Viikkotiedote 08/2018 Lue viikkotiedote selaimessasi


KILTA TIEDOTTAA 08/18


AYY:n viikkotiedote luettavissa täällä.
Beagle laulaa ja soittaa pianoa täällä!
Jos haluat joitakin asioita viikkomailiin, lähetä mailia osoitteeseen
kik-info@list.ayy.fi tagilla [Infomaili].

 1. KILTA
  1. AALTO-YLIOPISTO
   1. MUUT

    1. KILTA
     1. ISOrekrysauna ti 20.2. @ Ossinsauna
     2. Koneinsinöörikilta hakee uusia reippaita ISOja ensi syksyn fukseja sekä vaihto-opiskelijoita varten. ISOna pääset kokemaan orientaatioviikon uudestaan, pääset toisille fuksisitseille, saat viettää aikaa huippuseurassa ja pääset johdattamaan fuksit heidän ensimmäisen vuoden läpi aina mahdolliseen Wappuun asti! Saavu siis 20. helmikuuta paikalle kuulemaan lisää ISOilusta!

      Normi-ISOjen lisäksi kilta hakee myös KV- ja MaisteriISOja. KV-ISOna tutustut uusiin kulttuureihin ja näet Suomen, suomalaiset ja itsesi aivan uudesta näkökulmasta. Jos pohdit vaihtoon lähtöä jossakin vaiheessa opintojasi, KV-isoilu on erinomainen mahdollisuus saada kontakteja kohdemaasta, tutustua käytännön järjestelyihin ja nähdä millaista vaihdossa on. Samassa tilaisuudessa rekrytään myös Maisteri-ISOt. Tervetuloa mukaan aktiiviseen toimintaan!

      Jokaisen ISOn on mahdollista saada myös 1 opintopiste Pienryhmän ohjaus -kurssista!

      Saavu siis Ossinsaunalle tiistaina 20. helmikuuta klo 18.00 kuulemaan lisää.
      Ilmottautuminen aukeaa samana päivänä 20.2. klo 18.

      MITÄ? ISOrekrysauna
      MISSÄ? Ossinsaunalla
      MILLOIN? 20.2.2018, klo 18:00,
      DC: Vapaa mutta pakollinen

     3. KIK x NESU-KY TalviÖLympialaiset ke 21.2.
     4. Jäikö kisalippusi Etelä-Koreaan leimaamatta? Haluaisitko kuitenkin johdattaa joukkojasi kuin Lasse Kukkonen, tai saada kisayleisön riehaantumaan loppusuoralla kuin Iivo Niskanen? EI HÄTÄÄ! Koneinsinöörikilta ja NESU-KY tarjoavat tähän ongelmaan ratkaisun, TalviÖLympialaiset! Tapahtuma Facebookissa.

      Säädä kilpailuviettisi “citius, altius, fortius” -tilaan, kasaa itsellesi 4-8 hengen olympiajoukkue ja suuntaa katseesi kohti korkeinta palkintokoroketta! Muistakaa, että joukkue ei saa unohtaa TÄRKEIMPIÄ taustajoukkojaan eli valmentajia, huoltajia, hierojia, “mehu”poikia ja cheerleadereita! Kisaamisen lisäksi myös yleisen olympiahengen nostatuksesta tullaan palkitsemaan. Kaiva siis kaapistasi legendaarisimmat urheiluasusteet ja lehmänkellot, joilla johdatat joukkueesi historian kirjoihin!

      Yksi joukkueen jäsenistä ilmoittaa joukkueensa kisajärjestäjille täällä ja maksaa 10 € joukkuemaksun Olympialaisiin osallistumisesta. Muistathan olla nopea, sillä joukkuepaikkoja on tarjolla vain rajoitettu määrä! Joukkueet tullaan lähettämään matkaan porrastetussa järjestyksessä, joka ilmoitetaan myöhemmin.

