tapahtumassa.

       Lisätietoa täällä.

      13. Demola Spring 2018 projects are launched!
      14. Do you want to add a practical twist into your studies? At Demola you get the chance to work in a 2 month long co-creation project with great project partners and solve real-life problems. Earn credits and get valuable experience.

       Check the open cases here. The application period is open 28.2.2018 – 15.3.2018.

      15. Arvioi oman korkeakoulusi saavutettavuutta
      16. OKM:n rahoittamassa hankkeessa tutkitaan korkeakoulutuksen saavutettavuutta eli sitä, miten korkeakoulun ympäristö ja toimintakulttuuri tukevat opiskelijoiden osallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Kyselytulosten perusteella kehitetään korkeakouluille apuvälineitä saavutettavuuden edistämiseen.

       Lisätietoa ja kyselyyn vastaaminen täällä.

      17. Kysely seksuaalisesta häirinnästä Aalto-yliopistossa, vastaa 12.3. mennessä
      18. Helsingin tutkijanaiset ry kartoittaa opiskelijoiden ja henkilökunnan kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä Aalto-yliopistossa. Häirintää on mm. tahallinen tai tahaton epämiellyttäväksi koettu teko, puhe tai teksti.

       Kyselyyn voivat vastata kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet. Kyselyn voi halutessaan täyttää nimettömänä. Kerättyä aineistoa käsittelee Helsingin tutkijanaisten hallitus häirinnänvastaisen työn edistämiseksi.

       Jos tahdot, voit antaa luvan käyttää vastaustasi myös tutkimustarkoitukseen, jolloin vastauksen käsittelyssä sitoudutaan noudattamaan Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohjeistusta hyvästä tieteellisestä käytännöstä. Kyselyn tarkoitus on kerätä tietoa yliopistojen piirissä tapahtuneista häirintäkokemuksista, eikä se ole kanava saada henkilökohtaista apua tilanteeseen.

       Jos haluat keskustella kokemastasi tai todistamastasi häiritsevästä käytöksestä, voit ottaa yhteyttä AYY:n koulutettuihin häirintäyhdyshenkilöihin Minna Mäkitaloon hairinta-nainen@ayy.fi tai Lauri Jurvaseen hairinta-mies@ayy.fi. Yhteydenotot ovat luottamuksellisia, eikä mihinkään toimenpiteisiin ryhdytä ilman suostumustasi.

       Vastaa kyselyyn täällä.

     4. MUUT
      1. Why and How to Study in Asia on Wed March 14th
      2. We'd like to warmly welcome you to attend our free 1 hour webinar Why & How to Study in Asia on Wednesday, March 14th at 10.00 am (CET).

       For over 10 years, we've helped students from all over the world to study abroad in Asia. We’re dedicated to making studying abroad in Asia affordable, easy and hassle-free so that as many students as possible can enjoy the same life-changing and career-shaping experiences we’ve been privileged to have ourselves. Together with our partner universities we want to complement existing avenues of student mobility and provide students with more opportunities to gain valuable international experience.

       During the webinar we will cover the following topics:
       - the global megatrends that make Asia a top study abroad destination
       - how studying abroad in Asia can be a viable option even for a smaller budget
       - the numerous benefits for a student's personal and professional life that studying abroad in Asia can bring
       - choosing a destination country and a university
       - how to apply easily and affordably, without excessive paperwork or worrying about the outcome of the application
       The webinar includes a Q&A session at the end, where participants are invited to ask questions from our expert speakers.

       The webinar registration here. During the spring we'll also be organizing further webinars focusing different regions in Asia. You can find out more about them here on our website.

      3. Jäynäkilpailun palkintojen julistus ke 14.3.
      4. Mitkä ovat Jäynäkilpailun huikaisevat palkinnot vuosimallia 2018? Miten se jäynääminen nyt taas menikään?

       Näihin sekä muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin on saatavilla vastaus keskiviikkona 14.3. klo 10-14, kun Jäynäkilpailu valtaa kandikeskuksen aulan. Paikan päällä toimii myös Jäynäklinikka™, jossa saat henkilökohtaista opastusta jäynäsi valmisteluun. Ohessa kerrataan jäynäyksen lyhyt oppimäärä sekä paljastetaan 31. Jäynäkilpailun uskomattomat palkinnot. Mukana myös Academic Work!