      Olympialaisten jälkeen palkintoseremonia, sekä koko kansalle avoimet jatkot, järjestetään Otaniemen olympiastadionilla eli Smökissä klo 20.30 alkaen! Tervetuloa ♥

      MITÄ? TalviÖLympialaiset
      MISSÄ? Otaniemen Olympiakylä
      MILLOIN? 21.2.2018, Olympialaiset klo 16.30-21.00, palkintoseremonia ja jatkot klo 20.30-3.30.
      DC: Haalarit ja urheiluasusteet
      HINTA: 10€ / per joukkue.

     5. Tutustu lukkarointiin kiltiksellä to 22.2. klo 16
     6. Hyvät ystävät! Kiinnostaako lukkarointi? Edes ujosti? Oletko joskus kertonut vitsin? Voisitko kuvitella tekeväsi niin uudestaan? Tule KIKin kiltikselle torstaina 22.2. klo 16 tutustumaan lukkarointiin!

      MITÄ ET TARVITSE:
      Lukkarin näkyvin homma on juontaa sitsejä ja kertoa huonoja vitsejä. Jokainen sitseillä käynyt tietää, että vitsien tai aasinsiltojen ei tarvitse olla hyviä, ja juttujen kertomista on jokainen lukkari joutunut joskus harjoittelemaan. Kenenkään siis ei tarvitse olla valmiiksi hyvä, eikä laulutaitokaan missään nimessä ole tarpeellinen.

      NO MITÄ SITTEN TARVITSET:
      Kiinnostuksen killan ja Otaniemen lukkarikulttuuriin ja sitsilauluihin sekä jonkinlaisen halun olla äänessä ihmisten edessä. Tapaamisessa on mukana joitain vanhoja lukkareita, ja aiomme jutustella lukkaroinnista ja sitseistä, laulaa joitain lauluja ja kertoa valikoituja huonoja juttuja lukkarien Telegram-ryhmästä.

      Kilta kaipaa uusia lukkareita pitämään perinteitä yllä, ja KIK on voinut jo monta vuotta olla ylpeä laulukulttuuristaan.
      Ole siis paikalla!

      Lisätietoja:
      Lukkarijaosvastaava Saara Kemppainen
      saara.kemppainen@aalto.fi TG: @raksasaara

     7. Kesätyösauna ma 26.2. klo 18 @OK20
     8. Kesätyösauna tulee taas! Tänä vuonna OK20 isolle puolelle tulevat ainakin YIT, Wärtsilä, NCC ja Ril kertomaan toiminnastaan ja tarjoamistaan työmahdollisuuksista. Tule siis verkostoitumaan, kuuntelemaan puhujia, syömään, juomaan, saunomaan ja lojumaan paljussa. Muitakin yrityksiä on vielä tulossa, joten pysy kuulolla ja ilmoittaudu mukaan! Ilmo sulkeutuu to 22.2. klo 10. Paikkoja on 50 osallistujalle. Tervetuloa!

      Mitä: Kesätyösauna
      Missä: Otakaari 20 Iso puoli
      Milloin: 26.2.2017 klo 18:00, esitykset alkavat 18.30
      Miksi: Kesätöitä sekä ilmaista ruokaa ja juomaa
      Mitä maksaa: Ei mitään!!!

      Lisätietoja:
      Teollisuusministeri Matti Ylikontiola
      matti.ylikontiola@aalto.fi TG: @mattiyl

     9. Cuba Night 103 -vuosijuhla la 10.3.
     10. Koneinsinöörikilta juhlii 103-vuotista taivaltaan lauantaina 10.3.2018. Tapahtuma Facebookissa sekä CN103-sivuilla.

      Ilmoittautuminen alkaa kutsuvieraiden osalta 1.2. klo 12:00 ja killan jäsenten osalta 12.2. klo 12:00.

      Juhlaohjelma:
      Lauantai 10.3.
      15.00 Cocktail-tilaisuus, K1-rakennus, Otakaari 4
      18.00 Pääjuhla, Sokos Hotel Presidentti
      23.30 Jatkot, Paikka X
      Sunnuntai 11.3.
      12.00→ Silliaamiainen, Smökki

      Illalliskortin hinta opiskelijoilta 85 €, valmistuneilta 90 €. Silliaamiaisen hinta on 15 €.

      Lisätietoja:
      CN103-vastaavat Kalle Kekäläinen ja Olli Kekäläinen
      etunimi.sukunimi@aalto.fi

     11. Yritysilta: Hefmec ma 19.3. @OK20
     12. Yli kahden vuoden odotuksen jälkeen Koneinsinöörikilta järjestää jälleen yritysillan!

      Maanantaina 19.3 Otakaari 20 isolle puolelle saapuu Hefmecin edustajia kertomaan toiminnastaan. Hefmec tarjoaa asiakkailleen konetekniikan suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita sekä projektitoimituksia Vantaan toimipisteestään käsin. Tule siis kuuntelemaan esitystä, kysymään kiperiä kysymyksiä ja nauttimaan hyvästä ruuasta, juomasta sekä saunasta. Tapahtumaan on 30 paikkaa ja ilmoittautumisessa noudatetaan excusääntöä.

      Lue lisää Hefmecin toiminnasta täältä! Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin ilmoitettava ajankohtana.

     13. Koneinsinöörikilta ry mukana #LuovutusAalto-kampanjassa
     14. Koneinsinöörikilta on mukana AYY:n järjestämässä verenluovutushaasteessa VeriRyhmällä nimeltä AYY Koneinsinöörikilta ry. Tapahtuma Facebookissa.

      Käy yksin tai yhdessä luovuttamassa verta Veripalvelun toimipisteissä. Varaa aika toimipisteeseen etukäteen, mikäli tulette yli kolmen henkilön porukassa. Muistathan ilmoittaa luovutuksen yhteydessä myös VeriRyhmän nimi (AYY Koneinsinöörikilta ry)!

      Mukaan luovutukseen pitää ottaa virallinen valokuvallinen henkilöllisyystodistus, jossa on Suomen henkilötunnus. Luovutukseen kannattaa varata noin tunti aikaa

      Määrällisesti ja jäsenmääräänsä nähden prosentuaalisesti eniten aikavälillä 8.2.-6.4. luovuttaneet järjestöt voittavat käyttöönsä AYY:n tarjoamat saunatilat, SPR:n kunniakirjan ja suuret määrät hyvää mieltä ja glooriaa. Voittajat julkistetaan AYY:n vuosijuhlassa 19.5.

      Kaikki luovuttajat saavat luovutuksen yhteydessä Suomen Punaisen Ristin haalarimerkin. Espoossa järjestetään Dipolin tilaisuuden 8.2. (lisätietoja kohdassa Muut) lisäksi verenluovutustilaisuus Sellosalin lämpiössä Leppävaarassa 26.2. klo 15–19.

      Yhdellä luovutuksella autat kolmea potilasta.
      Lisätietoja AYY:n sivuilla.

    2. AALTO-YLIOPISTO
     1. Opiskele ulkomailla! -info to 8.3.
     2. Opiskele ulkomailla! – informaatiossa on mukana mukana InnoEnergy, to 8.3. klo 16 – 18. Ilmoittaudu mukaan kansainvälisistä opiskelu- ja harjoittelumahdollisuuksista kertovaan infotilaisuuteen torstaina 8.3. Klo 16:00-18:00 Harald Herlin Oppimiskeskuksella (Otaniementie 9, Espoo).

      Tilaisuus on avoin kaikille Aallon opiskelijoille! Lisätietoa täällä ja ilmoittautuminen täällä.

     3. Opiskelijoita kutsutaan mukaan Aalto ENGin opetus-foorumiin ”Työelämätaidot – yhteys opiskelijoiden jaksamiseen?” ma 5.3.
     4. Opiskelijoita kutsutaan mukaan 5.3.2018 järjestettävään Aalto ENGin opetus-foorumiin ”Työelämätaidot – yhteys opiskelijoiden jaksamiseen?”. Tilaisuudessa ma 5.3.2018, klo 14.00–16.00 (M240, Otakaari 1) kuullaan ENGin opiskelijoiden käsityksistä siitä, mikä parantaisi heidän hyvinvointiaan. Toisena keskustelun ja reflektoinnin teemana ovat työelämätaidot opetuksessa, niiden tasot ja arviointi.