       Muista: Kisa on käynnissä.

       MITÄ: Jäynäkilpailun palkintojen julkistus ja työnhaun UKK
       MISSÄ: Kandidaattikeskuksen aula, Otakaari 1
       MILLOIN: 14.3.2018 klo 10-14
       MIKSI: Koska tänä keväänä voit pokata itsellesi työpaikan lisäksi myös paikan Jäynäfinaalissa!
       KUKA: SINÄ!

       Lisätietoja Facebookissa tai sähköpostitse ylituomari@jayna.fi.

      5. [MKR] Raide-Jokeri excursio to 15.3.
      6. Maa- ja kalliorakentajat järjestää torstaina 15.3 VR-Trackin vieraana excursion Raide-Jokerin Big Roomiin. Excursio järjestetään allianssin yhteisessä työtilassa Helsingin Pitäjänmäessä. VR-Track toimii hankkeessa suunnittelijana sekä urakoitsijana. Muita allianssin osapuolia ovat Helsingin ja Espoon kaupungit, Sitowise, Ramboll sekä YIT. Nyt on oiva mahdollisuus päästä kuulemaan yhdestä pääkaupunkiseudun merkittävimmästä infrarakentamis- ja yhdyskuntasuunnittelun hankkeesta.

       Ilmoittautuminen 12.3. klo 16 mennessä täällä. Mukaan mahtuu 20 nopeinta.

       Lisätietoja:
       Yrityssuhdevastaava Piitu Kurttila | MKR
       040 418 3088, marko.kurttila@aalto.fi

      7. Symbioosin Happobileet vol. 9 The Unknown Planet pe 16.3.
      8. Tervetuloa kaikki Symbioosi ry:n Happobileisiin ufoilemaan! Sörnäisten Käärmeenpesässä järjestettävissä vuoden ykkösbileissä on tiedossa huippuartisteja ja edullisia drinkkejä! Teemana on "The Unknown Planet" ja paikalla kaikki neonvärit hohtavat UV-valoissa, paras pukeutuja palkitaan! Lipunmyynti on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin, jäljellä oleva myyntiaika on:
       Ti 13.3. klo 11-13 Kumpula Physicum aula

       Lipun hinta 5€ ja upea haalarimerkki on ostettavissa paikan päällä bileissä. Tapahtuma Facebookissa.

      9. OtaHoasin kerhotilojen avoimet ovet la 17.3.
      10. OtaHoas (Hoasin Otaniemen opiskelija-asuntokohteiden yhteinen asukastoimikunta) järjestää lauantaina 17.3. avoimet ovet. Tapahtuman ideana on edistää tuttavuutta Teekkarikylän asukkaiden keskuudessa sekä lisätä tietoisuutta Hoasin asukastoiminnasta.

       Asukastoimikunnan kerho- ja muut tilat ovat avoinna klo 17-20. Kiertely on samalla myös rastisuunnistus, ja suurimman osan tiloista kiertäneiden kesken arvotaan palkinnoksi elokuvalippuja! Tiloissa on tarjolla pientä naposteltavaa sekä vapaaehtoisia tilavastaavia päivystämässä ja vastaamassa kysymyksiin.

       Avoinna olevat kerhotilat: Jämeräntaival 10 CD; 10 H; 10 AB; 11 AB; 11 CD; Servinkuja 5 B; 6 D
       Muut tilat: JMT 10 D Soittohuone; JMT 11 B Mekaniikkapaja; Servinkuja 6 D Puutyöpaja

       Tapahtuman "jatkoina" lämpenevät kaikki Hoasin Otaniemen saunat klo 20-22. Osoitteet näet Facebookista.