      Ilmoittautuminen Webropolin kautta tiistai 27.2.2017 mennessä. Lisätietoa Opetusfoorumista on Into-sivuilla täällä ja täällä.

     5. Kesäkoulumahdollisuuksia DTU:lla Tanskassa
     6. DL on 22.2.2018. Aallon tekniikan alan opiskelijoilla on mahdollisuus hakea Danmarks Tekniske universitet:iin (DTU) kesäkouluun ensi kesälle 2018.

      Kursseja on tarjolla kesä-, heinä- ja elokuussa ja opiskelija voi osallistua 1-3 kurssille kesän aikana. Kursseja voi valita vapaasti (pois lukien PhD-taso), kunhan esitiedot täyttyvät. Lisätietoja täällä!

     7. Aalto-yliopisto Junior etsii reippaita opetus- ja ohjaustyöstä kiinnostuneita teekkareita
     8. Haluatko toimia lasten ja nuorten kanssa Aalto-yliopistossa? Kiinnostaako lisätienestit? Haluatko innostaa nuoria matematiikan, fysiikan ja kemian opiskeluun teknologian avulla?
      Jos vastasit kyllä, tule mukaan junioritoimintaan!

      Aalto-yliopisto Junior etsii reippaita opetus- ja ohjaustyöstä kiinnostuneita teekkareita. Työ on päivätyötä ja sovitettavissa opintoihisi. Jos sinulla on jo aiempaa kokemusta juniorien kanssa, kuten esimerkiksi harrastusten kautta, olet etsimämme henkilö. Työ on osa-aikaista ja palkkio on kilpailukykyinen kurssiassistentin töihin verrattuna. Työ sopii 1-3. vuosikurssin opiskelijoille.

      Ota yhteyttä ville.klar@aalto.fi ja kysy lisätietoja. Voit tutustua Aalto-yliopisto Juniorin toimintaan junior.aalto.fi.

    3. MUUT
     1. Bonava-excursio ja ROPOn vuosikokous ti 27.2.
     2. Ammattiainekerhoista suurin, rikkain ja kaunein järjestää excursion Bonavalle Sanomataloon. Excun jälkeen on ROPOn vuosikokous ja excuisäntämme järjestämät jatkot.
      Lisäinfot ja ilmoittautuminen täällä. Tapahtuma Facebookissa.

      Lisätiedot:
      kimmo.saira@aalto.fi

     3. Meriteknologian näyttelyn avajaiset ja FITech Matchmaking ke 14.3. klo 14-17 @ Dipoli
     4. Meriteknologian näyttelyn avajaiset ja FITech Matchmaking, Ke 14.3.2018 klo 14-17, Dipoli Lumituuli. Dipolissa järjestetään meriteknologian näyttelyn avajaisten yhteydessä tekniikan alan verkostoyliopisto FITechin Matchmaking- tapahtuma meriteollisuuden alan yritysten edustajille, yliopiston opiskelijoille ja professoreille. Opiskelijalle tämä on loistava mahdollisuus tutustua ja verkostoitua alan yritysten ja huippujen kanssa.

      Ilmoittautuminen 2.3. mennessä täällä Lisätietoja on Into-sivuilla ja niitä antaa Tiina Hartikainen: tiina.m.hartikainen@aalto.fi

     5. Naisteekkaripäivät Tampereella pe 23.3.- la 24.3.
     6. Naisteekkaripäivät tulevat taas jo seitsemättä kertaa ja tässä olisi hieman lisätietoa tämän vuoden tapahtumasta!

      Teemana on tänä vuonna Yrittäjyys ja luvassa on paljon yhteistä tekemistä, inspiroivia puhujia, sekä verkostoitumisen huipentumana sitsit, jatkot ja aamunpäivän brunssi! Tapahtuman ajankohta on maaliskuun kolmas viikonloppu 23.-24.3.2018 ja kauempaa tuleville hintaan kuuluu majoitus pe-la yöksi. Koko tapahtuman hinta on vain 35€ sisältäen koko viikonlopun ohjelman, sekä ruokailun!

      Ilmoittautuminen aukeaa klo 12 maanantaina 19.2. ja päättyy sunnuntaina 11.3. Linkki ilmoittautumiseen julkaistaan tapahtuman fb-sivulla ja naisteekkaripäivien nettisivuilla ilmoittautumisen auetessa.

      Tapahtuma Facebookissa ja naisteekkaripaivat.net

     7. Opiskelija, luo uusi mobiiliratkaisu ja voita 80 000 euroa!
     8. Mobiili on mullistanut niin maailman kuin median. Etsimme ja palkitsemme nyt parhaat medialiiketoimintaa eteenpäin vievät mobiiliratkaisut. Olipa ideasi uusi palvelu tai median tuotantoprosesseja parantava innovaatio, ilmoita se marraskuussa käynnistyvään Think INK Median uudet mobiiliratkaisut -kilpailuun.

      Arvioimme Viestintäalan tutkimusäätiön kilpailuun osallistuvat ideat uutuusarvon, vaikuttavuuden ja toteutettavuuden perusteella. Sparraamme myös henkilökohtaisesti parhaiden ratkaisujen esittäjiä ja tiimejä tuotekehityksessä ja liiketoimintasuunnitelman hiomisessa.

      Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 80 000 euroa ja toiseksi tullut 20 000 euroa. Jaamme myös enintään neljä 10 000 euron palkintoa. Kilpailu on avoin kaikille ja se jakautuu kolmeen vaiheeseen:
      1. Ideahaku: marraskuu 2017 - helmikuu 2018
      2. Parhaiden ideoiden jatkojalostus: huhtikuu 2018 - syyskuu 2018
      3. Voittajien palkitseminen: marraskuu 2018

      Lue lisää kilpailusta Think INKin verkkosivuilla ja osallistu!
      Lisätietoja: Viestintäalan tutkimussäätiön asiamies Noora Pinjamaa
      puh. 050 442 1507, noora.pinjamaa@viestintaalantutkimussaatio.fi

     9. Assariksi Tietopolin valmennuskurssille?
     10. Tietopoli etsii laskuharjoitusassistentteja nyt keväällä järjestettävälle Tehokurssille. Keskitymme ainoastaan DIA-pääsykoevalmennukseen ja siksi edellytämmekin hakijoilta erinomaisia matematiikan ja fysiikan taitoja. Opetettavia aineita ovat lukion matematiikka, fysiikka.

      Työajat ovat assistenteille joka arkipäivä klo 10:15-11:45 ja 14:30-16:00. Tehokurssi on vajaan kolmen viikon mittainen (3.5-23.5) ja siihen kuuluu yhteensä 100 oppituntia, joista 50 oppituntia on laskuharjoituksia.

      Kurssit järjestetään Business Park Spektrissä, aivan Otaniemen läheisyydessä. Oma-aloitteisuus, pirteä ja kannustava asenne sekä nuorten kanssa toimeen tuleminen ovat keskeisiä asioita tässä työtehtävässä. Aikaisempi kokemus opettamisesta ei ole välttämätöntä, mutta katsotaan eduksi. Tärkeintä kuitenkin on, että olet halukas opettamaan ja auttamaan oppilaita onnistumaan heidän elämänsä tärkeimmissä kokeissa. Tarjoamme sinulle arvokasta työkokemusta sekä kilpailukykyisen palkan!

      Lisää infoa Tietopolista ja kursseistamme löydät internetsivuiltamme tietopoli.fi. Jos uskot olevasi etsimämme henkilö pyydämme sinua ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen tieto@tietopoli.fi. Kerro miksi juuri sinä olisit paras tähän tehtävään ja liitä viestiisi CV sekä opintorekisteriote.

      Lähetäthän meille hakemuksesi viimeistään 28.2.2018 mennessä. Toimithan nopeasti, sillä paikat täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

      Kysymykset ja tiedustelut:
      Emil Fagerlund, toimitusjohtaja
      +358 50 4073755, tieto@tietopoli.fi


    Kiltasivut Facebook Instagram

    Haluatko pois killan tiedotuslistalta? Lähetä mailia killan WWW-vastaavalle Vili Kuosmaselle osoitteeseen vili.kuosmanen@aalto.fi ja kerro samalla osoite, johon tiedotusmaili tulee.