       Tervetuloa mukaan!
       –OtaHoas (otahoas.fi)

      11. [TEK] "Onko sukupuolella väliä työelämässä?" -aamutilaisuus ti 20.3.
      12. Onko sukupuolella väliä työelämässä?

       ti 20.3. klo 8-10 Dipolissa
       Vaikuttaako sukupuoli uralla etenemiseen? Miten stereotypiat meihin vaikuttavat?

       Aamutilaisuudessa TEK Loungessa pohditaan sukupuolen merkitystä työssä ja keinoja, joilla stereotypioiden vaikutusta voidaan minimoida. Alustajana toimii KTT Jonna Louvrier (tj, Includia Leadership Oy). Tilaisuuden houstaa Susanna Bairoh TEKistä.

       Tilaisuus soveltuu erityisesti tiiminvetäjille, jotka haluavat varmistaa että kaikkien osaaminen saadaan organisaation käyttöön. Myös opiskelijat ja muut aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

       Tapahtuma TEKin sivuilla ja Facebookissa.

      13. OtaKopin naisten joukkueen tutustumistreenit to 22.3.
      14. OtaKopin naisten joukkue etsii uusia pelaajia mukaan kauden 2018 pesiskesään!

       Järjestämme tutustumistreenit kaikille kiinnostuneille pesiksen jo olemassa oleville tai tuleville ystäville 22.3. torstaina klo 20.30-22.00 Otahallissa. Naisten joukkue pelaa tulevana kesänä aluesarjaa, jossa pääsee niin verestämään vanhoja taitoja kuin kehittymään kovaa vauhtia. Mukaan pääsee hyvin myös ilman aikaisempaa pesistaustaa ja tutustumistreeneihin voi tulla testaamaan sopiiko joukkue juuri sinulle. Mukaan tarvitset sisäpelikengät sekä räpylän ja mailan, mikäli niitä löytyy. Tule tutustumaan huikeaan tiimiimme ja viettämään aikaa pesiksen parissa!

       Tästä pääsee vielä tsekkaamaan Facebook-tapahtumaan.

       MITÄ: OtaKopin naisten joukkueen tutustumistreenit
       MILLOIN: 22.3. klo 20.30-22.00
       MISSÄ: Otahalli (Otaranta 6)

      15. Teekkaripurjehtijoiden purjehtijakurssien ilmoittautuminen auki
      16. Haluatko oppia purjehtimaan? Tai oletko jo ollut vesillä, mutta haluaisit tehokkaasti ja kattavasti oppia purjehtimisen perusteet tai harjoitella veneen kipparointia? Teekkaripurjehtijoiden purjehtijakurssien ilmoittautuminen on nyt auki!

       Purjehtijakurssilla opit merimiestaitoja, purjehdusta ja veneenkäsittelyä. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille miehistötaitojen oppimiseen. Saaristopäällikkökurssilla perehdytään veneenkäsittelyn vaativampiin osa-alueisiin, navigointiin, reittisuunnitteluun, kipparointiin ja turvallisuusasioihin. Kurssi antaa perusvalmiudet toimia purjeveneen kipparina, joten suositeltu purjehduskokemus on vähintään 100 merimailia sekä saaristonavigointikurssi tai vastaavat taidot. Kurssien ajankohdat, hinnaston ja muut lisätiedot löydät täältä.

       Ilmoittautumaan pääset täällä. Kurssipaikat täyttyvät nopeasti ja täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, eli ilmoittaudu pian!

      17. Teekkaripurjehtijoiden Tripventure 2018
      18. Nyt pakkasten keskellä on mukava haaveilla auringon lämmöstä, bikinikeleistä, parhaasta seurasta, huikeista maisemista ja rennosta vene-elämästä. Jo legendaariseksi muodostunut Tripventure järjestetään kuudennen kerran. Tällä kertaa kohteena on Joonianmeri Kreikassa.

       Aika: 1.9.-8.9.2017
       Paikka: Joonianmeri, Kreikka
       Lähtösatama: Lefkas (Lefkada)
       Hinta: 420 € tai katamaraanissa n. 800 € + lennot
       Ilmo aukeaa: pe 9.3.2017 klo 12

       Matka on tarkoitettu Teekkaripurjehtijoiden jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, muistathan liittyä täällä. Tripventuren ilmoittautuminen avataan pe 9.3. klo 12 täällä. Mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Varausmaksua ei palauteta, jos tilalle ei saada uutta lähtijää.
       Lisätietoja voi kysellä osoitteesta markus.relander@iki.fi

      19. Teekkarispeksin upouusi spektaakkeli "Hurma"!
      20. On kesä 1914 Belfortin lyseossa Ranskassa. Anna valmistautuu kurssitovereidensa kanssa lukuvuoden päättäjäistanssijaisiin. Yksi vaihe nuorten elämässä päättyy ja uusi, tuntematon on edessä. Tanssiaiset ovat aina tärkeä tapahtuma, mutta nyt lyseon on kuitenkin vakuutettava myös valtion lähettämä tarkastaja, joka etsii pienintäkin tekosyytä lakkauttaa vanhoillisena pidetyn koulun toiminta. Annankin on tehtävä osansa, jotta illasta tulisi täydellinen. Hänen ajatuksensa ovat kuitenkin aivan muualla, kun yllättävä kirje salaiselta ihailijalta saapuu. Pian Anna tekeekin ratkaisevan virheen, yksi asia johtaa toiseen, eikä lopputulos ole todellakaan sitä mitä kukaan odotti.

       Speksit ovat täysiverisiä koko illan musikaaleja, joissa näyttelijät, tanssijat, orkesteri ja monimuotoiset taustajoukot loihtivat näyttämölle viihdyttävän, vilpittömän ja teknisesti laadukkaan esityksen. Speksin erikoisuus on kuitenkin yleisön osallistuminen. Kun omstart-huuto kuuluu yleisöstä, näyttelijä improvisoi kohtauksen uudelleen, heittää tilanteeseen liittyvän vitsin tai vaikka puhkeaa lauluun, ja palaa sen jälkeen juoneen ja käsikirjoitukseen. Myös orkesteri, tanssijat ja tekniikka osallistuvat improvisointiin. Omstarteja ei ole harjoiteltu, vaan ne syntyvät hetkessä. Jokainen esitys on erilainen. Jos et usko, tule katsomaan ja kokeile itse!

       Kevään speksistä lisätietoa osoitteessa teekkarispeksi.fi Helsingin näytösten Facebook-tapahtuma.

       Ensi-ilta Aleksanterin teatterissa 4.4.2018 kello 19:00. Esityksen kesto noin kaksi ja puoli tuntia väliaikoineen.

       Näytökset:
       4.4. klo 19 Helsinki, Aleksanterin teatteri
       9.4. klo 19 Helsinki, Aleksanterin teatteri
       10.4. klo 19 Helsinki, Aleksanterin teatteri
       13.4. klo 19 Turku, Sigyn-sali
       16.4. klo 19 Helsinki, Aleksanterin teatteri (alumninäytös)
       17.4. klo 19 Helsinki, Aleksanterin teatteri
       20.4. klo 19 Kuopio, Kuopion kaupunginteatteri
       23.4. klo 19 Helsinki, Aleksanterin teatteri

       Lipunmyynti osoitteessa liput.teekkarispeksi.fi
       Liput 22/24/29 €, opiskelija-alennus -9€. Saatavilla myös kannatuslippuja.

      21. Radiodiodi saapuu jälleen!
      22. Kevät lähestyy, päivät pitenevät ja Radiodiodin 2018 ohjelmantekijäilmoittautuminen on nyt auki. Kerää kaverisi ja varaa paikkasi (mahdollisen) Wapun aitiopaikalle osoitteessa radiodiodi.fi/ilmo!

       Lisätietoja saat osoitteesta radiodiodi.fi ja sähköpostitse osoitteesta toimitus@radiodiodi.fi.

       MIKÄ: Pääkaupunkiseudun pöhisevimmän wappumedian* ohjelmantekijäilmoittautuminen
       MISSÄ: Internetin valtaväylillä, osoitteessa radiodiodi.fi/ilmo
       MILLOIN: n-y-t NYT
       MIKSI: Wappu ei ole Wappu ilman omaa radio-ohjelmaa!

       *) Radiodiodi on Otaniemestä ponnistava wappuradio. Tänä Wappuna radio kuuluu 16.4. alkaen aina wappuaattoon asti. Lähetyksemme tuotetaan Espoon Otaniemessä, Alvarin aukiolla sijaitsevasta konttistudiosta yhdessä ohjelmantekijöidemme kanssa.

       Ohjelmantekijäksi voi ilmoittautua käytännössä kuka vain – ja juuri tämä on parasta Radiodiodissa! Viime Wapun aikana tuotantoon osallistuneet yli sata tekijää loivat yhdessä kuuntelijoillemme ainutlaatuisen wapun, ja haluamme tänäkin vuonna parhaat tekijät mukaan tekemään pääkaupunkiseudun parasta wappuradiota!

       Millaisen tunnelman sinä haluaisit luoda tänä vuonna Wapun viettäjille?

      23. Akateeminen Maanpuolustusyhdistys ARU ry
      24. ARU eli Akateeminen Maanpuolustusyhdistys on reserviläistoiminnasta ja maanpuolustusaatteesta kiinnostuneiden aktiivinen yhdistys. Kuulumme Suomen Reserviupseeriliittoon (RUL) ja Opiskelijain Reserviupseeripiiriin (ORUP).

       Järjestämme paljon erilaisia tapahtumia pääpainon ollen reserviläistoiminnassa. Suurin yksittäinen kategoria on ampumatoiminta aktiivisten SRA-harjoituksien ja -kurssien, rataharjoitusten ja kivääripäivien myötä. Myös muuta toimintaa on runsaasti saatavilla yhteislenkkien, uimakoulujen, puolustusvoimien kenttäkelpoisuustestien, leffailtojen, vierailujen ja ajankohtaisten esitelmätilaisuuksien muodossa.

       Lisätietoa meistä löydät osoitteesta aru.fi. Mukaan keskusteluun pääset helposti liittymällä Telegram-ryhmäämme täältä.

      25. Tule mukaan Planin maahanmuuttajatyöhön
      26. Etsimme aktiivisia, ulospäinsuuntautuneita, uusiin kokemuksiin ja tilanteisiin ennakkoluulottomasti suhtautuvia vapaaehtoisia. Kaikkiin Plan International Suomen viiteen maahanmuuttajatyön projektiin kaivataan nyt lisää vapaaehtoisia.

       Pääkohderyhmänämme ovat noin 12–17-vuotiaat, Suomeen hiljattain muuttaneet nuoret ja heidän perheensä. Toiminnassamme on vuosittain mukana maahanmuuttajia noin 40 kansallisuudesta.

       Lue lisää Planin maahanmuuttajatyöstä plan.fi/maahanmuuttajatyo

       Vapaaehtoistyö on monipuolista: tarjolla on mm. retkiä, tapahtumia, työpajoja, vierailuja sekä intensiivistä pienprojektien fasilitointia. Voit käyttää hyödyksi osaamistasi tai tulla omana itsenäsi antamaan muutaman tunnin vapaa-ajastasi. Voit osallistua satunnaisesti tai sitoutua pidemmäksi ajaksi isompaan kokonaisuuteen. Jokaiselle löytyy jokin toimintamuoto.

       Koulutamme vapaaehtoiset ja järjestämme yhteisiä vapaaehtoisiltoja myös Planin muiden vapaaehtoisten kanssa. Kaikki vapaaehtoiset on vakuutettu.

       Imoittaudu mukaan täällä viimeistään 2.4. Seuraava koulutus järjestetään la 14.4. Koulutuksen jälkeen pääset heti mukaan valitsemaasi toimintaan.
       Lisätietoja vapaaehtoisuudesta antaa koordinaattori Susanna Salmijärvi (susanna.salmijarvi@plan.fi / 050 346 9579)


     Kiltasivut Facebook Instagram

     Haluatko pois killan tiedotuslistalta? Lähetä mailia killan WWW-vastaavalle Vili Kuosmaselle osoitteeseen vili.kuosmanen@aalto.fi ja kerro samalla osoite, johon tiedotusmaili tulee.